27 Haziran 2016, Pazartesi 13:39:23

TAV'dan yeni terminal binası

TAV Havalimanları tarafından işletilen Tiflis Havalimanı’ndaki yeni terminalin temeli Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili’nin katıldığı törenle atıldı.
  • TAV durmak yok yola devam...

TAV Havalimanları tarafından işletilen Tiflis Havalimanı’ndaki yeni terminalin temeli Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili’nin katıldığı törenle atıldı. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener’e ülkenin kalkınmasına yaptığı katkılar nedeniyle Başbakan tarafından Üstün Hizmet Nişanı verildi.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, Tiflis’te yeni terminal yatırımının temelini attı. Temel atma törenine Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Dimitri Kumsişvili, Türkiye’nin Gürcistan Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, TAV Georgia Genel Müdürü Mete Erkal, bürokratlar, gazeteciler ve TAV çalışanları katıldı. 2017 sonunda tamamlanması planlanan yeni terminalle havalimanı yılda yaklaşık 4 milyon yolcuya hizmet verebilecek.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Tiflis Havalimanı’nın, TAV’ın yurtdışındaki ilk yatırımı olarak bizim için ayrı bir önemi bulunuyor. 2005’ten bu yana Tiflis, 2007’den bu yana da Batum havalimanlarını işletiyoruz. Gürcistan’da şu ana kadar 100 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdik. İşletmeyi devralmamızın ardından önemli bir sinerji yarattık. THY Tiflis’e uçuş sayısını haftada üçten 32’ye çıkardı. Pegasus ve AtlasGlobal Tiflis’e uçmaya başladı. İki ülke arasındaki tarihsel ilişkilerin daha da ileriye taşınması için katkı sunmak üzere çalışıyoruz. Bu anlamda iyi bir ülke temsilciği yaptığımıza inanıyoruz. Sayın Kvirikaşvili tarafından verilen Üstün Hizmet Nişanı’nı almaktan ayrıca onur duydum. Bu ödülü tabii ki çalışkan ve cefakar TAV çalışanları adına alıyorum. Bu nişanın verdiği şevkle Türkiye ve Gürcistan arasındaki iyi komşuluk ilişkilerinin ve karşılıklı işbirliğinin güçlenmesi için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Tiflis ve Batum havalimanlarını işleten TAV Georgia 2015’te yüzde 16 artışla 2 milyon 66 bin yolcuya hizmet verdi. Şirket yaklaşık 800 kişiye istihdam sağlıyor.

Yeni terminal binası 12 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Proje kapsamında pist ve taksi yollarının rehabilitasyonu ve beş yeni uçak park alanının yapımı da bulunuyor. Yenilenen pist toplam 135 bin metrekarelik alana sahip ve 11 Temmuz’da açılması planlanıyor. Taksi yolları da 73 bin 600 metrekare alana sahip.

Tiflis Havalimanı, 2014’te İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen “Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri”nde Doğu Avrupa’nın En İyi Havalimanı olarak gösterildi.

TAV’ın Tiflis ve Batum havalimanlarını 2027’ye kadar işletme hakkı bulunuyor.





TAV'dan yeni terminal binası

Yorumlar

Büyük Türkiye Büyük İş Adamları ~ 8 yıl önce
TAV durmak yok yola devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000