11 Mayıs 2015, Pazartesi 17:52:03

TAV KARINI YÜZDE 20 ARTIRDI

Havalimanı işletmeciliğinin küresel oyuncusu TAV Havalimanları, 2015 yılının ilk çeyreğinde cirosunu yüzde 20 artırarak 227 milyon avroya yükseltti. TAV aynı dönemde net kârını ise yüzde 51 artırarak 31 milyon avroya çıkartmayı başardı.
  • Bu AYT havaş konusu her havaş haberinde yer alıyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Neden kimse ilgilenmiyor. Bir bakın allah için ya. Odalarınızdan iki dakika çıksanız ölmezsiniz ya...
  • kul hakkı ve çalışanının hakkını gasp ederek ve havaş'ın haksız işten çıkarmalarına göz yuman sani bey,cehennem azabınız çetin ve şiddetli olacak inşallah.
  • ne guzel is gercektem .. muhtesem otesi .herkez mutlu, kar artmıs. masallah. hisseler de yuksek. kar dagıtımıda yapsınlar ne guzel fransızlar da mutludur.
  • Ayt da havaş çalışanlarına köpek gibi davranıyorlar. Hergün baskı altındayız kar etmek güzel de bizlere de günah değil mi. Gözünüzü açıp bir bakın allah için. Saygılar
  • vermeden almak---Tav hizmet kalitesi sifir
  • Terminaller; sabun, hırdavat, züccaciye, nalburye ve zerzavat pazarına dönmüş. Yolcuların yürüyebileceği alan kalmamış, herkes birbirine sürterek yürüyebiliyor. Kim olsa çok kar eder. IATA standarlarında terminal binalarında yolcu başına kaç m2 boş alanın olması gerektiğini bilen var mı?
  • Biraz daha dükkân acsinlar belki yüzde otuz arttırabilirler!
  • Kari arttmis olabilir ama ornegin AHL ninda catilar cokmeye basladi yani hizmet kalitesi sorgulanabilir seviyeye geriledi
  • Artırsın, artırsın, TAV karını artırsın, DHMİ kurumlar vergisi rekortmeni olsun, SHGM vergi dairesi gibi durmadan sektörden para toplayıp hazineye devir etsin. Son on yıda 12 havayolu şirketi battı mı? Battı. Havacılık sektöründen, başta Temsil Yönetim ve Gözetim Şirjketi olmak üzere, hava taksi, uçuş okulu, genel havacılık gibi şirketlerden yüzlercesi battı mı? Battı. Buyurun hepinizin karı sizin olsun da, bu gidişle ülkenin havacılığı sıfırlanacak ilgili ve yetkililerin haberi olsun. Benden söylemesi. Önüne gelen sektörü inek gibi sağıyor be bu ortamda havacılık mı yapılırmış?
  • Sani bey seni her gördükçe derin bir üzüntü duyuyorum. İçim sızlıyor, kendime saygımı tekrar yitiriyorum. Bu yüzden ailemin ve çevremin bana saygısı bitmişti. Bana çok büyük yanlışlık yaptın. Benim kim olduğumu merak etme. Nasıl olsa benim gibi onlarca insana da aynı iki yüzlülüğü yapmışsındır. Ben de onlardan birisiyim.

Havalimanı işletmeciliğinin küresel oyuncusu TAV Havalimanları, 2015 yılının ilk çeyreğinde cirosunu yüzde 20 artırarak 227 milyon avroya yükseltti. TAV aynı dönemde net kârını ise yüzde 51 artırarak 31 milyon avroya çıkartmayı başardı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “2015 yılına hem operasyonel hem de finansal olarak oldukça güçlü bir başlangıç yaptık. İlk çeyrekte yolcu sayımız yüzde 7 artarken, ciromuz, özellikle ticari gelirlerdeki artış ile yüzde 20 büyüdü. Aynı dönemde yüzde 18 FAVÖK ve yüzde 51 net kâr artışı yakaladık. Özellikle önümüzdeki dönemde büyüme stratejimizin sacayaklarından birini oluşturacak olan hizmet şirketlerimizdeki ciro artışlarından büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Şener “TAV’ın organizasyonel yapısında havalimanı işletmelerinin yanında hizmet şirketlerinin de olması TAV’a gelişen Dünya havacılığında çok ciddi bir avantaj getirdi. Hizmet şirketlerimizin TAV’ın işlettiği havalimanları dışında da hizmet verme kararımız etkisini çok hızlı gösterdi” dedi. Şener, şu anda TAV Havalimanları’nın Dünya çapında 54 havalimanında çeşitli servis disiplinlerinde hizmet verdiğini vurgulayarak “Kendi işlettiğimiz ve inşaatını yaptığımız havalimanlarının dışında hizmet şirketlerimizle birlikte 54 havalimanındayız. Bu bizim artık küresel bir şirket olduğumuzun açık göstergelerinden biri. Kısa bir sürede havalimanı işletmeciliği alanında kazandığımız deneyimi aktarmamız için binlerce kilometre uzaktaki havalimanı işletmecilerinden çağrılar alıyoruz” dedi. Şener, 2015’in ilk çeyreğinde ABD’de atılım yaptıklarını belirterek “Gümrüksüz Satış şirketimiz ATÜ, ABD’deki Houston George Bush Havalimanı’nın gümrüksüz satış alanlarını 10 yıl süreyle işletme ihalesini kazandı. Uman, Salalah ve Tunus Kartaca paketine ek olarak bu ATÜ’nün TAV ekosistemi dışında son oniki ayda kazandığı üçüncü ihale oldu. Bu ihale ABD’deki ilk operasyonumuz olması açısından da çok önemli. Ciddi havalimanı altyapı geliştirme fırsatları sunan ABD pazarını da oldukça önemsiyoruz. Aynı dönemde, Medine Havalimanı’nın inşaatını da tamamladık. Nisan ayından itibaren deneme operasyonu başladı. Bu havalimanı ile tüm İslam alemi için özel bir öneme sahip olan Medine’ye gelecek Hac ve Umre yolcularımız için şu andakinin üç katı bir kapasiteyi sunmuş bulunuyoruz” dedi

