11 Kasım 2017, Cumartesi 18:12:52

Tatlıbal, Çarkçı'yı kürsüye çağırdı ve...

Hava-İş Sendikası 28. Olağan Genel Kurulu'nun ilk günü yaşanan kısa süreli tartışmalara rağmen güzel görüntülerle sona erdi.
  • Sendikadan çıksak, İskender kaptanın kuracağı sendikaya üye olsak ne olur ? Ya da ileride böyle bişey mümkün olabilir mi ? Yeni kurulacak sendikanın kendisini yönetime kabul ettirmesi falan felan olayı da var tabi sanırım. Bilgisi olan aydınlatsın lütfen. Maaşa zam daha gelmedi, ama aidata zam dakikasına cepte.
  • Çok güzel hareketler bunlar
  • Mevcut yönetim sistemi, delege yapısı, akıl dışı icraatleri, şirket yanlısı tutumları, siyasi partiye sırtını dayaması ile bu sendika artık uçucuların değildir. Bizleri temsil yetkisi almadan sendika başkanı olan Tatlıbal’da gözümüzde başkan değildir. Bu takdirde en doğru iş, üzülerek de olsa bu sendikadan ayrılmak ve onlara aidatlarımızı yedirmemektir. Bunun zamanı da gelmiştir. “ Size uğurlar olsun, Ayrılıyor yolumuz.”
  • Meğer THY yönetim bunları geçenlerde arkanızda uçuş işletme bile yok diye isteklerini geri çevirmiş bunu da salonda açıkladılar. Şimdi devran döner.. Kimin neyi savunduğunu ayan beyan gördük bu dönem. Topluca istifa ediyoruz. nokta.
  • Zeytin Dalı seviyeli bir kapanış yapmak için sahnede öyle bir görüntü verdi,anlamak isteyen anlar zaten,oylamada ilkelerden ve hareketten sapma olmaz.
  • Malların satış yetkisini aldılar,bankadan kredi çekme yetkisi aldılar,kart ile sınırsız para çekme yetkisi aldılar,disiplin kurulu kararı ile üye atma yetkisi aldılar i,kokpit kabin delegelerini yüde 30,yüzde 15 diye yetmeyecek şekilde ayırdılar, Yani ömür boyu iktidarı ve parayı garantilediker. Böyle kurul için de uygun buldukları divan bşk.nın katkılarını da unutmayalım.
  • Hani ne değişti... Yalan ya... Askerim kaptanım sendikayı da sen yönet biz zaten balık sevmeyiz...
  • Daha maaslara zam almadan, bu zammi yapabiliyorsunuz yani, tebrikler. Kokpit ekibinden biri olarak bordroda zamli miktari gordugum anda e-devlet uzerinden sendikadan cikiyorum ve yanimda arkadaslari da cikartiyorum. Her ne kadar sendika olarak kendinizi yirtsaniz da, sirket calisanlari sendikasizlastirmak amaciyla da olsa, TIS'teki her turlu hakki yine de sagliyor. Size yilda 1.500 tl verecegime, gider fakire fukara verir, karnini doyurur, ama senin o 2 katina cikmis gobegine gobek katmana sebep olmam Mr. Sweethoney. p.s: "Aidatlara %50 zam yapalim (%1'den %1.5'a). Ama once %2 yani %100 zam yapicaz diyelim, sonra ise ortaya cikip zammi yari yariya azalttirip, %1.5'a cektirtip kahraman olayim" taktigini ise ulkedeki belli secmen kitlesi yer, ama biz yemeyiz. Sendikadan cikislari gormeye basladiginda anlarsin zaten.
  • Bu iskender çarkcı madem tatlıbalı bu kadar seviyordu bu kadar gürültü niye koptu. Bunca atılan çamurlar yalanmıydı.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.Bu kadarına da pes doğrusu.
  • Thy tasarruf diye üyelerine zam yapmadı ama dün thy'nin yeni sponsorluklarından bahseden haber vardı biliyor musun pala ? Böyle çalışana böyle şirkete senin gibi sendika başkanı ve olumsuz yorumları yayınlamayan site yakışır !

Hava-İş Sendikası 28. Olağan Genel Kurulu'nun ilk günü yaşanan kısa süreli tartışmalara rağmen güzel görüntülerle sona erdi.

Hava-İş Sendikası mevcut Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, birleştirici bir konuşma yaparak sendika yönetimine aday olan Zeytindalı Hareketi'nin başındaki İskender Çarkçı'yı kürsüye çağırdı. 

Karşılıklı sıcak mesajların ve birliktelik sözlerinin verildiği konuşmada Ali Kemal Tatlıbal, İskender Çarkçı'nın elini tutarak delegeleri selamladı.

Zaman zaman gerginleşen genel kurulun sonunda dostluk mesajları verildi. Tatlıbal, tüm sendika üyelerini birlikte hareket etmeye davet etti.

Yaşanan bu gelişme üzerine genel kurul salonundaki delegeler ayağa kalkarak iki başkan adayını da alkışladı.

