22 Mayıs 2010, Cumartesi 18:25:17

TARKİM'DEN KAZA AÇIKLAMASI

Dün Mersin'in Tarsus ilçesinde kırıma uğrayan uçakta bulunan Tarkim Uçuş Okulu öğrencilerinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili Tarkim'den basın açıklaması geldi. İşte o açıklama...
  • Tarkim adına da üzücü bir kaza ama Tarkim bu kazada kendini saklamadı ailelerede destek verip yanlarında olmaya çalışmış.İnşallah bir daha böyle bir acı yaşanmaz.Ama bu meslekte bu risk her zaman herkes için malesef var.Yıllar önce Türk kuşunda da buna benze 2 tane PİC öğrencisini kaybetmiştik.Başımız sağ olsun.
  • PİC uçuşlarında azami dikkat edilsin.Lisansı da olsa uçak verirken daha hassas olunmalı.PPL kontrolunde SHGM yetkilileri öğrencilerden istedikleri kriterleri değişmeli.Çünkü öğrenci arkadaşlar uçağı yalnız alınca hiç yapmamaları gereken hareketleri yapmaya kalkıyorlar.Lütfen daha dikkatli olsun.İnşallah bir daha böyle acılar yaşanmaz.
  • Bu kaza hepimizi derinden üzdü.Fakat uçuş okullarımızın ilk kazası değil.Sindel Ayjet THK Metair bu kurumlarda da defalarca kazalar oldu.Ailelerine Allahtan sabırlar diliyorum.
  • Tarkim ailesine de sabırlar diliyorum.Bu iki arkadaşımız lisanslarını bon air ve İHK de almışlardı.Bütün camiaya baş sağlığı diliyorum.Allah bir daha böyle kazalar göstermesin
  • Arkadaşlarımıza allah rahmet etsin.Lütfen acılar üzerinden yanlış yapmayalım.Bu arkadaşlarımız PPL lisanslı arkadaşlardı onları daha fazla rahatsız etmeyelim.
  • Bu elim kaza hepimizi çok derinden üzmüştür.Hepimizin başı sağ olsun.Lütfen birşeyler yazmak birilerini karalamak için yazmayın.Ortada 2 can gitti.Bu işin içinde olan herkes bilir ki ppl lisans sahibi biri bu uçağı alıp uçurabilir.Kaza bu olmuş sebeplerini SHGM açıkladığında hepimiz emin oluruz.Aksi taktirde yorum yakışmaz hele yarım yamalak bilgi ile hiç dogru olmaz.Hepimizin başı sağ olsun.
  • Allah 2 kardesimize de rahmet eylesin, mekanlari cennet olsun. Sizler ne kadar yorum yapsanizda son saniyelerini bir tek onlar biliyorlar. ben de kaza yapan bir pilotum. mucize eseri kurtuldum. eger ben de o zaman olseydim kimbilir arkamizdan neler soylenecekti. sag kaldim cok sukur, yanimda ogretmen pilot vardi. hoca varken onun yuzunden oldu benim kazam, simdi burada ne yazarsaniz yazin, iki tane havacilik sevdalisi canavar gibi arkadasimiz gitti. Allah mekanlarini cennet etsin, ailelerine sabir versin
