16 Ocak 2011, Pazar 08:34:32

Tarihi uçak kazası ele alınıyor

Her hafta pazar günleri yayınlanan Yüzyılın Manşetleri bu hafta; 1959 yılı önemli olaylarının anlatıldığı, Birleşik Kıbrıs'ın kuruluşunu tanıyan Londra Anlaşması'nı imzalamaya giden Menderes'in uçağının düşmesini ele alıyor...

Tarihte yaşanmış olaylar. Geçmişte kalmış ve gün ışığına çıkmamış gerçekler. Yüzyılın Manşetleri ile TRT Haber ekranlarına yansıyor. Her hafta pazar günleri 17:15'te yayınlanan Yüzyılın Manşetleri'nin yapımcılığını Ahmet Üstündağ, yönetmenliğini Mehmet Akif Aksoy üstleniyor.

Tarihte gazetelerde çıkan manşetler. Bu manşetlerin içeriği, gündemdeki konular ve konulara dair çok farklı ve daha önce pek kullanılmamış görüntüler, arşiv dokümanları. Hepsi kendi alanında uzman olan siyasiler, akademisyenler, gazeteciler kısacası döneme tanıklık etmiş kişilerle yapılan ilginç röportajlar, Yüzyılın Manşetleri'nde. Programa bu hafta Prof. Dr. Cihat Göktepe, Prof. Dr. Faruk Sönmezoğlu, Doç. Dr. Tanel Demirel, Doç. Dr. Süleyman Seydi yorumlarıyla katılıyor.

1959 yılı önemli olaylarının anlatıldığı 37. bölümde, Birleşik Kıbrıs'ın kuruluşunu tanıyan Londra Anlaşması'nı imzalamaya giden Menderes'in uçağının düşmesi ve biri bakan 14 kişinin ölmesi, Menderes'in hastanede anlaşmayı imzalaması, Birleşik Kıbrıs'ın kurulması, ABD Başkanı Eisenhower'ın Türkiye ziyareti gibi konular gazete haberlerinden yola çıkarak uzman konuklar tarafından anlatılıyor.

Tarihi uçak kazası ele alınıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000