30 Nisan 2011, Cumartesi 08:11:27

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR UÇAKLA TANIŞTI

Taş atan çocukların suça itilmesinin önlenerek topluma kazandırılması amacıyla yaklaşık 1 yıl önce başlatılan "Sevgiye Uzanan Eller Projesi'' kapsamında, 125 çocuk uçuş sefası yaptı. İlk kez uçağa binen çocuklar, mutluluklarını kendilerine eşlik eden Vali İlhan Atış ile paylaştı.
  • Sanki oyundasın taş atan çocuk. Cahilmi, cesurmu sonra görürsün Seni kımler böyle oynatan çocuk. Sanmam bu eğlencen çok uzun sürsün... Sökülen kaldırım, ayaklarındır Ölünceye kadar bir götürümsün.. Kundaklanan dükkân yarınlarındır Vicdanında yargılanan cürümsün Elinde molotof, yuzünde maske- Neden bir gizliliğe bürünürsün… Yıllarca sonra, desen bile keşke Vatan ahı ağırdır, sürünürsün. Senin yaşıtlarda taso salgını Yahut bir iple topaç çevirirsin. Oyun sandığın işlerin çılgını Çamı hedeflerken, can devirirsin Hapistemi geçsin erkenlik çağı Ordada sarmalar pisliğin ağı. Kopmak bilmez asla takvim yaprağı Harf, harf, cümle cümle sen sökülürsün. orhan afacan
  • Asıl bu çocukları ön saflarda kalkan diye kullan teröristeler ve yandaşlarının oyununa gelmemeleri ve de çocuklarını korumak adına, öncelikle anne-babaları topluma kazandırılmalı. Yoksa bu çocuklar uçakla da geser, boğazda da gezer ama eve dönünce yine kullanılırlar.
  • adananın bu mahalleleri resmen terör yuvası haline gelmiş. sürekli korsan gösteriler eylemler terörist saldırılar yapılıyor adanada.olan da zavallı çocuklara oluyor.
  • "okuyup pilot olmak istiyorum" günün lafı valla helal olsun çocuğa biraz da komik ama olsun
  • Tas Atan cocuklar deniyor bence YANLIS. TAS ATTIRILAN COCUKLAR denmesi lazim.ADI üstünde COCUK.ANA BABA ES DOST ne derse O. Önemli olana ANNESINI BABASINI TOPLUMA kazanmak.

Adana Valiliği, Adana Emniyet Müdürlüğü ile yaklaşık bir yıl önce özellikle merkez Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Ova, Şakirpaşa, Barbaros Mahallesi'ndeki korsan gösterilere katılarak polise taş atan çocukların suça itilmesini önlemek amacıyla "Sevgiye Uzanan Eller Projesi" başlattı. Proje kapsamında boş zamanlarında müzik ve spor eğitimi verilen çocuklar, sık sık il dışına gezilere götürüldü. Çocukların vatan sevgisini artırmak ve aydın bir insan olarak yetişmeleri için çaba gösteren Vali İlhan Atış, Adana'da polise taş atan çocuk sayısını düşürmek ve çocukların suça karışma oranını aza indirmek için projelerinin çok önemli olduğunu ve sevginin her şeyin ilacı olacağını söyledi.

Atış, Adana Havalimanı Tarkim Uçuş Okulu'nda düzenlenen etkinlikte, göçle gelen ailelerin çocuklarının kente uyumu, dostluk ve kardeşlik duygularının gelişimi amacıyla bir yılı aşkın süredir gerçekleştirilen projenin amacına ulaştığını ifade etti.

Vali Atış, konuşmasının ardından 125 çocukla birlikte uçağa bindi. Atış, çocuklarla aynı uçağa binmekten büyük keyif aldığını, çocukları hep böyle mutlu görmek istediğini, onları kimsenin suça itmeye hakkı olmadığını kaydetti.

İlk kez uçan çocuklardan Mehmet Kara (13) ise, "Uçağa ilk kez bindiğim için çok mutluyum. Üstelik valimle yan yana bindiğim için daha çok mutlu oldum. Biraz korku var" dedi. Kara, uçuşun ardından Adana'nın havadan görünüşünün çok güzel olduğunu belirterek, "Okuyup pilot olmak istiyorum" diye konuştu.
 

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR UÇAKLA TANIŞTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sanki oyundasın taş atan çocuk. Cahilmi, cesurmu sonra görürsün Seni kımler böyle oynatan çocuk. Sanmam bu eğlencen çok uzun sürsün... Sökülen kaldırım, ayaklarındır Ölünceye kadar bir götürümsün.. Kundaklanan dükkân yarınlarındır Vicdanında yargılanan cürümsün Elinde molotof, yuzünde maske- Neden bir gizliliğe bürünürsün… Yıllarca sonra, desen bile keşke Vatan ahı ağırdır, sürünürsün. Senin yaşıtlarda taso salgını Yahut bir iple topaç çevirirsin. Oyun sandığın işlerin çılgını Çamı hedeflerken, can devirirsin Hapistemi geçsin erkenlik çağı Ordada sarmalar pisliğin ağı. Kopmak bilmez asla takvim yaprağı Harf, harf, cümle cümle sen sökülürsün. orhan afacan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Asıl bu çocukları ön saflarda kalkan diye kullan teröristeler ve yandaşlarının oyununa gelmemeleri ve de çocuklarını korumak adına, öncelikle anne-babaları topluma kazandırılmalı. Yoksa bu çocuklar uçakla da geser, boğazda da gezer ama eve dönünce yine kullanılırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adananın bu mahalleleri resmen terör yuvası haline gelmiş. sürekli korsan gösteriler eylemler terörist saldırılar yapılıyor adanada.olan da zavallı çocuklara oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"okuyup pilot olmak istiyorum" günün lafı valla helal olsun çocuğa biraz da komik ama olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tas Atan cocuklar deniyor bence YANLIS. TAS ATTIRILAN COCUKLAR denmesi lazim.ADI üstünde COCUK.ANA BABA ES DOST ne derse O. Önemli olana ANNESINI BABASINI TOPLUMA kazanmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000