  • Salt uçuş planı yetmez:Karşılıklı olarak pilot logbookları , İncirlik radar kayıtları , DHMİ uçuş plan ve radar kayıtları.
  • Arkadaşlar PPL Lisansı olan her pilot PIC uçuşu yapabilir. ANCAAK PPL eğitimini aldığı tip ve modelde uçar başka bir modelde uçuş yapabilmesi için en az 5 (beş) saat intibak yapması gerekirki bu uçakta rahmetli arkadaşlarımızdan birinin 1 saat diğerinin 2 saat uçtukları bilinmektedir. Eğer bu doğru ise kesinlikle intibakını Öğretmen pilot eşliğinde uçuş yapması gerekmekte ve sanırım planda öyle doldurulmuş lakin başka bir öğrenci uçmuştur. Uçuş Planınıda incelemek gerekir. Bu konulara hassasiyet göstermek gerekir hata burda ve kesinlikle eğitim kurmunda bu işle ilgili yetkili öğretmendedir.
  • ACILI ARKADAŞLARA SAYGIMIZ VAR VE ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN, MEKANLARI CENNET OLSUN, ANCAK ONLARI ÖLÜME GÖTÜREN SEBEPLER NELERDİR, KİMLERDİR, NE GİBİ EKSİKLİKLER VEYA YETERSİZLİKLERDİR? BUNLARI BİLMEMİZ GEREKMEZ Mİ? AMAÇ SADECE TABİ Kİ SUÇLU ARAMAK DEĞİLDİR. EĞER BİZ BUNLARI ÖĞRENEMEZ İSEK, ÖRT BAS EDERSEK BU KAZALAR DAHA DA ARTMAZ MI? CİDDİ ALT YAPI EKSİKLİKLERİMİZ VAR, DEVLETİMİZ BUNLARI GÖRMEK, TESBİT ETMEK VE MASAYA YATIRIP ÇÖZÜM BULMAK YERİNE, HABİRE ŞÖYLE GELİŞTİK, BÖYLE GELİŞTİK DİYOR. GELİŞELİM AMA ALT YAPIYI KURMADAN EMNİYETSİZ VE İSTİKRARSIZ GELİŞMEYELİM. AKSİ TAKDİRDE İNSANLAR ÖLDÜKTEN SONRA, ŞÖYLE VEYA BÖYLE GELİŞMENİN NE ÖNEMİ VAR? YAZIK DEĞİL Mİ?
21 Mayıs 2010 tarihinde PPL (5123) lisansına sahip Yüksel Alper ŞEN ve PPL (6702) lisansına sahip Kadir Erkan GÜRKAN Pilot In Command (Sorumlu Pilot) uçuşları yapmak amacıyla okulumuzda kayıtlı TC-EYP tescil işaretli, çift kişilik PIPER TOMAHAWK tipindeki eğitim uçağıyla Adana’dan havalanmış ve henüz belirlenemeyen bir sebeple saat 12:05 sularında Tarsus Avadan Köyü yakınlarında elim bir kaza geçirerek hayatlarını kaybetmişlerdir.

