28 Eylül 2012, Cuma 18:10:43

TARİHİN İZLERİ SERGİLENİYOR

Dünyada ender havayolu şirketi müzelerinden biri olan British Airways'in genel merkezindeki müzesinde emekli çalışanları geçmişten bugüne şirketin tarihçisini ziyaretçilere anlatırken, müzede en çok ilgiyi ise uçağı bir yangın sırasında terk etmeyen yolcusunu kurtarırken ölen kabin görevlisinin kahramanlık nişanı ve hikayesi görüyor...
  • Van kazasında yaşanılanları ve Hollanda kazasında ayağını kaybeden kabin memuru hakkında daha fazla bilgiye nasıl ulaşabiliriz?
  • HATIRLARDA KALAN TEK ŞEY HÜRREM SULTAN... VE YAPTIKLARI..
  • onlar ampul resmi koyarlar ancak
  • Thy binasında eskilere dair herşeyi atıp giden yönetimler nerde bu müze bizde olacakta göreceğiz üzücü. Bizim van kazasında saatlerce karda yolcular için yürüyrn bir çok yolcuyu kurtadan erkek kabin memurunu kim hatırlıyor? Ya da hollanda da ayağını kaybeden kabin memurununa yapılanlar? Bu liste uzar gider..

British Airways'in Londra'da ki genel merkezinde ziyaretçi akınına uğrayan bir müzesi bulunuyor. Dünyada ki az sayıdaki havayolu şirketine ait olan müzede emekliye ayrılmış British Airways çalışanları gönüllü olarak ziyaretçilere şirketin tarihçisiyle ilgili bilgi veriyor. Müzede geçmişten günümüze kadar olan uçaklar, kabin hizmetleri, fotoğraflar ve maketler eşliğinde anlatılıyor. Ayrıca müzede geçmişten günümüze uçuş ekiplerinin kıyafetleri de sergileniyor. Müzede yer alan bir kabin görevlisinin fotoğrafına ve madalyasına ise ayrı bir saygı gösteriliyor. 22 yaşındaki kabin görevlisi Barbara Jane Harrison adlı kabin görevlisinin fotoğrafı ile beraber sergilenen kahramanlık madalyası emekli gönüllüler tarafından anlatılırken hüzünlü anlar yaşanıyor. 8 Nisan 1968 tarihinde, British Overseas Airways Corporation(BOAC)'ın 712 sefer sayılı uçağı Sydney'e gitmek üzere Londra Heathrow Havalimanından kalktı. Kalkıştan kısa bir süre sonra Boeing 707 tipi uçağın ikinci motoru yandı ve kanattan koparak düştü. Uçak 2.5 dakikada inmeyi başardı ama yangın kanatta devam etti ve gövdeye yayıldı. Harrison ve başka bir kabin memuru uçağın arka tarafındaki acil çıkış kapılarını açarak "slide" i şişirdiler.

YANGIN DEVAM ETMESİNE RAĞMEN UÇAĞI TERK ETMEDİ

"Slide" dolandığı için diğer kabin memuru aşağı inerek düzeltmek zorunda kaldı ve uçağa geri dönmesi mümkün olmadı. Yangın devam etmesine rağmen Harrison uçakta kaldı ve birçok yolcunun kurtulmasına yardım etti. Yangın yayılırken, uçağın arka kısmından kaçmak imkansız hale geldi ve Harrison kalan yolcuları başka çıkışa yönlendirdi. Kendini kurtarmak için uçağı terk etmeyi reddetti ve vücudu arka koltuklardan birinde oturan engelli bir emeklinin yakınında bulundu. Harrison engelli yolcuyu kurtarmaya çalışırken öldü. Jane Harrison, York'taki Fulford Mezarlığı'na gömüldü.Jane Harrison'a yolcuların kurtulması sırasında göstermiş olduğu kahramanlıktan dolayı, ölümünden sonra, Kraliçe 2. Elizabeth tarafından George Cross nişanı verildi. Bu nişan barış zamanında bir kadın'a ilk ve tek defa verilmiştir. Jane'in almış olduğu nişan babası Alan tarafından kabul edildi. Jane Harrison; George Cross nişanını alan en genç kadın olarak tarihe geçti.

British Airways Türkiye Pazarlama ve Satış Müdürü Barbaros Şahin, "Açıkçası British sektörün öncülerinden birisi her zaman kendi mirasımızı göstermek istiyoruz. Çalışanların hepsi emekli British Airways çalışanları ve gönüllü olarak burada çalışıyorlar. Bu aynı zamanda çalışanların şirkete bağımlılığını da gösteriyor. İlk uçuştan bugüne kadar olan bilgileri alabiliyorsunuz bu bizim için övünç kaynağıdır. Speedbird Centre`da sergide olan koleksiyonumuz gerçekten benzersizdir. British Airways geçmişi ve geleceğiyle birçok havayolunun örnek aldığı bir tarihe sahiptir ve biz bu tarihi çalışanlarımıza ve yolcularımıza göstermekten gurur duyuyoruz" dedi.

TARİHİN İZLERİ SERGİLENİYOR

Yorumlar

Bilgi?.. ~ 12 yıl önce
Van kazasında yaşanılanları ve Hollanda kazasında ayağını kaybeden kabin memuru hakkında daha fazla bilgiye nasıl ulaşabiliriz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HÜRREM SULTAN ~ 12 yıl önce
HATIRLARDA KALAN TEK ŞEY HÜRREM SULTAN... VE YAPTIKLARI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
onlar ampul resmi koyarlar ancak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 12 yıl önce
Thy binasında eskilere dair herşeyi atıp giden yönetimler nerde bu müze bizde olacakta göreceğiz üzücü. Bizim van kazasında saatlerce karda yolcular için yürüyrn bir çok yolcuyu kurtadan erkek kabin memurunu kim hatırlıyor? Ya da hollanda da ayağını kaybeden kabin memurununa yapılanlar? Bu liste uzar gider..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000