29 Haziran 2012, Cuma 15:57:21

TATBİKAT HEDEFİ HALİNE GELDİ

ABD’de 1996’da emekli edilen F-4 Fantom savaş uçakları, insansız hava aracına dönüştürülüp pilotların atış eğitimlerinde uçan hedef olarak kullanılıyor.
  • Siz o ucaklari bana verin ben size maket hedef yaparim abiler. Olur mu?
  • baba fantoma laf yok, düşürüldüğü görevde kullanılacak en uygun uçak oydu aslında, fantom alçak irtifa deniz üzeri uçuşta en hızlı batı menşeeli uçaktır zaten navalize bir uçaktır deniz üzeri kullanmak için yapılmıştır. açıklanan rotaya bakılırsa dönerken düşürülmüş. ayrıca, elde uçak olmadığı için bunlar hala faal tutuluyor f-35 ler epey gecikecek gibi ciddi sorunları var. f-16 da modifiye ediliyor birazı ground olmuş f-4 ler daha çok uçar yani, gittiği kadar. bunlar kullanım dışına çıkarsa yerlenine yeni tip uçak alamayız tf-x gelecek, f-35 pahalı ve gecikiyor. tek seçenek f-16 alımı sanırım sam amca 2. el f-16 satar bize.
  • F4 tabi ki eskidi, ne kadar modernize ederseniz edin, gerek gövde alaşımı gerekse fuel efficiencysi, gerekse avionics olarak Joint Strike Figher sınıfı yeni nesil uçaklara çok kolay av olur. İyi pilotaj da bir yere kadar, sen ağır ve radarda küçük hedef olamayan bir uçakla ne yapabilirsin ki? Anca "Eject" yaparsın, ona da vaktin olursa.
  • Ben normal vatandaşım ama phantomların nasıl bir ucak olduğunu gerçek pilotlar bilir. aero dinamik yapısını.Şimdi Concordların kaç yılında hizmete girdiğini ve hizmet verdiği son yıla kadar sesten hızlı daha üstün bir yolcu ucağı geliştirilemiştir.talihsiz kaza olmasaydı hala hizmet veriyordu.Ya dünaynın en bütük ucağı AN 225 ne zaman hizmete girmiş bir bakın hala kullanılıyor. ve Dünyada'ki büyük transferler onla yapılıyor.Şu an onu yakalayan yeni teknoloji yok.
  • F 4 lere 2. sınıf muamele yapmayın, hatırı sayılır savaş uçaklarındandır,
  • Kolaydı değil mi yeni uçak tedarik etmek ? Doğuda helikopter düşer , 1 tane envanter eksiği için ABD senatosundan yasa beklenir. Bu haberi yapanların ve olumsuz düşünceleri olanların, Hürkuş uçağımızla ilgili habere gıbta etmelerini bekliyorum. Herşeyin bir başlangıcı vardır. Hem bu konuda eleştirirsiniz hemde Hürkuş'u beğenmezsiniz. Dostlar alışverişte görsün.
  • dunyada her silah sisteminin bir karsi 'antikor' silah sistemi vardir. gelisen tekneloji ile F-4 ucagi cagin modern savunma sistemleri ile cagin gerisinde kaldi. her tekneloji zaman yenilir bundan dogal birsey olamaz. haberdeki bazi nuanslar ise soru isaretleri iceriyor, 'ABD ucaklari teslim etti' vb gibi yorumlardan bahsediyorum. bir saatlik f-4 ucusu icin kac saat yer bakim hizmeti gerekiyor?saat maliyeti nedir? bundan bahsetmek gerekir. ABD tabiki emekli edince ucaklari, turkiye'ye yada baska ulkeye verecekki, bunu sevap islemek icin yapmiyor, ucagin yedek parca tedarikcileri bir 30 yil daha parca satsinlar. al gulum ver gulum. 10 yilda birde modernizasyon yaparsiniz, pardon yaptirirsiniz, harcanan milyon dolarlar olur milyar dolar.ayni hikaye f-104 te tekrarlanmadimi? diger yorumlardada belirtildigi uzere f-16da tekrarlanacak. siz 'bilim' uretmezseniz birileri size satar. bu is boyle yurur.
  • bizim gibi sömürü devletlerinin yegane görevidir bu, sem amcanın kalantorlarını toplayıp modernizesine de tonla para veririz...
  • arkadaşım , sen haberde kiminle kıyaslıyorsun türkiyeyi ? amerikadaki hangi mevzu türkiyedekinden kötü ki bu iyi olsun ? lütfen biraz mantıklı haber yapın !
  • F-16 larda onumuzdeki yillarda ayni sekilde drone'a cevrilecek. 5. nesil savas ucaklari hizmete girdikten sonra