Uçağın düşüş sebebiyle ilgili araştırma yetkili otorite tarafından yürütülmekte olup, TARKİM Uçuş Okulu üzerine düşen tüm görev ve sorumluluğun bilincindedir.

Kazada hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılarına bizzat şahit olduğumuz kederli ailelerine ve tüm havacılık camiasına başsağlığı dileriz.

TARKİM UÇUŞ OKULU
TARKİM'DEN KAZA AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 14 yıl önce
Tarkim adına da üzücü bir kaza ama Tarkim bu kazada kendini saklamadı ailelerede destek verip yanlarında olmaya çalışmış.İnşallah bir daha böyle bir acı yaşanmaz.Ama bu meslekte bu risk her zaman herkes için malesef var.Yıllar önce Türk kuşunda da buna benze 2 tane PİC öğrencisini kaybetmiştik.Başımız sağ olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
PİC uçuşlarında azami dikkat edilsin.Lisansı da olsa uçak verirken daha hassas olunmalı.PPL kontrolunde SHGM yetkilileri öğrencilerden istedikleri kriterleri değişmeli.Çünkü öğrenci arkadaşlar uçağı yalnız alınca hiç yapmamaları gereken hareketleri yapmaya kalkıyorlar.Lütfen daha dikkatli olsun.İnşallah bir daha böyle acılar yaşanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kaza hepimizi derinden üzdü.Fakat uçuş okullarımızın ilk kazası değil.Sindel Ayjet THK Metair bu kurumlarda da defalarca kazalar oldu.Ailelerine Allahtan sabırlar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tarkim ailesine de sabırlar diliyorum.Bu iki arkadaşımız lisanslarını bon air ve İHK de almışlardı.Bütün camiaya baş sağlığı diliyorum.Allah bir daha böyle kazalar göstermesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlarımıza allah rahmet etsin.Lütfen acılar üzerinden yanlış yapmayalım.Bu arkadaşlarımız PPL lisanslı arkadaşlardı onları daha fazla rahatsız etmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu elim kaza hepimizi çok derinden üzmüştür.Hepimizin başı sağ olsun.Lütfen birşeyler yazmak birilerini karalamak için yazmayın.Ortada 2 can gitti.Bu işin içinde olan herkes bilir ki ppl lisans sahibi biri bu uçağı alıp uçurabilir.Kaza bu olmuş sebeplerini SHGM açıkladığında hepimiz emin oluruz.Aksi taktirde yorum yakışmaz hele yarım yamalak bilgi ile hiç dogru olmaz.Hepimizin başı sağ olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah 2 kardesimize de rahmet eylesin, mekanlari cennet olsun. Sizler ne kadar yorum yapsanizda son saniyelerini bir tek onlar biliyorlar. ben de kaza yapan bir pilotum. mucize eseri kurtuldum. eger ben de o zaman olseydim kimbilir arkamizdan neler soylenecekti. sag kaldim cok sukur, yanimda ogretmen pilot vardi. hoca varken onun yuzunden oldu benim kazam, simdi burada ne yazarsaniz yazin, iki tane havacilik sevdalisi canavar gibi arkadasimiz gitti. Allah mekanlarini cennet etsin, ailelerine sabir versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Salt uçuş planı yetmez:Karşılıklı olarak pilot logbookları , İncirlik radar kayıtları , DHMİ uçuş plan ve radar kayıtları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar PPL Lisansı olan her pilot PIC uçuşu yapabilir. ANCAAK PPL eğitimini aldığı tip ve modelde uçar başka bir modelde uçuş yapabilmesi için en az 5 (beş) saat intibak yapması gerekirki bu uçakta rahmetli arkadaşlarımızdan birinin 1 saat diğerinin 2 saat uçtukları bilinmektedir. Eğer bu doğru ise kesinlikle intibakını Öğretmen pilot eşliğinde uçuş yapması gerekmekte ve sanırım planda öyle doldurulmuş lakin başka bir öğrenci uçmuştur. Uçuş Planınıda incelemek gerekir. Bu konulara hassasiyet göstermek gerekir hata burda ve kesinlikle eğitim kurmunda bu işle ilgili yetkili öğretmendedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ACILI ARKADAŞLARA SAYGIMIZ VAR VE ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN, MEKANLARI CENNET OLSUN, ANCAK ONLARI ÖLÜME GÖTÜREN SEBEPLER NELERDİR, KİMLERDİR, NE GİBİ EKSİKLİKLER VEYA YETERSİZLİKLERDİR? BUNLARI BİLMEMİZ GEREKMEZ Mİ? AMAÇ SADECE TABİ Kİ SUÇLU ARAMAK DEĞİLDİR. EĞER BİZ BUNLARI ÖĞRENEMEZ İSEK, ÖRT BAS EDERSEK BU KAZALAR DAHA DA ARTMAZ MI? CİDDİ ALT YAPI EKSİKLİKLERİMİZ VAR, DEVLETİMİZ BUNLARI GÖRMEK, TESBİT ETMEK VE MASAYA YATIRIP ÇÖZÜM BULMAK YERİNE, HABİRE ŞÖYLE GELİŞTİK, BÖYLE GELİŞTİK DİYOR. GELİŞELİM AMA ALT YAPIYI KURMADAN EMNİYETSİZ VE İSTİKRARSIZ GELİŞMEYELİM. AKSİ TAKDİRDE İNSANLAR ÖLDÜKTEN SONRA, ŞÖYLE VEYA BÖYLE GELİŞMENİN NE ÖNEMİ VAR? YAZIK DEĞİL Mİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000