26 Eylül 2012, Çarşamba 17:21:59

TATBİKAT NEFESLERİ KESTİ

Tokat Havaalanı'nda yapılan tatbikatta senaryo gereği düşerek alev alan uçağa müdahale edilerek yaralılar kurtarıldı...
  • burda bu kadarı oldu neden bu kadar dilinizde dolandırıyosunuz saman muhabbettini çok biliyosunuz madem gelin bir gün sizinle de yapalım tatbikatı bakalım saman sönüyormu yanıyormu....
  • Dün havaalanının yanından geçiyordum açıkcası korktum uçak düştü bi kaza oldu diye öğrendimki tatbikatmış bence çok inandırıcı gerçeğini aratmayan bir tatbikat olmuş polis jandarma havaalanı kavşağında gerekli önlemleri almış herşey çok orjinaldi.
  • Daha organize tatbikatlar gördüm ama bildiğim kadarıyla Tokat Havalimanında ilk kez yapılmış buna rağmen basında olumsuz haber görmedim anladığım kadarıyla haber fotoğrafları eksik olmuş daha güzel kareler konulabilirdi ama genede güzel şeyler bunlar.
  • Havaalanında çok güzel çalışmalar oluyor bu tatbikatlar çok gerekli her havaalanında ihmal edilmeden yapılmalı Müdür beyi kutluyorum.
  • Tebrik ediyorum çok güzel bir tatbikat olmuş bütün yazılı basında yer almış tatbikat bu bukadar olur emeği geçenleri kutluyorum.
  • Birtane fotoğrafa bakıp yorum yapıyosunuz kardeşim bu tatbikatta 6 itfaiye aracı 10 ambulans 3 kurtarma aracı ve 9 kurum ve kuruluş katıldı 100 personel görev yaptı biraz saygı gösterin kıskanmayın
  • uçak bulamadık.istersen saman içinde seni maket olarak kullanalım.uçak yangınında ısı çok yüksek olur.ama saman yangınında fazla ısı olmaz.biraz cesaretin varsa,gel maket insan yerine seni koyalım.hemde koruyucu elbiselerle...Hatta fazla ukalasın, yakında erzincanda simülatör açılıyor ,istiyorsan gelde olda gösterelim.İTFAİYECİLİK NASIL OLUR.
  • Suyun basıncına bak. Kaç metre uzağa basabilir? Komik bir durum.
  • Ucak yaksinlar bi daha ki sefere sizin icin...
  • Uçak kazalarına her an hazır olmak üzere bu tür tatbikatların yapılması çok önemlidir. Tokat Havalimanı Müdürünü çalışmalarından dolayı tebrik ederim.

İstanbul’dan havalanarak Tokat’a 15 yolcusu ile gelen uçak senaryo gereği iniş takımlarındaki arıza nedeniyle hava trafik kontrolörleriyle irtibat kurdu. Uçak, yakıtının bitmesi için senaryo gereği 15 dakika boyunca havaalanında tur attıktan sonra inişe geçti.

Havaalanında düzenlenen tatbikatta ise uçak yerine minibüs kullanıldı. Uçak yerine havaalanında ilerleyen minibüsün arkasından ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Uçak olarak kullanılan minibüsteki yolcular kullanılmayan hurda bir minibüse geçti. Tatbikatta uçak yerine ise otluk alanda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Uçak kabini olarak düşünülen minibüste bulunan yaralılar ise kurtarma ekiplerinin müdahalesi ile bulundukları yerden çıkartıldı.

Havaalanı Müdürü Muhsin Gürbüz, protokol yaptıkları kurum ve kuruluşların kaza mahalline ne kadar sürede ulaşabileceklerini tespit etmek için yapmış oldukları tatbikatın verimli geçtiğini söyledi.

TATBİKAT NEFESLERİ KESTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

misafr ~ 12 yıl önce
burda bu kadarı oldu neden bu kadar dilinizde dolandırıyosunuz saman muhabbettini çok biliyosunuz madem gelin bir gün sizinle de yapalım tatbikatı bakalım saman sönüyormu yanıyormu....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
Dün havaalanının yanından geçiyordum açıkcası korktum uçak düştü bi kaza oldu diye öğrendimki tatbikatmış bence çok inandırıcı gerçeğini aratmayan bir tatbikat olmuş polis jandarma havaalanı kavşağında gerekli önlemleri almış herşey çok orjinaldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 12 yıl önce
Daha organize tatbikatlar gördüm ama bildiğim kadarıyla Tokat Havalimanında ilk kez yapılmış buna rağmen basında olumsuz haber görmedim anladığım kadarıyla haber fotoğrafları eksik olmuş daha güzel kareler konulabilirdi ama genede güzel şeyler bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YİĞİDO ~ 12 yıl önce
Havaalanında çok güzel çalışmalar oluyor bu tatbikatlar çok gerekli her havaalanında ihmal edilmeden yapılmalı Müdür beyi kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokat aşığı ~ 12 yıl önce
Tebrik ediyorum çok güzel bir tatbikat olmuş bütün yazılı basında yer almış tatbikat bu bukadar olur emeği geçenleri kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokatlı ~ 12 yıl önce
Birtane fotoğrafa bakıp yorum yapıyosunuz kardeşim bu tatbikatta 6 itfaiye aracı 10 ambulans 3 kurtarma aracı ve 9 kurum ve kuruluş katıldı 100 personel görev yaptı biraz saygı gösterin kıskanmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fire35fighter ~ 12 yıl önce
uçak bulamadık.istersen saman içinde seni maket olarak kullanalım.uçak yangınında ısı çok yüksek olur.ama saman yangınında fazla ısı olmaz.biraz cesaretin varsa,gel maket insan yerine seni koyalım.hemde koruyucu elbiselerle...Hatta fazla ukalasın, yakında erzincanda simülatör açılıyor ,istiyorsan gelde olda gösterelim.İTFAİYECİLİK NASIL OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
contak ~ 12 yıl önce
Suyun basıncına bak. Kaç metre uzağa basabilir? Komik bir durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Agzi olan ~ 12 yıl önce
Ucak yaksinlar bi daha ki sefere sizin icin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAHABEY ~ 12 yıl önce
Uçak kazalarına her an hazır olmak üzere bu tür tatbikatların yapılması çok önemlidir. Tokat Havalimanı Müdürünü çalışmalarından dolayı tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000