16 Şubat 2012, Perşembe 15:05:58

TASSA GENEL KURULU'NA BU SÖZLER DAMGA VURDU

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, TASSA Antalya Şubesi'nin 3'üncü olağan genel kurul toplantısına divan başkanlığı yaptı...
  • Sefa Bey bu cesaret özgürlüğünüzden geliyor sanırım,yani kaybedecek bir koltuğunuzun olmaması...keşke hepimiz böyle olsak...türkiye de sorun kalmaz,yani reaist olmak gerek,yanlışı göğsünü gere gere söylemek,başarı da bunun altında gizlidir bence...Havacılık camiası sizi seviyor ve okuyor bu size koltuktan ve paradan daha tatlıdır bence:)
  • Oldukça azınlıktır bence. Daha çok erkeklerin hostesliği kapmak kızların önünü kesmek için arkasında durduğu bahane bu..
  • Hastanelerde erkek hemşire nasıl iyi gitmiyorsa uçaktada erkek hostes hiç gitmiyor, kızmaya, başka yöne çekmeye gerek yok arkadaşlar.
  • Niye kızıyorsunuz Dogru diyen arkadaşa bir bayan olarak bende katılıyorum.
  • Bakın! Hepimiz havacılık sektörünün içinde yaşayan ve yaşananları bilen insanlarız.. Bu başlık TASSA Başkanı seçilen Nilgün hanımı anlatıyor ve sizler tşk ederim ki olayı hostes-steward tartısmasına getirdiniz..erkekten hostes olmaz diye bişey yoktur olabilir ama ucaga bayanların yakıstıgı da aşikardır.. erkeklere de adaletsiz davranmak her iki cins içinde kabalıktır,ucuzluktur,hepimizin kardesi yakını sevdigi insanlar var karsı cinsten..Burada sevmemekte özgürsünüz Nilgün hanımı ama ben TenseL yada Maddi anlamda çıkar aramayan bu mütevazi bayanın gerçekten iyi bir başkan olacağı kanaatindeyim tabi sizler KösteK olmadıkça. Hosteslere cinsel obje olarak bakmak konusu ise zaten içler acısı.umarım bu zihniyet kısa sürede biter.teşekkürler
  • Sefa Beyin bu yorumu yapmasına tek sebep ikinciyiz diye bangır bangır bağıran şirkettir!Memleket hostesliğe kim ne derse desin prestijli bir meslek olarak bakarken,herşeyi tepe taklak etmiştir.Kabin memurluğunun kadını erkeği yoktur,bu bir meslektir!Kabin memurlarına cinsel obje olarak bakan cahil,kültürsüz insanların dilerim bir gün en yakını ''bu işi yapmak istiyorum'' yada ''yapmak zorundayım''diye karşısına dikilir!
  • Sizde insanların aklına karpuz kabıuğu düşürüyorsuınuz. Sayın sefa inan, bir konuda uzman olun ve görüşlerinizi paylaşın lütfen, hemen hemen havacılıkla ilgili tüm konularda bu derece bilgi ve tecrube sahibi olmadan açıklamalar yapmak, pek etik ve akılcı değil. Tek bir alanda bilgi ve becerei sahibi olmak, tecrubelerle bunu harmanlamak ve açıklamalar yapmak, size ciddiyeti olan bir insan havası kazandırır. Bu şekilde sadece bir ses olarak kalacaksınız. Kimsenin duymadığı.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Senden de erkek olmaz...mağara adamı gibi birşey...ne diyeyim ben sana,sen ne arıyorsun arkadaş,neden bayan olması gerekir bir açıkla...
  • Bencede, gerçekten erkekten hostes olmaz..
Antalya Kayı Plaza'da gerçekleştirilen ve TASSA Antalya Şubesi Başkanı'nı belirleyecek olan Olağan Genel Kurul'da SKY Havayolları Kabin Hizmetleri Müdürü Nilgun Uyan tek aday olduğu için oy kullanma işlemi gerçekleştirilmeden Antalya Şubesi'nin Başkanı seçildi.

Antalya Şubesi'nin mevcut başkanı Talat Özçelik'in aday olmadığı Olağan Genel Kurul'a TASSA Genel Başkanı İzzet Levi de katıldı.

Genel Kurul'da konuşan Özçelik, kabin memurları ile ilgili daima bir önyargı olduğunu ve bunu kırmak için 2005 yılından beri uğraştıklarını ifade ederek, mesleğin öneminin kayranmasında sıkıntı yaşandığını ifade ettii.

Genel Kurul'da Divan Başkanlığı görevi teslim edilen AirportHaber Başyazarı ve UTED Onursal Başkanı Sefa İnan, yaptığı açıklamalarla Genel Kurul'a damga vurdu.
 
İnan yaptığı konuşmada, Antalya Şubesi için hayırlı bir sonucun olmasını temenni ettikten sonra Türkiye'de görev yapan kabin memurlarının cinsel obje olarak görüldüğünü ifade etti. Özellikle bazı havayolu şirketi sahiplerinin kabin memurlarını cinsel obje olarak görüp, bazı kalıplara sokmaya çalıştığını ifade eden İnan, bu durumun kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.
 