Hava-İş delegeleri yarın sabah saat 09:00'da sandığa giderek yeni yönetimini belirleyecek.

©AirportHaber.com



Tatlıbal, Çarkçı'yı kürsüye çağırdı ve...

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Şu an ki ~ 6 yıl önce
Sendikadan çıksak, İskender kaptanın kuracağı sendikaya üye olsak ne olur ? Ya da ileride böyle bişey mümkün olabilir mi ? Yeni kurulacak sendikanın kendisini yönetime kabul ettirmesi falan felan olayı da var tabi sanırım. Bilgisi olan aydınlatsın lütfen. Maaşa zam daha gelmedi, ama aidata zam dakikasına cepte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no subject ~ 6 yıl önce
Sendikadan cikip, yeni sendikaya uye olursan hicbir sey degismez. Yeni sendikanin ise kendini yonetime kabul ettirme gibi bir zorunlulugu da yok. Total sirket calisanlarinin yarisi + 1 kadar kisi e-devlet uzerinden sendikaya uye olunca otomatikman temsil yetkisi ve TIS yetkisi alir.
Senaryo ~ 6 yıl önce
Çok güzel hareketler bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu sendika Uçucuların değildir artık ~ 6 yıl önce
Mevcut yönetim sistemi, delege yapısı, akıl dışı icraatleri, şirket yanlısı tutumları, siyasi partiye sırtını dayaması ile bu sendika artık uçucuların değildir. Bizleri temsil yetkisi almadan sendika başkanı olan Tatlıbal’da gözümüzde başkan değildir. Bu takdirde en doğru iş, üzülerek de olsa bu sendikadan ayrılmak ve onlara aidatlarımızı yedirmemektir. Bunun zamanı da gelmiştir. “ Size uğurlar olsun, Ayrılıyor yolumuz.”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay be ~ 6 yıl önce
Meğer THY yönetim bunları geçenlerde arkanızda uçuş işletme bile yok diye isteklerini geri çevirmiş bunu da salonda açıkladılar. Şimdi devran döner.. Kimin neyi savunduğunu ayan beyan gördük bu dönem. Topluca istifa ediyoruz. nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 6 yıl önce
Zeytin Dalı seviyeli bir kapanış yapmak için sahnede öyle bir görüntü verdi,anlamak isteyen anlar zaten,oylamada ilkelerden ve hareketten sapma olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gözlemci ~ 6 yıl önce
Malların satış yetkisini aldılar,bankadan kredi çekme yetkisi aldılar,kart ile sınırsız para çekme yetkisi aldılar,disiplin kurulu kararı ile üye atma yetkisi aldılar i,kokpit kabin delegelerini yüde 30,yüzde 15 diye yetmeyecek şekilde ayırdılar, Yani ömür boyu iktidarı ve parayı garantilediker. Böyle kurul için de uygun buldukları divan bşk.nın katkılarını da unutmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeytin dalı bize saplandı ~ 6 yıl önce
Hani ne değişti... Yalan ya... Askerim kaptanım sendikayı da sen yönet biz zaten balık sevmeyiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no subject ~ 6 yıl önce
Daha maaslara zam almadan, bu zammi yapabiliyorsunuz yani, tebrikler. Kokpit ekibinden biri olarak bordroda zamli miktari gordugum anda e-devlet uzerinden sendikadan cikiyorum ve yanimda arkadaslari da cikartiyorum. Her ne kadar sendika olarak kendinizi yirtsaniz da, sirket calisanlari sendikasizlastirmak amaciyla da olsa, TIS'teki her turlu hakki yine de sagliyor. Size yilda 1.500 tl verecegime, gider fakire fukara verir, karnini doyurur, ama senin o 2 katina cikmis gobegine gobek katmana sebep olmam Mr. Sweethoney. p.s: "Aidatlara %50 zam yapalim (%1'den %1.5'a). Ama once %2 yani %100 zam yapicaz diyelim, sonra ise ortaya cikip zammi yari yariya azalttirip, %1.5'a cektirtip kahraman olayim" taktigini ise ulkedeki belli secmen kitlesi yer, ama biz yemeyiz. Sendikadan cikislari gormeye basladiginda anlarsin zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhalif işci ~ 6 yıl önce
Bu iskender çarkcı madem tatlıbalı bu kadar seviyordu bu kadar gürültü niye koptu. Bunca atılan çamurlar yalanmıydı.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.Bu kadarına da pes doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARE ~ 6 yıl önce
Niye çıkıp bu adamla fotoğraf karesine girdin İskender kaptan? Oldu mu şimdi?
Pala ~ 6 yıl önce
Thy tasarruf diye üyelerine zam yapmadı ama dün thy'nin yeni sponsorluklarından bahseden haber vardı biliyor musun pala ? Böyle çalışana böyle şirkete senin gibi sendika başkanı ve olumsuz yorumları yayınlamayan site yakışır !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000