03 Mayıs 2016, Salı 08:45:38

Tarihi köprünün üzerinden A321 ile uçtular

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Tuna Nehri ve dünyaca ünlü Zincir Köprüsü üzerinden Airbus A321 yolcu uçağı geçti.
  • Uçuş Eğitimini Macaristan da tamamlamış bir insan olarak söylüyorum gerçekten çok iyi seviyelere ulaşmış Macaristan havacılık konusunda. En kısa zamanda Türkiye olarak da EASA üyesi olabilmek dileğiyle çünkü gerçekten çok şey katıyor...
  • Ben de köprünün üzerinde yürüyerek geçtim.
  • wiggle wiggle wiggle wiggle
  • bizde solotürkten ıstanbul üzerinde daha etkin uçuşlar isteriz,örneğin köprünün altından geçip havada tam tur atsın.yapılabilir mi acaba?
  • bir zamanlar boğaz köprüsünün altından fantom geçmişti,yine yapsalar ya.
  • etkinlik bu işte. biz hazerfan havaalanında birkaç uçakla gösteri yapıyoruz sadece oraya gidebilenler bunları izliyor. Adamlar yaşam mahallerinde show yapıyor.

Macaristan'da 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda düzenlenen uçuş gösterileri on binlerce kişi tarafından takip edildi.

Uçak gösterilerinin başlangıcını dünya spor uçak yarışması şampiyonu Peter Besenyei yaptı. Extra 330 L ve Corvus Racer tipi spor uçakları kullanan Peter Besenyei, Tuna Nehri üzerindeki en eski köprü olan ve 1843 yılında yapımına başlanan Zincir Köprüsü’nün altından ve üstünden defalarca geçti. Akrobatik hareketleriyle izleyicileri büyüleyen Besenyi’nin ardından Flying Bulls Aerobatics Team: XA 42 daha sonra ise Flying Bulls B-25 uçaklarının gösterileri nefesleri kesti.

Son olarak ise Macar hava yolu şirketi Wizzair’e ait Airbus A-321 yolcu uçağı defalarca Tuna Nehri ve Zincir Köprüsü üzerinden geçerek izleyenleri heyecanlandırdı ve uçak gösterileri bu uçuşla son buldu.













Tarihi köprünün üzerinden A321 ile uçtular

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

TK-F/O ~ 8 yıl önce
Uçuş Eğitimini Macaristan da tamamlamış bir insan olarak söylüyorum gerçekten çok iyi seviyelere ulaşmış Macaristan havacılık konusunda. En kısa zamanda Türkiye olarak da EASA üyesi olabilmek dileğiyle çünkü gerçekten çok şey katıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 eylül '12 ~ 8 yıl önce
Ben de köprünün üzerinde yürüyerek geçtim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wizzzzz ~ 8 yıl önce
wiggle wiggle wiggle wiggle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
solo ~ 8 yıl önce
bizde solotürkten ıstanbul üzerinde daha etkin uçuşlar isteriz,örneğin köprünün altından geçip havada tam tur atsın.yapılabilir mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk ~ 8 yıl önce
haydi hava kuvvetleri duyun sesimizi
şov ~ 8 yıl önce
bir zamanlar boğaz köprüsünün altından fantom geçmişti,yine yapsalar ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
super ~ 8 yıl önce
etkinlik bu işte. biz hazerfan havaalanında birkaç uçakla gösteri yapıyoruz sadece oraya gidebilenler bunları izliyor. Adamlar yaşam mahallerinde show yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android ~ 8 yıl önce
evet kardesim, cok dogru demissin... ben de seneler once Junkers 52'nin katildigi ve alcak ucus yaptigi bir etkinlige gitmistim, nefesim kesilmisti... bu arada o koprunun sudan yuksekligi nedir acaba ? bizde de keske belli araliklarla Bogaz'da boyle etkinlikler olsa (hemen atlamayini, bugune kadar bir kac kere oldugunu biliyorum), biraz da sivil bazli gosteriler olsun...
Haklisin ~ 8 yıl önce
Ama bizde bu yükseklikte gösteri amaçli ucuş yapilsa, uçagı düşürmeye çalisirlar
Yukseklik ~ 8 yıl önce
20 metre civaridir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000