Türkiye ile Suriye arasında savaş rüzgârlarının esmesine neden olana düşürme olayının ortasındaki F-4 Fantom savaş uçağı, bu uçağı geliştiren ABD'de çoktan gözden düşmüş durumda.

ABD Hava Kuvvetleri, 1996 yılında emekli edilen F-4’lerden envanterinde kalan 254’ünü, Arizona’daki “Davis Monthan” ve New Mexico’daki Holloman hava üslerinde insansız uçan hedef olarak kullanılıyor.

Amerikan BAE Systems firması tarafından 2.5 milyon dolarlık bir harcama ile insansız hava aracına (İHA) dönüştürülen Fantomlar artık “QF-Drone” adını taşıyor.

Pilotların eğitiminde ve yeni füzelerin denenmesinde hedef olarak kullanılan QF-Drone’ların tamamı 2014 yılı sonunda vurulmuş olacak.

ABD'nin eğitimde parçaladığı F-4’ler sadece Türkiye’de değil Almanya, İran ve Yunanistan’da kullanılmayı sürdürüyor.

Almanya ve İran F-4’leri eğitim amaçlı kullanırken Yunanistan, 34 adet Fantom’u 2002 de modernize edip lazer güdümlü “Paveway-2” füzesi atabilecek hale dönüştürdü.

F-4’e daha önce sahip olan İsrail 2004, İngiltere 1992, İspanya 2002’de emekliye ayırırken, Güney Kore bu uçakları F-15 ile yeniledi.

İsrail modernize etti

Türk Hava Kuvvetleri envanterine ilk olarak 1974 yılında katılan 40 adet F-4E modeli Fantom uçaklarına, 1977-78 yıllarında 40 adet daha ilave oldu.

1996 yılında ABD'nin bu uçakları emekliye ayırması ile kullanımında olan 80 adet F-4’ü da 2 parti halinde Türk Hava Kuvvetlerine teslim etti.

Şimdiye kadar toplam 233 adet F-4 uçağına sahip olan Türkiye’nin elinde modernize olmuş 65 adet F4-E 2020/Terminatör bulunuyor. İsrail tarafından 600 milyon dolarlık bir anlaşma ile modernize edilmişti.

‘Mig Katili’ deniyordu

McDonnell Douglas firması tarafından 1961 yılında üretilmeye başlanan çift motorlu, tandem pilotlu, avcı ve bombardıman uçağı olan F-4 Fantom uçakları ilk olarak Vietnam Savaşı’nda kullanılmış, burada Rus yapımı Mig 21’lere karşı elde ettikleri başarıyla “Mig katili” olarak anılmaya başlanmıştı.
 

