22 Nisan 2014, Salı 14:14:34

TAV'IN YAPTIĞI DEV HAVALİMANI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Katar'ın başkenti Doha'da TAV İnşaat tarafından yapılan ve inşası bitmek üzere olan Hamad Uluslararası Havalimanı faaliyete geçmek için gün sayıyor.
  • 15 milyar dolar çok ciddi bir rakam adamlar büyüyor tabiki para da var, acaba buralarda da bu havaalanın yapılmasına karşı çıkanlar var mıdır merak ediyorum, börtü böcek yok mudur buralarda da mesela, elin adamları öyle büyük dev havaalanınları inşa ediyorlarki içinde herşey var insanların her türlü ihtiyacı için neler var neler para geliyor bu şekilde. bizde aman sakın yapmayın havaalanı sizi gidiler sizi yeni havaalanı cıs olmaz ..
  • DOH'tur o
  • Milyar dolarlar da harcasan çöl çöldür benim için. yeşil olmayan biyerde yaşamak istemezdim şahsen. Keşke türkiye de çölleşmese aksine yeşilleşse
  • Oralarda hic yagmir yagmiyor degil mi?
  • Burayi Tav yapmadi bir bolumunun ihalesini aldi. Isletmeyide Tav yapmayacak.
  • Helal olsun Adam lara bitirdiler!bizim 3 üncü Havalimani bu gidisle 10-15 Sene sürer Mahkeme siymis suyu buyu derken

Katar'da faaliyet gösteren tüm havayolu şirketlerinin, 27 Mayıs tarihinden itibaren başkent Doha'da inşa edilen yeni Hamad Uluslararası Havalimanı'na (HUH) taşınacağı bildirildi.

Katar Sivil Havacılık İdaresi, ülkeye uçuş yapan havayolu şirketlerine dün konuyla ilgili bildiri gönderdi. Türk Hava Yolları'nın Doha bürosundaki yetkililer de söz konusu bildiriyi doğruladı.

Sivil Havacılık İdaresi, aralarında Türkiye'den Pegasus Havayolları'nın da yer aldığı 10 havayolu şirketine, 30 Nisan saat 11.00'dan itibaren HUH'a taşınmalarını bildirmişti.

HAMAD ULUSLARARASI HAVALİMANI

Katar ulusal gelişim stratejisinde önemli bir yer tutan Hamad Uluslararası Havalimanı'nın ülkenin ekonomisini çeşitlendirmesine katkıda bulunacağı ifade ediliyor.

Hamad Uluslararası Havalimanı, yarısını Arap Körfezi'ndeki denizin doldurulmasıyla 28 kilometrekarelik (2200 hektar) bir alana yayılırken, terminal binası 600 bin metrekarelik bir alan kaplıyor.

Şu aşamada yılda 24 milyon yolcu ağırlaması planlanan havalimanının, 2015 yılı sonrasında tam olarak faaliyet göstermeye başladığında yolcu sayısının 50 milyonun üzerine çıkması bekleniyor. HUH'dan saatte 8 bin 700 yolcu ve 19 bin 500 bagaj geçeceği hesaplanıyor.

İnşaatına 2006 yılında TAV İnşaat tarafından başlanan 15 milyar dolar maliyetli Hamad Uluslararası Havalimanı'nın (HUH) açılışı ertelenmişti. Doha, geçen yıl Katar Ulaştırma Bakanlığı'nın ilan ettiği 1 Ocak 2014 tarihinde açılamayan havalimanına bu ay sonunda aşamalı olarak kavuşacak. Son üç yılda ilan edilen 2 resmi açılış tarihi ise sürekli ertelenmişti.

ESKİ HAVALİMANINDA AŞIRI YOĞUNLUK

Doha Uluslararası Havalimanı'ndan (DUH) yapılan kargo sevkiyatı ve geçen yolcu sayılarındaki sürekli artış, halihazırda yoğunluk yaşanan havalimanın kapasitesini zorluyor.

DUH'un açıkladığı verilere göre, Şubat ayında 1 milyon 900 bin 823 yolcu havalimanını kullandı. Bu rakamlar, geçen yılın Şubat ayıyla kıyaslandığında yolcu sayısında yüzde 12,5 oranında artış olduğunu gösterdi. Bununla beraber, kargo trafiği yüzde 12,7 artarken, hava araçları hareketleri de bir sene içinde yüzde 7 oranında arttı.

Ocak ayının verileri, havalimanını kullanan 2 milyon 191 bin 148 kişiyle DUH tarihindeki rekor sayıya ulaşıldığını gösterdi. Bu rakamlar geçen sene Ocak ayına göre yolcu sayısında yüzde 18'lik bir artışa tekabül etti.

Sürekli artış gösteren rakamlar, yoğun dönemlerde  otoparklarda, güvenlik ve pasaport kontrol merkezlerinde oluşan uzun kuyruklarla da yolcuları zor durumda bırakıyor. Geçen yaz, havalimanı yetkilileri yolculara uçuş saatlerinden dört saat önce havalimanında bulunmaları tavsiyesinde bulunmuştu.

Yerel basına konuşan DUH Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Patrick Muller, havalimanının bir saatte iniş kalkış kapasitesinin normalde 29 uçuşla sınırlı olduğunu ancak kendilerinin saatte 35-38 iniş kalkış operasyonu gerçekleştirdiğini söylemişti. Muller, "Bu havalimanı miadını doldurdu. Biz ancak, operasyonları mümkün olan en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz" diye konuşmuştu.

Katar'ın ulusal havayolu şirketi Katar Havayollarının büyümesi, eski havalimanının sürekli genişletilmesine yol açmıştı

TAV'IN YAPTIĞI DEV HAVALİMANI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

camaroth ~ 10 yıl önce
15 milyar dolar çok ciddi bir rakam adamlar büyüyor tabiki para da var, acaba buralarda da bu havaalanın yapılmasına karşı çıkanlar var mıdır merak ediyorum, börtü böcek yok mudur buralarda da mesela, elin adamları öyle büyük dev havaalanınları inşa ediyorlarki içinde herşey var insanların her türlü ihtiyacı için neler var neler para geliyor bu şekilde. bizde aman sakın yapmayın havaalanı sizi gidiler sizi yeni havaalanı cıs olmaz ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
senden daha iyi bövek mi olur örümcek kafa
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
DOH'tur o

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Milyar dolarlar da harcasan çöl çöldür benim için. yeşil olmayan biyerde yaşamak istemezdim şahsen. Keşke türkiye de çölleşmese aksine yeşilleşse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV ~ 10 yıl önce
Oralarda hic yagmir yagmiyor degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doha ~ 10 yıl önce
Yılda 1 veya 2 kez yağış oluyor. Bu bazen tek tük atıştırma olduğu gibi bazen de kısa süreli ancak oldukça şiddetli yağış olabiliyor. Geçenlerde Dubai'de felaket yağmur vardı bir çok cadde su altında kaldı. Haberi internetten bulabilirsiniz...
Global ~ 10 yıl önce
Burayi Tav yapmadi bir bolumunun ihalesini aldi. Isletmeyide Tav yapmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Helal olsun Adam lara bitirdiler!bizim 3 üncü Havalimani bu gidisle 10-15 Sene sürer Mahkeme siymis suyu buyu derken

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000