04 Eylül 2009, Cuma 15:26:09

Tasarruf için uçak motorları değiştirilecek

Dünyada en çok kullanılan Boeing yapımı 737 ve Airbus imalatı A320 tipi dar gövdeli uçakların mevcut motorlarının, çok daha az yakıt tüketen yeni nesil motorlarla güçlendirilmesi gündemde.
  • havayolu sirketleri icin cok maliyetli bir olay olacak,motor fiyatları cok pahalı kendini amorti etmesi uzun zaman alır,ne derece karlı tartısmak lazım
  • bu işten kar edecekler uçak ve motor imal eden şirketler olucak gibime geliyor tamda siparişler iptal edilince gündeme geliyor nedense
  • Tüketin bakalım tüm dünyayı,%20-30 tasarruf yapacak diye milyonlara dolarlık motorları geçi millete. Tabi burada kazık yiycek olan 3.dünya ülkeleri ve tabiki biz.

Boeing CEO’su Jim McNerney, uçak motor teknolojisinin büyük ilerleme kaydettiğini, 737 uçaklarının motorlarını yenileyebileceklerini açıkladı. General Electric, Pratt & Whitney ve Rolls-Royce’un harika uçak motorları geliştirdiğini kaydeden McNerney, havayollarının uçak tercihinde daha az yakıt tüketen motorların büyük rol oynadığına dikkat çekti. McNerney’e göre motorları yenilenmiş Boeing 737, yakıttan yüzde 20-30 tasarruf sağlayacak.

Boeing’in rakibi Avrupalı uçak üreticisi Airbus’ta havayollarından en fazla sipariş alan A320 ailesinin motorlarını değiştirmeyi planlıyor. Dünyanın en büyük motor üreticilerinden Pratt & Whitney, Japon Mitsubishi şirketinin bölgesel uçağı MRJ için PurePower PW1000G isimli yeni bir motor geliştiriyor. Bu motor aynı zamanda Bombardier’in C serisi adını verdiği yeni model uçaklar da kullanılacak.

General Electric ve Snecma ortak girişimi olan CFM ise Leap-X adını verdiği 2016 yılında hizmete girecek yeni bir motor tasarlıyor. Rolls-Royce şirketi de dar gövdeli uçaklar için yeni motorlar üretme konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. (Habertürk)

Öger Türk Tur

Tasarruf için uçak motorları değiştirilecek

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
havayolu sirketleri icin cok maliyetli bir olay olacak,motor fiyatları cok pahalı kendini amorti etmesi uzun zaman alır,ne derece karlı tartısmak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu işten kar edecekler uçak ve motor imal eden şirketler olucak gibime geliyor tamda siparişler iptal edilince gündeme geliyor nedense

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tüketin bakalım tüm dünyayı,%20-30 tasarruf yapacak diye milyonlara dolarlık motorları geçi millete. Tabi burada kazık yiycek olan 3.dünya ülkeleri ve tabiki biz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000