25 Temmuz 2012, Çarşamba 08:45:18

"TAZMİNAT ÇALIŞANLAR ARASINDA HUZURSUZLUK ÇIKARDI"

Türk Ulaşım-Sen Adana Şube Başkanı Cengiz Köse, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından geçtiğimiz Haziran ayında yayınlanan Havacılık Tazminatını düzenleyen kararın çalışanlar arasında huzursuzluk çıkardığını söyledi.
  • Minareden at beni,in aşağı tut beni! Dersek laf tam da yerine oturur.Yillardir DHMİ de yetkili olup destegi çalışanlardan alıp birilerine mevki makam devşirme gayretinde olan sonrada bu makamlardaki kisilere hak aramak içip bir ay mecliste yatıp kalkan diger uyelerini ise gormezden gelen sendikanın göstermelik ve" dostlar alışverişde görsün "anlayisiyla yapılan "eylem"inin hiç bir inandırıcılığı yoktur.Tazminatlar gündeme gelmeden önceki gayretiniz ise müdür yardımcılarını 1 sayılı cetvele aldırma idi...Gundem degisti ,simdilik olmadi. Çabalarınız boşuna...Amaciniz hak aramak degil kaybettiginiz uyeleri geri kazanabilmektir.Size GÜVENMİYORUZ !!!!!!!
  • tüm sendikalar adanada açıklama yapıyor galiba onların başka işi yok
  • sürekli yapacağız edeceğiz halledeceğiz ama tık yok ...en kısa yoldan yapılacak şey yürütmeyi durdurma davası açmak ama onun da zamanı dolmak üzere bekliyorlar zaman dolsun diye ama bir yandan da üyelerini oyalamaları lazım dimi yapacağız halledeceğiz davalar açacağız demeleri lazım...açtım ben merak etme davayı sana kalmadık...kimse almayacak bu tazminatı bu şekilde... Bu arada duyduk ki hava kurtarma derneği dava açmaktan vazgeçmiş daha doğrusu onlar da aynen sendikalar gibi üyelerini oyalayacaklarmış eğer bu şekilde yaparlar ve üyeler de hala derneğe üyeliğe devam ederlerse hepsine yazıklar olsun...
  • Halen başvuracağız diyor, bu da diğer sendikalarda aynı al birini vur ötekisine. 2 senedir olayın ne durumda olduğunu bile üyelerinize bildiremediniz de şimdi birşeyler yapıyormuş gibi açıklamalarda bulunacağınıza yapın birşeyler artık.
  • Huzursuzlugu gidermenin yolu tazminati kaldirmak.Zaten memnun degillermis

Adana Havaalanı’nda basın açıklaması yapan Türk Ulaşım-Sen Adana Şube Başkanı Cengiz Köse, 2005 yılında ödenmeye başlanan Havacılık Tazminatının 1 Ağustos 2010 tarihinde çıkarılan kanunla 3 katına kadar arttırıldığını ancak uygulama esaslarını belirleme yetkisinin YPK’ya bırakıldığını hatırlattı. Köse, “Bugüne kadar çıkarılmadığı için sorun teşkil eden YPK kararı bu sefer personele ödenen ücretlerdeki adaletsizlik, Ek Ödemenin Havacılık Tazminatıyla mahsuplaştırılması ve yılda 7 günü geçen hastalık izinlerinin yani 7 günü geçen doktor raporlarına göre ödenen tazminatın kesintiye tabi tutulması gibi uygulamalar nedeniyle çok büyük bir huzursuzluk yaratmıştır. Bu uygulama ile sanki personelin hasta olması yasaklanmak istenilmektedir. Aynı kurumda görev yapan değişik unvandaki personeller birbirine adeta düşman gibi bakmakta, sanki insanlar aldığı ücrete göre sınıflara bölünmek istenmektedir” diye konuştu.

Köse, aynı unvanda ve aynı işi yapan 2 kişinin farklı uygulamaya tabi tutulup farklı ücretler ödenmesinin mantığının ya da haklı bir yasal gerekçesinin olmadığını ifade etti.

Cengiz Köse, sorunlarının çözülmemesi halinde Türk Ulaşım Sen olarak her türlü eylemi yapmakta kararlı olduklarını, bunun yanı sıra yasal zeminde de sorunun çözümü için mücadele edip dava açacaklarını söyledi.

"TAZMİNAT ÇALIŞANLAR ARASINDA HUZURSUZLUK ÇIKARDI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Kuru gürültü ~ 12 yıl önce
Minareden at beni,in aşağı tut beni! Dersek laf tam da yerine oturur.Yillardir DHMİ de yetkili olup destegi çalışanlardan alıp birilerine mevki makam devşirme gayretinde olan sonrada bu makamlardaki kisilere hak aramak içip bir ay mecliste yatıp kalkan diger uyelerini ise gormezden gelen sendikanın göstermelik ve" dostlar alışverişde görsün "anlayisiyla yapılan "eylem"inin hiç bir inandırıcılığı yoktur.Tazminatlar gündeme gelmeden önceki gayretiniz ise müdür yardımcılarını 1 sayılı cetvele aldırma idi...Gundem degisti ,simdilik olmadi. Çabalarınız boşuna...Amaciniz hak aramak degil kaybettiginiz uyeleri geri kazanabilmektir.Size GÜVENMİYORUZ !!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adananın işi yok herhalde ~ 12 yıl önce
tüm sendikalar adanada açıklama yapıyor galiba onların başka işi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne bekliyorsunuz ki...?? ~ 12 yıl önce
sürekli yapacağız edeceğiz halledeceğiz ama tık yok ...en kısa yoldan yapılacak şey yürütmeyi durdurma davası açmak ama onun da zamanı dolmak üzere bekliyorlar zaman dolsun diye ama bir yandan da üyelerini oyalamaları lazım dimi yapacağız halledeceğiz davalar açacağız demeleri lazım...açtım ben merak etme davayı sana kalmadık...kimse almayacak bu tazminatı bu şekilde... Bu arada duyduk ki hava kurtarma derneği dava açmaktan vazgeçmiş daha doğrusu onlar da aynen sendikalar gibi üyelerini oyalayacaklarmış eğer bu şekilde yaparlar ve üyeler de hala derneğe üyeliğe devam ederlerse hepsine yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Al bunu vur ötekilerine. ~ 12 yıl önce
Halen başvuracağız diyor, bu da diğer sendikalarda aynı al birini vur ötekisine. 2 senedir olayın ne durumda olduğunu bile üyelerinize bildiremediniz de şimdi birşeyler yapıyormuş gibi açıklamalarda bulunacağınıza yapın birşeyler artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nankorler ~ 12 yıl önce
Huzursuzlugu gidermenin yolu tazminati kaldirmak.Zaten memnun degillermis

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000