Sefa İnan Genel Kurul'da; 'kabin memurlarını cinsel obje olarak görmek son derece çirkin ve asla kabul edilemez. Kabin memurları son derece saygı duyulması gereken bir mesleği icra ediyorlar. Onları kalıba sokmaya çalışmak çok yanlış' dedi.
 
Birgün teknolojnin belki de uçakları pilotsuz bile uçuracak hale getireceğini ancak kabin memurları olmadan uçuşun sözkonusu olamayacağına vurgu yapan İnan, kabin memurluğunun son derece saygı duyulması gereken bir meslek olduğunun altını çizdi.
 
İnan, kabin memurlarının görevinin sadece içecek dağıtmaktan ibaret olduğuyla ilgili bir önyargı oluştuğuna dikkat çekerek, güvenlik ve sıhhı müdahale ile ilgili yeterlilikler için etkinlikler yapılması gerektiğini de savundu.

Olağan Genel Kurul neticesinde Nilgün Uyan, Ayşen Walshaw, Mine Ünver, Sibel Kültürer, Talat Özçelik, Bülent Varol ve Elif Güngör yönetim kurulu asil üyeliğine seçilirken, denetleme kurulu asil üyeliklerine de Mehmet Erdem, Murat Demirkıran ve Aydan Mutlu atandı.

Sefa İnan geçtiğimiz yılın Mart ayında da bu sözlerine benzer ve aynı konuyu içeren bir köşe yazmıştı. O YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
TASSA GENEL KURULU'NA BU SÖZLER DAMGA VURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sefa Bey bu cesaret özgürlüğünüzden geliyor sanırım,yani kaybedecek bir koltuğunuzun olmaması...keşke hepimiz böyle olsak...türkiye de sorun kalmaz,yani reaist olmak gerek,yanlışı göğsünü gere gere söylemek,başarı da bunun altında gizlidir bence...Havacılık camiası sizi seviyor ve okuyor bu size koltuktan ve paradan daha tatlıdır bence:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Oldukça azınlıktır bence. Daha çok erkeklerin hostesliği kapmak kızların önünü kesmek için arkasında durduğu bahane bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hastanelerde erkek hemşire nasıl iyi gitmiyorsa uçaktada erkek hostes hiç gitmiyor, kızmaya, başka yöne çekmeye gerek yok arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Niye kızıyorsunuz Dogru diyen arkadaşa bir bayan olarak bende katılıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bakın! Hepimiz havacılık sektörünün içinde yaşayan ve yaşananları bilen insanlarız.. Bu başlık TASSA Başkanı seçilen Nilgün hanımı anlatıyor ve sizler tşk ederim ki olayı hostes-steward tartısmasına getirdiniz..erkekten hostes olmaz diye bişey yoktur olabilir ama ucaga bayanların yakıstıgı da aşikardır.. erkeklere de adaletsiz davranmak her iki cins içinde kabalıktır,ucuzluktur,hepimizin kardesi yakını sevdigi insanlar var karsı cinsten..Burada sevmemekte özgürsünüz Nilgün hanımı ama ben TenseL yada Maddi anlamda çıkar aramayan bu mütevazi bayanın gerçekten iyi bir başkan olacağı kanaatindeyim tabi sizler KösteK olmadıkça. Hosteslere cinsel obje olarak bakmak konusu ise zaten içler acısı.umarım bu zihniyet kısa sürede biter.teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sefa Beyin bu yorumu yapmasına tek sebep ikinciyiz diye bangır bangır bağıran şirkettir!Memleket hostesliğe kim ne derse desin prestijli bir meslek olarak bakarken,herşeyi tepe taklak etmiştir.Kabin memurluğunun kadını erkeği yoktur,bu bir meslektir!Kabin memurlarına cinsel obje olarak bakan cahil,kültürsüz insanların dilerim bir gün en yakını ''bu işi yapmak istiyorum'' yada ''yapmak zorundayım''diye karşısına dikilir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sizde insanların aklına karpuz kabıuğu düşürüyorsuınuz. Sayın sefa inan, bir konuda uzman olun ve görüşlerinizi paylaşın lütfen, hemen hemen havacılıkla ilgili tüm konularda bu derece bilgi ve tecrube sahibi olmadan açıklamalar yapmak, pek etik ve akılcı değil. Tek bir alanda bilgi ve becerei sahibi olmak, tecrubelerle bunu harmanlamak ve açıklamalar yapmak, size ciddiyeti olan bir insan havası kazandırır. Bu şekilde sadece bir ses olarak kalacaksınız. Kimsenin duymadığı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Senden de erkek olmaz...mağara adamı gibi birşey...ne diyeyim ben sana,sen ne arıyorsun arkadaş,neden bayan olması gerekir bir açıkla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bencede, gerçekten erkekten hostes olmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000