31 Ocak 2012, Salı 22:11:31

TARİHİ SAVAŞ UÇAĞI İHALESİ FRANSIZ ŞİRKETİN

Hindistan Hava Kuvvetleri'nin açmış olduğu savaş uçağı ihalesini Fransız şirketi Dassault'un kazandığı açıklandı.
  • Sen sorunu Hindistanlı bir yetkiliye sor istersen, ayrıca yabancı ülkelerin ihale sonuçlarıyla ilgilenmen beni ayrıca sevindirdi, ülkemizde de vizyonu geniş bir sürü insan var demek ki dünya'da olup bitenleri takip eden, takdir ettim doğrusu..
  • benmi okuma özürlüyüm senmi yanlış habere yorum yapmışsın anlayamadım hindistan hükümeti ermeni meselesine müdahilde bizim mi haberimiz yok ihaleyi veren hindistan türkiye değil tekrar oku bi zahmet böyle saçma bi yorumu nasıl bi ruh haliyle yaptın merak ettim açıkcası
  • Haberi okumadan yorum yaptigin nereden belli.Fransa'nin ihaleyi kazandigi ulke Turkiye degil Hindistan.)))
  • haberi okusan anlayacaksin, Turk hukumetinin degil Hindistan hukumetinin ihaleyi verdigini:)) Coluk cocuk yorum yazarsa boyle olur.
  • İş rant ve çıkara girdiği zaman hiçbir şekilde diğer sıkıntılar önemli olmuyor. Fransa'ya sürekli Ermeni Soykırım İnkar yasasından dolayı yaptırım uygulayacağız diye reklam yapan hükümet neden böyle önemli bir ihaleyi yine de Fransa'ya veriyor. Laf hepsi başka birşey değil. Yemiyor çünkü... yiğit olan lafın arkasında durur.
126 savaş uçağına karşılık yaklaşık 10 milyar dolarlık ödemenin yapılacağı sözleşme uzmanlar tarafından “tarihteki en büyük savunma anlaşmalarından biri” olarak değerlendirildi.

Fransız şirket Dassault Havacılık tarafından üretilen Rafale jetleri, ihalede Eurofighter firmasının Typhoon savaş uçaklarını geride bıraktılar.

Gelişme Dassault şirketinin hisse senedi değerini yüzde 20 oranından artırdı.

Fransız Dış Ticaret Bakanı Pierre Lellouche ise “Rafale çok amaçlı savaş uçaklarının ilk dış siparişini mutlulukla karşıladıklarını” belirtti.

Bakan ayrıca, ihale sürecinde "rakiplerimizin uyguladıkları siyasi baskı işimizi kesinlikle kolaylaştırmadı" diye konuştu.

İhaleyi kaybeden İngiltere merkezli Eurofighter şirketi, Aralık ayında yapılan 8 milyar dolarlık Japon Hava Kuvvetleri'nin ihalesini de kazanamamıştı.

Delhi'deki İngiliz Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ihalenin kaybedilmesi sebebiyle hayal kırıklığı yaşandığı ve detayların inceleneceği belirtildi.

Büyükelçiliğin açıklamasında ayrıca ihalenin olumsuz sonucunun mali detaylarla ilgili olduğu ve "İngiltere ile Hindistan arasındaki karşılıklı ilişkilerin gücünü yansıtmadığı" vurgulandı.

Asya-Pasifik bölgesi uzmanı James Hardy, ihalenin Eurofighter için büyük bir kayıp olduğunu söylerken, sonucun Typhoon savaş uçağına ciddi miktarda yatırım yapmış olan İngiltere ve Almanya'nın "bir hayli canını yakacağını" belirtti.

Hindistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise ihale sürecinin nihai olarak tamamlandığını söylemenin mümkün olmadığı ve anlaşmanın imzalanacağı Mart ayına kadar giderilmesi gereken bazı pürüzler bulunduğu bildirildi.

Hindistan gelişmekte olan ülkeler arasında silah ithalatı konusunda ilk sırada yer alıyor.

BBC Türkçe

TARİHİ SAVAŞ UÇAĞI İHALESİ FRANSIZ ŞİRKETİN

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sen sorunu Hindistanlı bir yetkiliye sor istersen, ayrıca yabancı ülkelerin ihale sonuçlarıyla ilgilenmen beni ayrıca sevindirdi, ülkemizde de vizyonu geniş bir sürü insan var demek ki dünya'da olup bitenleri takip eden, takdir ettim doğrusu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
benmi okuma özürlüyüm senmi yanlış habere yorum yapmışsın anlayamadım hindistan hükümeti ermeni meselesine müdahilde bizim mi haberimiz yok ihaleyi veren hindistan türkiye değil tekrar oku bi zahmet böyle saçma bi yorumu nasıl bi ruh haliyle yaptın merak ettim açıkcası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Haberi okumadan yorum yaptigin nereden belli.Fransa'nin ihaleyi kazandigi ulke Turkiye degil Hindistan.)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
haberi okusan anlayacaksin, Turk hukumetinin degil Hindistan hukumetinin ihaleyi verdigini:)) Coluk cocuk yorum yazarsa boyle olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İş rant ve çıkara girdiği zaman hiçbir şekilde diğer sıkıntılar önemli olmuyor. Fransa'ya sürekli Ermeni Soykırım İnkar yasasından dolayı yaptırım uygulayacağız diye reklam yapan hükümet neden böyle önemli bir ihaleyi yine de Fransa'ya veriyor. Laf hepsi başka birşey değil. Yemiyor çünkü... yiğit olan lafın arkasında durur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000