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener ilk çeyreğin en önemli gelişmesinin Atatürk Havalimanı’na yönelik yatırımları olduğunu belirtti. Şener: “İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kargo terminalinin yıkılması ve terminal genişlemesi inşaatının başlaması bizim için ilk çeyreğin en önemli gelişmesi oldu. Eski binanın yerine 75 milyon avro yatırımla inşa edeceğimiz sekiz köprü, bagaj sistemlerinin kapasitesinin artırılması ve ilave bir check-in adası yapılmasıyla birlikte DHMİ’nin hava tarafına yaptığı yatırımlara uyum sağlayacağız ve havalimanının kapasitesini yılda 75 milyon yolcuya çıkaracağız. TAV Havalimanları ailesinin tüm üyelerine özverili gayretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

TAV KARINI YÜZDE 20 ARTIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu AYT havaş konusu her havaş haberinde yer alıyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Neden kimse ilgilenmiyor. Bir bakın allah için ya. Odalarınızdan iki dakika çıksanız ölmezsiniz ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
kul hakkı ve çalışanının hakkını gasp ederek ve havaş'ın haksız işten çıkarmalarına göz yuman sani bey,cehennem azabınız çetin ve şiddetli olacak inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fransızlar mutludur ~ 9 yıl önce
ne guzel is gercektem .. muhtesem otesi .herkez mutlu, kar artmıs. masallah. hisseler de yuksek. kar dagıtımıda yapsınlar ne guzel fransızlar da mutludur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ayt da havaş çalışanlarına köpek gibi davranıyorlar. Hergün baskı altındayız kar etmek güzel de bizlere de günah değil mi. Gözünüzü açıp bir bakın allah için. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nurzat ~ 9 yıl önce
Tam da Nurzatlık bir konu. Problem gördüğü anda hemen ortadan kaybolur. Çünkü O hep iyi insan ve iyi yönetici olmayı kendisine şiar edinmiş. Bu yüzden personeli için niçin başkalarıyla kötü olsun ki? Değer mi? O hep yükselen trend olmak için planlanmış, programlanmış. Onun bütün varlığı patrona iyi hizmet sağlamak, ve bol kar ettirmek.
Vermeden ~ 9 yıl önce
vermeden almak---Tav hizmet kalitesi sifir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilen var mı? ~ 9 yıl önce
Terminaller; sabun, hırdavat, züccaciye, nalburye ve zerzavat pazarına dönmüş. Yolcuların yürüyebileceği alan kalmamış, herkes birbirine sürterek yürüyebiliyor. Kim olsa çok kar eder. IATA standarlarında terminal binalarında yolcu başına kaç m2 boş alanın olması gerektiğini bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ~ 9 yıl önce
Tamamen katlıyorum. Gidin bakın başka havalimanlarına yolcu başına kaç m² alan düşüyor. AHL kapasitesinin 2-3 katı yolcuya hizmet veriyor.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Biraz daha dükkân acsinlar belki yüzde otuz arttırabilirler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 9 yıl önce
Kari arttmis olabilir ama ornegin AHL ninda catilar cokmeye basladi yani hizmet kalitesi sorgulanabilir seviyeye geriledi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yandık ~ 9 yıl önce
Artırsın, artırsın, TAV karını artırsın, DHMİ kurumlar vergisi rekortmeni olsun, SHGM vergi dairesi gibi durmadan sektörden para toplayıp hazineye devir etsin. Son on yıda 12 havayolu şirketi battı mı? Battı. Havacılık sektöründen, başta Temsil Yönetim ve Gözetim Şirjketi olmak üzere, hava taksi, uçuş okulu, genel havacılık gibi şirketlerden yüzlercesi battı mı? Battı. Buyurun hepinizin karı sizin olsun da, bu gidişle ülkenin havacılığı sıfırlanacak ilgili ve yetkililerin haberi olsun. Benden söylemesi. Önüne gelen sektörü inek gibi sağıyor be bu ortamda havacılık mı yapılırmış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seni her gördükçe ~ 9 yıl önce
Sani bey seni her gördükçe derin bir üzüntü duyuyorum. İçim sızlıyor, kendime saygımı tekrar yitiriyorum. Bu yüzden ailemin ve çevremin bana saygısı bitmişti. Bana çok büyük yanlışlık yaptın. Benim kim olduğumu merak etme. Nasıl olsa benim gibi onlarca insana da aynı iki yüzlülüğü yapmışsındır. Ben de onlardan birisiyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000