25 Kasım 2014, Salı 08:16:20

TARİHİ UÇAKLAR 6,2 MİLYON DOLARA SATILDI

İngiliz Hava Kuvvetleri’nin kendi sahasını Nazilerden korumasını anlatan bir filmde kullanılan 6 adet Messerschmitt avcı uçağı, 6 milyon 200 bin dolara alıcı buldu.
  • Battle Of Britain hayatımda seyrettiğim en güzel havacılık konulu filmlerden biriydi. İzlemeyenler mutlaka bir yerlerden bulup seyretsinler. Bu arada Ali İsmet Öztürk'ün bir aralar böyle bir uçak alma projesi vardı, hala sabırsızlıkla bekliyorum.
  • -Senin spitfire da uçuşun kaç saat? - 12.. -4... Tamam uçaklarınızı çalıştırın ve yanımdan ayrılmayın... Güzel filmdi .

2. Dünya Savaşı’nda İngiliz Hava Kuvvetleri’nin kendi sahasını Nazilerden korumasını anlatan 1969 yapımı ‘Göklerde Vuruşanlar’ (Battle of Britain) adlı filmde kullanılan 6 adet Messerschmitt avcı uçağı, 6 milyon 200 bin dolara satıldı.

Bu yılın başında 40 yıldır tutulduğu Teksas’taki tozlu bir hangarda bulunan uçağı İsviçreli bir firma aldı. Başrollerinde Michael Caine, Laurence Olivier, Trevor Howard, Christopher Plummer ve Kenneth Moore gibi ünlü oyuncuların yer aldığı filmde uçağı  dublör pilot Wilson Edwards kullanmıştı. Filmdeki çalışmalarının karşılığı olarak Edwards’a kullandığı uçak verilmişti.

TARİHİ UÇAKLAR 6,2 MİLYON DOLARA SATILDI

Yorumlar

Volvo ~ 9 yıl önce
Battle Of Britain hayatımda seyrettiğim en güzel havacılık konulu filmlerden biriydi. İzlemeyenler mutlaka bir yerlerden bulup seyretsinler. Bu arada Ali İsmet Öztürk'ün bir aralar böyle bir uçak alma projesi vardı, hala sabırsızlıkla bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
-Senin spitfire da uçuşun kaç saat? - 12.. -4... Tamam uçaklarınızı çalıştırın ve yanımdan ayrılmayın... Güzel filmdi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000