24 Nisan 2017, Pazartesi 13:22:01

TAV Arabistan'da iki havalimanı daha aldı

TAV Havalimanları Suudi Arabistan’da Medine ve Yanbu’nun ardından Qassım ve Hail havalimanlarını da portföyüne ekledi. TAV iki havalimanını da geliştirecek ve 30 yıl boyunca işletecek.
  • Tebrik eder ,başarılar dileriz.
  • TAV mükemmel işler yapıo. Umarım her geçen gün daha iyi yerlere gelir.
  • gurur duyuyoruz
  • Bir Türk markası olarak gurur duyarız.
  • Dünya bakış açısından dolayı desteklemeyince, ne yapsınlar onlar da Türkiye dışındaki iş imkanlarına bakıyorlar. Bir nevi dünya bakış açılarındaki farklılık dünyaya daha hızı açılmalarına vesile olmuş oluyor...

TAV Havalimanları Suudi Arabistan’da Medine ve Yanbu’nun ardından Qassım ve Hail havalimanlarını da portföyüne ekledi.  TAV iki havalimanını da geliştirecek ve 30 yıl boyunca işletecek.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki önde gelen markası TAV Havalimanları, ortağı Al Rajhi Grubu’yla birlikte Suudi Arabistan’ın Buraydah ve Hail şehirlerinde bulunan iki havalimanının geliştirilmesi ve işletmesi için Suudi Arabistan Sivil Havacılık İdaresi (GACA) tarafından seçildi. TAV, Prens Nayef bin Abdulaziz (Qassım) ve Hail havalimanlarını 30 sene süreyle işletecek. TAV’ın tüm dünyada işlettiği havalimanı sayısı 17’ye yükselirken sürecin tamamlanmasıyla şirket Suudi Arabistan’da toplam dört havalimanının işletmesini yürütecek.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “TAV olarak havalimanı yapımı ve işletmeciliğinde sahip olduğumuz bilgi birikimiyle tüm dünyada tercih edilen bir marka haline geldik. Suudi Arabistan’da ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine Havalimanı projesinde gösterdiğimiz başarı bu ülkede yeni fırsatlara kapı açtı. Suudi Arabistan Sivil Havacılık İdaresi tarafından son iki ayda toplam üç havalimanının geliştirilmesi ve işletmesi için seçildik. Böylece Suudi Arabistan’daki yolcu sayımızı yıllık 10,5 milyona; tüm yurtdışı havalimanlarımızdaki yolcu sayımızı 25 milyona çıkaracağız. Dünyanın en rekabetçi coğrafyalarından olan Körfez Bölgesi’nde altı başkent havalimanında imzamız bulunuyor. Yerel ortaklarımızla uyumlu bir şekilde çalışarak bu bölgede büyümemiz sürdürüyoruz. Aynı zamanda dünyanın farklı bölgelerinde de fırsatları değerlendiriyoruz” dedi.

Geçen yıl yaklaşık 2,5 milyon yolcuya hizmet veren Qassım ve Hail havalimanları, yeni yatırımlarla ile birlikte yılda yaklaşık 6,5 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak.

Arabistan Yarımadası'nın coğrafi olarak ortasında bulunan Qassım, Suudi Arabistan'ın 13 yönetim bölgesinden birisi. Ülkenin tarımsal üretiminin büyük bölümünü gerçekleştiren ve önemli bir turzim destinasyonu olan bölgenin giriş kapısı Qassım Havalimanı’ndan THY’nin de aralarında bulunduğu 12 havayolunun düzenli seferleri bulunuyor.

TAV Suudi Arabistan’da 2012’den bu yana Medine Havalimanı’nın işletmesini yürütüyor. Mart ayında Yanbu Havalimanı’nı portföyüne eklemişti. Ayrıca hizmet şirketleriyle Cidde, Riyad ve Dammam havalimanlarında da faaliyet gösteriyor.

TAV Arabistan'da iki havalimanı daha aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Havacı ~ 7 yıl önce
Tebrik eder ,başarılar dileriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal! ~ 7 yıl önce
TAV mükemmel işler yapıo. Umarım her geçen gün daha iyi yerlere gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gururumuz ~ 7 yıl önce
gurur duyuyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye ~ 7 yıl önce
Bir Türk markası olarak gurur duyarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fr ~ 7 yıl önce
Sahibi fransız degil mi
Doğrusunu öğren ~ 7 yıl önce
Hisselerin ½49'u halka arz, ½38 Fransızların, ½ 12 tepe, akfen, sera'nın
öğrendim ~ 7 yıl önce
Franszılarınmış..halka arz dediklerin kimin elinde sanıyorsun halkın mı :))
Türkiye de hükümet TAV'ı ~ 7 yıl önce
Dünya bakış açısından dolayı desteklemeyince, ne yapsınlar onlar da Türkiye dışındaki iş imkanlarına bakıyorlar. Bir nevi dünya bakış açılarındaki farklılık dünyaya daha hızı açılmalarına vesile olmuş oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000