21 Şubat 2018, Çarşamba 19:28:57

TAV Havalimanları'ndan 1,1 milyar avro ciro

TAV Havalimanları 2017 yılında önceki yıla göre yüzde 10 artışla 115 milyon yolcuya hizmet verdi. Şirket cirosunu da önceki yıla göre yüzde 3 artırdı.
  • Bence en kısa zamanda Havaşa el atın çok değerli personeller ya emekli olarak emekli olmalarına izin verildi halbuki bunların içinde o kadar çok değerli herkesin sevdiği tabiri caizse iş manyağı arkadaşım istemeden emekli olarak ayrıldı lise mezunu personel müdürü yapıldı finans müdür yardımcısı finans müdürü yapıldı Allah aşkına sadece firmalara ödeme yapan kişi müdürmu olur maalesef bunlar Havaşta yapıldı işletme departmanı içler acısı sani bey bunları lütfen kontrol ettirin göreceksiniz gerçekten çalışacak personeller ayrıldı özlem tezcanida orada boşuna tutuyorsunuz sadece çok bilmiş ukala Kürşat bey evlere şenlik
  • İstanbul için 3. havalimanı sonrasında , Çeşme Havalimanı ihalesinin de yapılacağı bilgisinden sonra bir darbe de TAV İzmir için geldi sanırım.. bu tarz haberler gerekli tabiki, hisseleri piyasada halka açık bir şirket sonuçta..
  • Bana Liderini söyle sana şirketin geleceğini söyleyim:)
  • THY Esenboga CIP girisinde ki cimenlerin uzerinde ki aracalara neden kimse birsey demiyor, goruntu kirliligi yapiyor
  • Umarım Gazipasa'ya da en kısa zamanda yeni bir terminal ve teknik Blok yapılır. Mevcut hali ne bu bölgeye yeterli ne de uygun.
  • Sizi gerçekten kutluyorum başarılarınız devamını diliyorum
  • Cefasını biz amele olarak çekelim sefasını siz sürün iyi eğlenceler :)
  • Köle fiyatına personel çalıştırırsan 1 değil 10 da yaparsın sosyal devletiz ya ekonomide adalet var ya
  • Sayın sani bey Sizden ve şirketimizden allah razi olsun.ben ve diger mesai arkadaşlarımız canla başla ve zevkle hizmet etmekten mutluyuz.bugüne kadar haklarımızı en iyi şekilde aldık dilerimki bundan sonra da nasip olursa bu şirkette çalışmayı isterim.3 havalimani ihalesi tav şirketine daha çok yakışırdı ama hayırlısı bu şekildeymis.yinede umudumuz siz siniz.bukadar çalışan insan sizin dudaklarinizdan çıkacak bir lafı bekliyor.enyakin zamanda.tav çalışanlarına bir bilgi verilirse çok mutlu oluruz.belirsizlik olumsuz yönde etkiliyor herkezi.
  • Anlaşılan Tav yeni havalimanının kasım 2018 başında açılacağına ihtimal vermiyor..

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki önemli markası TAV Havalimanları’nın 2017’de hizmet verdiği yolcu sayısı, önceki yıla göre yüzde 10 artarak 115 milyona ulaştı. Şirket aynı dönemde cirosunu yüzde 3 artırarak 1 milyar 143 milyon avroya yükseltti. Aynı dönemde şirket SGK, vergi ve kira olarak devlete toplam 2 milyar TL ödeme gerçekleştirdi. TAV, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda kalkınmaya destek olmak üzere sosyal fayda yaratmayı sürdürecek.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Hem ülkemiz, hem havacılık sektörü hem de şirketimiz için zor geçen bir 2016 yılının ardından 2017’de hızlı bir toparlanma ve büyüme ivmesi yakaladık.

2017 yılında ciromuz yüzde 3 artarak 1 milyar 143 milyon avroya ulaştı. Maliyet kontrolü ve olumlu koşullar sayesinde FAVÖK yüzde 13 artışla 519 milyon avroya ulaştı. Seneyi İstanbul şehir çıkışlı dış hat yolcusunda yüzde 9 büyüme ve İstanbul toplam dış hat yolcusunda yüzde 7 büyüme ile kapadık. Net karımız yüzde 37 artışla 175 milyon avroya ulaştı. Yolcu artışının beklentilerimizin üstünde gerçekleşmesi nedeniyle, kamuya açıkladığımız beklentilerimizi sene ortasında revize ettik. Yılsonuna geldiğimizde de bütün beklentilerimize ulaştık ya da beklentilerimizden daha iyi bir performans yakaladık.

2017 yılında ‘akıllı büyüme’ stratejimizin somut ifadesi olan yüzde 50 temettü ödeme politikamızla uyumlu bir şekilde 248 milyon TL tutarında temettü dağıttık. 2018 yılı için de yönetim kurulumuz Genel Kurul’da 2017 karının yüzde 50’sine denk gelen 406 milyon TL’lik bir temettü dağıtımını hissedarlarımızın onayına sunmaya karar verdi. Gelecekte de hem düzenli temettü ödemeleri ile hem de portföyümüze ekleyeceğimiz yeni projelerle hissedarlarımız için değer yaratmaya devam edeceğiz.