TATBİKAT HEDEFİ HALİNE GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

ben size maket hedef yaparim ~ 12 yıl önce
Siz o ucaklari bana verin ben size maket hedef yaparim abiler. Olur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baba fantom ~ 12 yıl önce
baba fantoma laf yok, düşürüldüğü görevde kullanılacak en uygun uçak oydu aslında, fantom alçak irtifa deniz üzeri uçuşta en hızlı batı menşeeli uçaktır zaten navalize bir uçaktır deniz üzeri kullanmak için yapılmıştır. açıklanan rotaya bakılırsa dönerken düşürülmüş. ayrıca, elde uçak olmadığı için bunlar hala faal tutuluyor f-35 ler epey gecikecek gibi ciddi sorunları var. f-16 da modifiye ediliyor birazı ground olmuş f-4 ler daha çok uçar yani, gittiği kadar. bunlar kullanım dışına çıkarsa yerlenine yeni tip uçak alamayız tf-x gelecek, f-35 pahalı ve gecikiyor. tek seçenek f-16 alımı sanırım sam amca 2. el f-16 satar bize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Phantom of the opera ~ 12 yıl önce
F4 tabi ki eskidi, ne kadar modernize ederseniz edin, gerek gövde alaşımı gerekse fuel efficiencysi, gerekse avionics olarak Joint Strike Figher sınıfı yeni nesil uçaklara çok kolay av olur. İyi pilotaj da bir yere kadar, sen ağır ve radarda küçük hedef olamayan bir uçakla ne yapabilirsin ki? Anca "Eject" yaparsın, ona da vaktin olursa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 12 yıl önce
Ben normal vatandaşım ama phantomların nasıl bir ucak olduğunu gerçek pilotlar bilir. aero dinamik yapısını.Şimdi Concordların kaç yılında hizmete girdiğini ve hizmet verdiği son yıla kadar sesten hızlı daha üstün bir yolcu ucağı geliştirilemiştir.talihsiz kaza olmasaydı hala hizmet veriyordu.Ya dünaynın en bütük ucağı AN 225 ne zaman hizmete girmiş bir bakın hala kullanılıyor. ve Dünyada'ki büyük transferler onla yapılıyor.Şu an onu yakalayan yeni teknoloji yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
F 4 lere 2. sınıf muamele yapmayın, hatırı sayılır savaş uçaklarındandır,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hürkuş ~ 12 yıl önce
Kolaydı değil mi yeni uçak tedarik etmek ? Doğuda helikopter düşer , 1 tane envanter eksiği için ABD senatosundan yasa beklenir. Bu haberi yapanların ve olumsuz düşünceleri olanların, Hürkuş uçağımızla ilgili habere gıbta etmelerini bekliyorum. Herşeyin bir başlangıcı vardır. Hem bu konuda eleştirirsiniz hemde Hürkuş'u beğenmezsiniz. Dostlar alışverişte görsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
dunyada her silah sisteminin bir karsi 'antikor' silah sistemi vardir. gelisen tekneloji ile F-4 ucagi cagin modern savunma sistemleri ile cagin gerisinde kaldi. her tekneloji zaman yenilir bundan dogal birsey olamaz. haberdeki bazi nuanslar ise soru isaretleri iceriyor, 'ABD ucaklari teslim etti' vb gibi yorumlardan bahsediyorum. bir saatlik f-4 ucusu icin kac saat yer bakim hizmeti gerekiyor?saat maliyeti nedir? bundan bahsetmek gerekir. ABD tabiki emekli edince ucaklari, turkiye'ye yada baska ulkeye verecekki, bunu sevap islemek icin yapmiyor, ucagin yedek parca tedarikcileri bir 30 yil daha parca satsinlar. al gulum ver gulum. 10 yilda birde modernizasyon yaparsiniz, pardon yaptirirsiniz, harcanan milyon dolarlar olur milyar dolar.ayni hikaye f-104 te tekrarlanmadimi? diger yorumlardada belirtildigi uzere f-16da tekrarlanacak. siz 'bilim' uretmezseniz birileri size satar. bu is boyle yurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mangırkalantor ~ 12 yıl önce
bizim gibi sömürü devletlerinin yegane görevidir bu, sem amcanın kalantorlarını toplayıp modernizesine de tonla para veririz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amacınız ne ? ~ 12 yıl önce
arkadaşım , sen haberde kiminle kıyaslıyorsun türkiyeyi ? amerikadaki hangi mevzu türkiyedekinden kötü ki bu iyi olsun ? lütfen biraz mantıklı haber yapın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
F-16 larda onumuzdeki yillarda ayni sekilde drone'a cevrilecek. 5. nesil savas ucaklari hizmete girdikten sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000