12 Kasım 2011, Cumartesi 07:25:48

TASI TARAĞI TOPLUYORLAR!

Almanya'nın en büyük havalimanı olan Frankfurt'ta yeni iniş-kalkış pistinin devreye girmesiyle artan gürültü çevrede oturanları çileden çıkardı...
  • gürültü çerez.her saniye karosen solunuyor.bir çiçek dikiyorsun çiçek önce jeta1 kokuyor sonrada ölüyor.
  • Ne garip normalde yurtdisinda havalimani yakinlarindaki evler haberdede goruldugu gibi dusuk fiyatta olurken Turkiyede tam tersi bizde havalina yakin ev cok pahali. Cok alem bir ulkeyiz.
  • kafanizdan asagi bosalan polusyona nasil çare bulacaksiniz . Sonra kanser artti diye bas bas bagiriyorsunuz
  • Türklere kaktırsınlar yüksek fiyatlarla. Zaten başkalarına da satamazlar.
  • bu almanlar harbiden salak
  • evet sorun bizde kesinlikle...almanlar doğru olanı yapıyorlar..biz millet oarak doğal gaz kaçağı olan yerde bile fosurfosur siğara içeriz...havaalanı bunun yanında hikaye...bize bişeyyy olmazzzz :))
  • Diger arkadaslarinda dedigi gibi, bizim millet boyle bir seyden rahatsiz olmaz, tam tersine sever. Ben kendim ucaklarin inis ve kalkisini seyretmekten zevk aliyorum.
  • uçak gürültüsünden rahatsız olupda , evlerini terked(e)meyenler ; ses kayıt stüdyolarında ve müzik salonlarında da kullanılan poliüretanla yalıtım yaparak çözüm bulabilirlerdi..
  • Bizim milletimiz havacı, bizim kanımızda var, herkes havaalanının yanında oturup uçakları izlemeyi hayal ederken almanlar bu durumdan rahatsız oluyor. Yani bizim milletçe kanımızda var havacılık.
  • Adamlarda gürültüden dolayı havaalanı etrafındaki emlak değer kaybediyor. Biz de havaalanlarının etrafı değerinin çok üzerinde satılıyor ve herkes havaalanı etrafında oturmak istiyor. Bir yerde yanlış var ama acaba nerede?
Havalimanı yakınlarındaki Flörsheim kasabasında gürültüden bıkanlar bölgeden taşınmaya kararı alıyor. 
 
Başbakan Angela Merkel Frankfurt havalimanındaki kuzeybatı pistinin 21 Ekim'de açılışını yapmıştı. Uçakların o tarihten itibaren iniş kalkış yapmaya başlaması havalimanı yakınlarında ikamet edenleri çileden çıkarmaya yetti. Uçakların yaklaşık 200-300 metre yükseklikten geçtiğini belirten Flörsheim kasabası sakinleri evlerinin içinde gürültüden duramadıklarını belirtiyor. Sadece gece 23 ila sabah 05 saatleri arası iniş kalkışa kapalı olan havalimanı diğer zamanlarda tam kapasiteyle çalışıyor. Dakikada bir uçağın iniş kalkışına sahne olan havalimanı bölge sakinlerine de kabus dolu günler yaşatıyor.
 
Frankfurter Rundschau gazetesine konuşan kasaba sakinleri, artık evlerini satıp başka bir yere taşınmaya karar verdiklerini söylüyor. Ancak evlerini satmak için emlakçılarla görüşenler, uçak gürültüsü sebebiyle evlerin değer kaybettiğini hatta bazılarına müşteri bile çıkmayacağını öğrenince bir şok daha yaşıyor. Emlakçılar yeni pistin açılması ve havalimanının genişletilmesi tartışmaları nedeniyle civardaki gayrimenkullerin değer kaybettiğine dikkat çekiyor. Kasaba sakinlerinin bir kısmı ise, Frankfurt havalimanını işleten Fraport şirketinden teklifler almış. Ancak şirketin ev sahiplerine sunduğu ''biz satın alalım'' teklifi de piyasa değerinin altındaki rakamları içeriyor.
TASI TARAĞI TOPLUYORLAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
gürültü çerez.her saniye karosen solunuyor.bir çiçek dikiyorsun çiçek önce jeta1 kokuyor sonrada ölüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ne garip normalde yurtdisinda havalimani yakinlarindaki evler haberdede goruldugu gibi dusuk fiyatta olurken Turkiyede tam tersi bizde havalina yakin ev cok pahali. Cok alem bir ulkeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kafanizdan asagi bosalan polusyona nasil çare bulacaksiniz . Sonra kanser artti diye bas bas bagiriyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türklere kaktırsınlar yüksek fiyatlarla. Zaten başkalarına da satamazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu almanlar harbiden salak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet sorun bizde kesinlikle...almanlar doğru olanı yapıyorlar..biz millet oarak doğal gaz kaçağı olan yerde bile fosurfosur siğara içeriz...havaalanı bunun yanında hikaye...bize bişeyyy olmazzzz :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Diger arkadaslarinda dedigi gibi, bizim millet boyle bir seyden rahatsiz olmaz, tam tersine sever. Ben kendim ucaklarin inis ve kalkisini seyretmekten zevk aliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçak gürültüsünden rahatsız olupda , evlerini terked(e)meyenler ; ses kayıt stüdyolarında ve müzik salonlarında da kullanılan poliüretanla yalıtım yaparak çözüm bulabilirlerdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bizim milletimiz havacı, bizim kanımızda var, herkes havaalanının yanında oturup uçakları izlemeyi hayal ederken almanlar bu durumdan rahatsız oluyor. Yani bizim milletçe kanımızda var havacılık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adamlarda gürültüden dolayı havaalanı etrafındaki emlak değer kaybediyor. Biz de havaalanlarının etrafı değerinin çok üzerinde satılıyor ve herkes havaalanı etrafında oturmak istiyor. Bir yerde yanlış var ama acaba nerede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000