2018’de de yolcu büyümesi açısından kuvvetli bir yıl öngörüyoruz. İstanbul Atatürk Havalimanı’nın tüm sene açık kalacağını varsayarak toplam yolcu sayımızda yüzde 10-12 arası, Atatürk Havalimanı dış hat yolcu sayısında yüzde 6-8 arası ve İstanbul şehir çıkışlı dış hat yolcu sayısında yüzde 9-11 arası artış bekliyoruz. Kur varsayımlarımız dahilinde yüzde 2-4 arası ciro büyümesi, yüzde 5-7 arası FAVÖK büyümesi, çift haneli net kar artışı ve 80 milyon avro tutarında yatırım harcaması öngörüyoruz.

Tüm hissedarlarımıza, çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza Türkiye’nin küresel markalarından birini yaratmak konusundaki emekleri için teşekkür ederim. Türkiye’de geliştirdiğimiz dünya standartlarındaki bilgi birikimiyle tüm dünyada gururla hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

TAV Havalimanları'ndan 1,1 milyar avro ciro

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Dost acı söyler sani bey ~ 6 yıl önce
Bence en kısa zamanda Havaşa el atın çok değerli personeller ya emekli olarak emekli olmalarına izin verildi halbuki bunların içinde o kadar çok değerli herkesin sevdiği tabiri caizse iş manyağı arkadaşım istemeden emekli olarak ayrıldı lise mezunu personel müdürü yapıldı finans müdür yardımcısı finans müdürü yapıldı Allah aşkına sadece firmalara ödeme yapan kişi müdürmu olur maalesef bunlar Havaşta yapıldı işletme departmanı içler acısı sani bey bunları lütfen kontrol ettirin göreceksiniz gerçekten çalışacak personeller ayrıldı özlem tezcanida orada boşuna tutuyorsunuz sadece çok bilmiş ukala Kürşat bey evlere şenlik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
darbe üstüne darbe ~ 6 yıl önce
İstanbul için 3. havalimanı sonrasında , Çeşme Havalimanı ihalesinin de yapılacağı bilgisinden sonra bir darbe de TAV İzmir için geldi sanırım.. bu tarz haberler gerekli tabiki, hisseleri piyasada halka açık bir şirket sonuçta..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 6 yıl önce
Bana Liderini söyle sana şirketin geleceğini söyleyim:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tav Esenboga ~ 6 yıl önce
THY Esenboga CIP girisinde ki cimenlerin uzerinde ki aracalara neden kimse birsey demiyor, goruntu kirliligi yapiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terminal ve Teknik Blok ~ 6 yıl önce
Umarım Gazipasa'ya da en kısa zamanda yeni bir terminal ve teknik Blok yapılır. Mevcut hali ne bu bölgeye yeterli ne de uygun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaş ~ 6 yıl önce
Sizi gerçekten kutluyorum başarılarınız devamını diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amele ADB ~ 6 yıl önce
Cefasını biz amele olarak çekelim sefasını siz sürün iyi eğlenceler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne olacak ~ 6 yıl önce
Köle fiyatına personel çalıştırırsan 1 değil 10 da yaparsın sosyal devletiz ya ekonomide adalet var ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
köle ~ 6 yıl önce
Kim köle fiyatına çalışıyor. Sizin TAV çalışanı olduğunuzu düşünmüyorum. Hİç bir TAV çalışanı bu şekilde konuşmaz..
Haklısınız ~ 6 yıl önce
Aynı birimde biri 2400 tl bile alamazken diğeri 3500 tl alıyor.Tamamen torpil seviyesine göre makam mevki ve maaş düzeni var.Yılda bir defa verilen performans ücreti yine torpile göre çift maaş,tek maaş ve maaşın %80'i olarak persone verildi.İlkokul mezunu, türkçeyi bile efektif konuşamayanlar şef olurken, üniversite mezunu ve yabancı dili olanlar memur ve işçi statüsünde çalıştırılıyor.Bu adaletsizliğe dur demeyen de maalesef baba dediğimiz Sani Bey'dir.
Tav burak ~ 6 yıl önce
Sayın sani bey Sizden ve şirketimizden allah razi olsun.ben ve diger mesai arkadaşlarımız canla başla ve zevkle hizmet etmekten mutluyuz.bugüne kadar haklarımızı en iyi şekilde aldık dilerimki bundan sonra da nasip olursa bu şirkette çalışmayı isterim.3 havalimani ihalesi tav şirketine daha çok yakışırdı ama hayırlısı bu şekildeymis.yinede umudumuz siz siniz.bukadar çalışan insan sizin dudaklarinizdan çıkacak bir lafı bekliyor.enyakin zamanda.tav çalışanlarına bir bilgi verilirse çok mutlu oluruz.belirsizlik olumsuz yönde etkiliyor herkezi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katılıyoruz ~ 6 yıl önce
evet haklısınız sani bey hiçbir şirketinde açıklama yapmıyor personelde belirsizlik ve iş bakmalar başladı
Teyid lütfen ~ 6 yıl önce
Anlaşılan Tav yeni havalimanının kasım 2018 başında açılacağına ihtimal vermiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Secim ~ 6 yıl önce
Eger acilmayacaksa secimleri 2018 yazina alalim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000