23 Kasım 2017, Perşembe 09:01:50

Tatvan'da havaalanı toplantısı

Tatvan ilçesinde yapılması planlanan havaalanı ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı düzenlendi.
  • Tarihi binlerce yıl öteye dayanan, dört mevsim turizm potansiyeli olan nadide kentimiz yıllardır havaalanı beklemekte. Müzekent bitlis maalesef hak ettiği yerde değil. Yakında sadece muş havaalanı var ve günde sadece bir sefer var. Bi yerde havaalanı yoksa maalesef turist rağbet göstermiyor. Van gölünün batısında havaalanı mutlaka olmalı. Bence doğru bir yatırım. Ulaşımın sağlığın eğitimin olmadığı yere yatırımcıda gelmez.
  • Terore verdigi destekle unlu ufacik bir ilce, en buyuk tesis konuslu askeri tugay, yuhhh diyorum size
  • Yazik degilmi paralarimiza, bu yogurdun bollugu nerede gorulmus, hertarafin havaalani uleen oralara git
  • heryere havalimani yapinca buyumus gelismis mi oluyoruz? hepsinin yerine yap bi ucak fabrikasi
  • Tatvan'ın 12 km. kuzeydoğusu..
  • Istanbulda hava alanina gitmek minumum 1 sat 15 dk, senin dibinde Mus var; Van havaalani var, kardesim milli serveti ziyan etme ettirme, ne grek var Tatvan a havaalanina kardesim
  • Muş ve Van havalimanı varken biri 70 diğeri 150 km uzaklıkta buraya para dökmenin ne manası var? Dolar olmuş 4 TL üretim tesisi açın o parayla

Tatvan ilçesinde yapılması planlanan havaalanı ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı düzenlendi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Tatvan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, havalimanı projesine ilişkin ÇED sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Sürece halkın katılımını sağlamak, faaliyet hakkında bilgilendirmek, halkın görüş ve önerilerini almak amacıyla düzenlenen toplantıda bakanlık uzmanları tarafından projenin son durumu ve özellikleri hakkında bilgiler verildi.

Daha sonra çalışma yürüten firma yetkilileri, hazırlanan raporlarla ilgili bilgilendirmede bulundu. Tatvan'ın Sorgun-Kıyıdüzü mevkinde yapılması planlanan havalimanın detayları anlatıldı.

Havalimanı projesinin Tatvan'a çok şey katacağını ifade eden Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, böylece özellikle kış turizmi için önemli bir adımın atılmış olacağını söyledi.

Şu anda sadece yakın bölgelerden turistlerin ilçeye geldiğini kaydeden Özkan, havalimanı ile ülkenin her yanından turist alır bir pozisyona geleceklerini belirtti.

Havalimanı sayesinde ticarette de olumlu gelişmeler yaşanacağını anlatan Özkan, şöyle konuştu:

"Havalimanı projesinin hayata geçmesiyle ilçemizde önemli gelişmelerin önünün açılacağına inanıyorum. Bunun içinde bizlerde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Zaten tüm çalışmalar tamamlanmış durumda. ÇED sürecinin de tamamlanmasıyla geriye sadece yatırım programına alınması kalıyor. İnşallah bu müjdeli haberi de en kısa sürede alacağımıza inanıyorum. Bu vesile ile projede katkısı bulunan herkese teşekkür ediyor ve havalimanı projesinin ilimiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum."

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise büyük bir heyecanla Bitlis-Tatvan Havalimanı Projesinin yatırım programına alınmasını beklediklerini söyledi.

Havalimanı projesinin Bitlis ve ilçelerinin yanı sıra bölgeye artı değerler katacağını kaydeden Aksoy, şöyle konuştu:

"Bu proje Tatvan için hayati öneme sahip. Dolayısıyla bizler de bu projeyi son derece önemsiyoruz. Tatvanımızın gelişmesi açısından en önemli projedir. Bu proje için ilk günden bugüne emek sarf eden herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün de geçmişi 20 yıla dayanan bu önemli projenin son noktasına geldik. Sadece yatırım programına alınması kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizi ziyareti söz konusu. İnşallah bu ziyarette de müjdeli haberi bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızdan duyar ve yıllardır hasretini yaşadığımız havalimanımıza kavuşuruz. Havalimanı hem kış ve yaz turizmi hem de Tatvan ve ekonomisi için çok çok önemli bir proje. Bu projenin hayata geçirilmesiyle Tatvan büyük bir ivme kazanacak."

Yapılan konuşmaların ardından toplantı, soru-cevap ve görüş-önerilerin alınmasıyla son buldu.

Toplantıya, Tatvan Ticaret Odası (TATSO) Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, TATSO Meclis Başkanı İhsan Bakırhan, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bakanlık ve yetkili firma temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tatvan'da havaalanı toplantısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Tarihi Bitlis ~ 6 yıl önce
Tarihi binlerce yıl öteye dayanan, dört mevsim turizm potansiyeli olan nadide kentimiz yıllardır havaalanı beklemekte. Müzekent bitlis maalesef hak ettiği yerde değil. Yakında sadece muş havaalanı var ve günde sadece bir sefer var. Bi yerde havaalanı yoksa maalesef turist rağbet göstermiyor. Van gölünün batısında havaalanı mutlaka olmalı. Bence doğru bir yatırım. Ulaşımın sağlığın eğitimin olmadığı yere yatırımcıda gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tatvan ~ 6 yıl önce
Terore verdigi destekle unlu ufacik bir ilce, en buyuk tesis konuslu askeri tugay, yuhhh diyorum size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teror/Yatirim ~ 6 yıl önce
Ama bitlisin en kalabalik ilcesi oldugu icin oraya yapilmasi uygun olur. Ayrica gelismislik seviyesi de diger anadolu kentleri gibi. Abartmayalim lutfen.
Leen ~ 6 yıl önce
Yazik degilmi paralarimiza, bu yogurdun bollugu nerede gorulmus, hertarafin havaalani uleen oralara git

Yanıtla

Kalan karakter 1000
free2talk ~ 6 yıl önce
heryere havalimani yapinca buyumus gelismis mi oluyoruz? hepsinin yerine yap bi ucak fabrikasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıyıdüzü ~ 6 yıl önce
Tatvan'ın 12 km. kuzeydoğusu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 6 yıl önce
Istanbulda hava alanina gitmek minumum 1 sat 15 dk, senin dibinde Mus var; Van havaalani var, kardesim milli serveti ziyan etme ettirme, ne grek var Tatvan a havaalanina kardesim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitlisli ~ 6 yıl önce
Muş ve Van havalimanı varken biri 70 diğeri 150 km uzaklıkta buraya para dökmenin ne manası var? Dolar olmuş 4 TL üretim tesisi açın o parayla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000