16 Mart 2011, Çarşamba 08:22:34

TATLISES DÜŞEN UÇAĞA BİNMEKTEN SON ANDA VAZGEÇMİŞ

İbrahim Tatlıses, geçen ay K.Irak’ta düşen ve 7 yolcunun öldüğü uçağa binmekten son anda vazgeçmiş...
Londra’da yaşayan Iraklı kadın gazeteci Nidhal Ail Shbib, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses’le ilgili önemli bir iddiada bulundu.

Shbib, “İbrahim Tatlı” isimli yolcunun Süleymaniye Havalimanı’ndan kalktıktan kısa bir süre sonra düşen özel uçağa son anda binmekten vazgeçtiğini ileri sürdü.

Shbib, yolcu listesinde “İbrahim Tatlı” isminin de bulunduğunu, bunu Lübnan’da yayın yapan ve sahibi Iraklı olan Alsumaria televizyon kanalının altyazı olarak geçtiğini öne sürdü. Kazada aralarında işadamlarının da bulunduğu 7 kişi ölmüştü.

Kendisini mevcut Irak yönetimi ve ABD muhalifi olarak tanımlayan Iraklı kadın gazeteci ve aktivist Nidhal Ail Shbib, uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır şekilde yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses’le ilgili önemli bir iddiada bulundu.

Shbib, Tatlıses’in isminin yaklaşık bir buçuk ay önce Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentindeki havalimanından kalktıktan kısa bir süre sonra düşen özel uçaktaki yolcular arasında olabileceğini ancak son anda özel jete binmekten vazgeçtiğini iddia etti. Shbib’in iddia ettiği işadamlarının da aralarında bulunduğu yedi kişi hayatını kaybetmişti. Söz konusu uçak kazasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmaması dikkat çekiyor.

Shbib, 4 Şubat’ta meydana gelen uçak kazasıyla ilgili haberi sahibi Iraklı olan ve Beyrut’tan yayın yapan Alsumaria televizyonundan duyduğunu, haberde kazada yaşamını yitirenlerin altyazıyla adlarının verildiğine vurgu yaptı. Kaza sonucu yaşamını yitirenler arasında İbrahim Tatlı adının da geçtiğini belirten Shbib, İbrahim Tatlı’nın sonradan uçakta olmadığı anlaşıldığını sözlerine ekledi. Sahne dünyasında İbrahim Tatlıses adını kullanan sanatçının gerçek adının İbrahim Tatlı olduğu biliniyor. Nidhal Ail Shbib, Londra’yı ziyaret eden eski ABD Başkanı George W. Bush’a karşı yapılan ayakkabılı eylemlerde ve Irak yönetimine karşı gösterilerde aktif olarak yer almasıyla tanınıyor.

7 kişi ölmüştü
Irak’ın Süleymaniye kentinden Ankara’ya gitmek üzere havalanan özel jet kalkıştan hemen sonra düşmüştü. Lübnanlı bir şirkete ait özel jet 4 Şubat günü saat 10.45’te İstanbul’dan iki pilot, bir kabin memuru ile JP Morgan Chase Bank Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya, Türkiye Üst Yönetiecisi Murad Megalli, JP Morgan’da Başkan Yardımcısı Javier Zurita ve Lohoud Abdallah isimli üç üst düzey yönetici, işadamı yolcusunu alıp Irak’a havalandı. Saat 14.30’da Süleymaniye kentine inen uçağın yolcuları, Iraklı işadamı Faruk Molla Mustafa’nın sahibi olduğu AsiaCell şirketi ile toplantı yaptı. Toplantı sonrası pilotlar dörde çıkan yolcularıyla beraber Ankara’ya gitmek üzere havalandı. Uçak kısa süre sonra da düştü. Süleymaniye Havalimanı Müdürü Tahir Abdullah Kadir havalandıktan kısa süre sonra uçağın motorunda arıza meydana geldiğini açıklamıştı.

(Cumhuriyet)
TATLISES DÜŞEN UÇAĞA BİNMEKTEN SON ANDA VAZGEÇMİŞ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000