07 Haziran 2014, Cumartesi 16:36:42

TARİHİ TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

İstanbul'a inşa edilecek 3. Havalimanı için temel atma töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştiriliyor.
  • Çatı isimli gezican; senin derdin camii ve islam düşmanlığı, nefretin içinde patlasın! Kubbeler her daim üzerimizde yükselecek. Maalesef senin gibiler de büyük bi iştahla bu müthiş hizmetten faydalanacak..
  • Çok güzel olmuş. Hayırlı uğurlu olsun inşaAllah.
  • Bu Camii şerif kubbeli çatı tarzını kim akıl ettiyse helal olsun, kovaları da hazırlasınlar, ya da yolculara THY eşantiyon şemsiye dağıtsın.
  • İnşallah tez zamanda biter.Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun.
  • Ismini cok merak ediyorum ama aciklanmadi... Temel atama torenin de isim soylenir diye dusunmustum... Neyi bekliyorlar ki ??
  • geziciler uzulmeyin sizde faydalancaksiniz
  • ayranımız yok içmeye atla gidiyok s*çmaya
  • Hayırlı olsun Türk Milletine..bu proje hükümetin değil milletimizin eseri.. Önayak olanlara emeği geçenlere teşekkür ederim..
  • Yapılacak pistler doğu-batı yoksa kuzey-güney hangi yönde olacak bilgisi olan var mı? Teşk.
  • Gerçek halk burda çapulcular nerede

Yapımı tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanlarından biri olması planlanan 3. Havalimanı için temel atma töreni şu sıralarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla başladı.

Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu adına temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu, desteklerinden dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, "Bu Havalimanı ile Türkiye Afrika'nın, Asya'nın buluştuğu bir ülke haline geliyor" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise "Bugün bizim için, halkımız için, Türkiye için, İstanbul için tarihi bir gün. Dış hatlarda 60 olan uçuş noktamız 246'ya yükseltildi. Dünya havacılık sektörü yüzde 5 büyürken Türkiye'de havacılık sektörü yüzde 15 büyüdü. İstanbul'da bir yılda yolcu sayısında 11 milyon artış olmuştur. Türkiye havacılık sektöründe dünyanın en dikkat çekici ülkesi olmuştur. Bu proje İstanbul'u dünyanın en iyi havalimanı haline getirecektir. En önemlisi bu projenin devletin kasasından kamulaştırma hariç bir kuruş çıkmadan gerçekleştirilmesidir" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada, "İstanbul bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. 6 kıtanın, bütün dünyanın en büyük havalimanı burada yükselmeye başlıyor. Buna şahitlik ediyor olmanın iftiharı içindeyim. Bu proje Cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Bu havalimanı 76 buçuk milyon metrekarelik bir alan üzerine kuruluyor. Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden bu havalimanında 80 bin kişi istihdam edilecek. Bu millete bu yakışır, bu ülkeye bu yakışır. Burada sadece bir havalimanı değil adeta büyük bir şehir inşa ediyoruz" dedi.



"Çevreci, yeşil, sosyal altyapısıyla dünyanın en modern havalimanını Türkiye'ye kazandırmış olacağız" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu havalimanı Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney arasında çok önemli bir merkez haline gelecek. Bu havalimanı kamu kaynakları ile değil, özel sektörün kaynakları ile inşa edilecek. Bu havalimanı ile Türkiye'nin ticareti ve ekonomisi daha da canlanacak. Bu havalimanı sayesinde kamuya çok önemli bir kaynak kazandırmış oluyoruz. 2014 yılının Mayıs ayında bazı Gezi zekalılar türedi. Bunları havalimanını hazmedemediler. Türkiye'yi hala 12 yıl önceki gibi görmek istiyorlar. Biz ise Türkiye'nin marka olduğu günleri istiyoruz. " ifadelerini kullandı.

"SADECE BİR HAVALİMANI DEĞİL... ZAFER ANITI İNŞA EDİYORUZ"

2017'de havalimanının ilk etabının açılacağını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye dünyanın en büyük havalimanını inşa edebilen seviyeye ulaştı. Çok kısa sürede Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Trenini devreye alıyoruz. 3. köprünün üzerinden bir de raylı sistem yapılacak. Oradan da tren geçecek. Boğaz'da otomobiller için çift katlı tüp geçit 2015'te açılacak. Bu proje Türkiye'nin artık nerelere ulaştığını, neleri başardığını gösteriyor. Bugün temelini atacağımız proje şimdiye kadarki yaptığımız tüm projeleri taçlandıracak. Biz sadece bir havalimanı değil bir zafer anıtı, milletin özgüvenini inşa ediyoruz" dedi.

3. HAVALİMANI TEMEL ATMA TÖRENİ







TARİHİ TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çatı isimli gezican; senin derdin camii ve islam düşmanlığı, nefretin içinde patlasın! Kubbeler her daim üzerimizde yükselecek. Maalesef senin gibiler de büyük bi iştahla bu müthiş hizmetten faydalanacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uygulamacıya ~ 10 yıl önce
Bu yaşta bu zeka. Ulan Osmanlının yaptırdıgı kubbelere bir bak, suların akması için nasıl dizayın yapmış, bir gör mühendislik harikalarını ondan sonar konuş, sen ve senin gibiler yüzünden geri kaldık, ben düzenli ibadet eden birisiyim, yüce Allaha çok şükür, Camii serif dememden anlamalıydın, İslam duşmanlığını nerden çıkardın, biz burada mimari ve mühendislik hatasını eleştiriyoruz. Her cumaya gidişinde kubbeler nasıl dizayn edilmiş, kafanı kaldırda bir bak.
Kabin ~ 10 yıl önce
Çok güzel olmuş. Hayırlı uğurlu olsun inşaAllah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çatı ~ 10 yıl önce
Bu Camii şerif kubbeli çatı tarzını kim akıl ettiyse helal olsun, kovaları da hazırlasınlar, ya da yolculara THY eşantiyon şemsiye dağıtsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
samsung android ~ 10 yıl önce
İnşallah tez zamanda biter.Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ismini cok merak ediyorum ama aciklanmadi... Temel atama torenin de isim soylenir diye dusunmustum... Neyi bekliyorlar ki ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avrs ~ 10 yıl önce
avrasya
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
geziciler uzulmeyin sizde faydalancaksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
--- ~ 10 yıl önce
ayranımız yok içmeye atla gidiyok s*çmaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayırlı olsun Türk Milletine..bu proje hükümetin değil milletimizin eseri.. Önayak olanlara emeği geçenlere teşekkür ederim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yapılacak pistler doğu-batı yoksa kuzey-güney hangi yönde olacak bilgisi olan var mı? Teşk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gerçek halk burda çapulcular nerede

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000