19 Haziran 2009, Cuma 14:13:33

Tayvan kendi uçağını üretecek

Tayvan, Rus teknolojisinden yararlanarak kendi savaş uçağını kendisi yapacak.
  • Amerika Tayvan'a f-35 satmaz! çünkü gelecekte Çin'le savaşırsa Tayvanı değil su-37 ler tarafından sinek gibi avlanacak f-35 lerin imajını düşünüyor.
  • Bunlarda bizim gibiler yabancılar satmayınca hadi biz yapalım diyorlar, keşke amerika bizede f-35 satmasa başka türlü savaş uçağı üretmeyiz heralde, baksanıza helikopter olaylarına baksanıza tank olaylarına aynı tayvan mantığı bizdede var helikopter işinde amerikadan istedik, vermedi! biz yapalım dedik, Almandan tank istedik, vermedi! biz yapalım dedik, hikaye hep böyle gidiyor... o nedenle tayvan daki durum bana tanıdık geldi...

ABD'den F16C/D tipi savaş uçağı almak isteyen ancak bu isteği reddedilen Tayvan, kendi savaş uçağını kendi yapmaya karar verdi. 3. nesil savaş uçağı yapmak için Rus teknolojisinden yararlanacak olan Tayvan, Havacılık ve Uzay Sanayi Geliştirme Şirketi bünyesinde çalışan personelini Rus uzmanlardan eğitim almak üzere Rusya'ya gönderdi. Tayvan'ın üreteceği 3. nesil savaş uçağına henüz bir isim verilmezken, uçakların çift motorlu olacağı ve kısa mesafede iniş ve kalkış yapabileceği belirtildi.

Askeri bir yetkili, uçağın dizaynı aşamasında Tayvanlı ve Rus uzmanların ABD'nin en kabiliyetli jet uçağı JSF'leri şablon aldıkları ancak Tayvan tarafından üretilecek uçağın JSF'lerden daha kısa bir gövdeye sahip olacağını açıkladı.

Öte yandan Tayvan 2. nesil filosunu oluştururken 1992 yılında 150 adet F-16A/B ile 60 adet Fransız yapımı Mirage 2000-5 sipariş etmiş ve ayrıca 150 adet de IDF diye isimlendirilen kendi yapımı savunma amaçlı uçaklarını filosuna dahil etmişti.

Çin'den gelebilecek muhtemel saldırıların önüne geçmek için ABD'den F-16D/C ya da JSF almak isteyen Tayvan'a ABD'nin yanıtı ise F-16A/B'lerin revize edilmesi olmuştu.

Tayvan kendi uçağını üretecek

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Amerika Tayvan'a f-35 satmaz! çünkü gelecekte Çin'le savaşırsa Tayvanı değil su-37 ler tarafından sinek gibi avlanacak f-35 lerin imajını düşünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bunlarda bizim gibiler yabancılar satmayınca hadi biz yapalım diyorlar, keşke amerika bizede f-35 satmasa başka türlü savaş uçağı üretmeyiz heralde, baksanıza helikopter olaylarına baksanıza tank olaylarına aynı tayvan mantığı bizdede var helikopter işinde amerikadan istedik, vermedi! biz yapalım dedik, Almandan tank istedik, vermedi! biz yapalım dedik, hikaye hep böyle gidiyor... o nedenle tayvan daki durum bana tanıdık geldi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000