22 Eylül 2016, Perşembe 10:40:01

Tarihi anlaşma açıklandı

Elysee Sarayı, uzun süredir gündemde olan Hindistan'a 36 adet Rafale tipi savaş uçağı satışında sonuca varıldığını doğruladı.
  • Askeri uçak dediğin Amerikan'dır, Rus'tur, gerisi lüzumsuz heyecandır.
  • Savunması haricinde her alanda geri kalmış bir ülkeye savaş uçağı satışı yapıp parasını sömürene mi?, 'ben bu para ile bir halt işleyemiyorum' deyip o savaş uçaklarını talep edene mi sövelim?.
  • bize satamdılar piyasayı milli savaş uçağına kaptıracakar bunlar fransızların son satışları
  • bir uçak 222 milyon avro değerinde.. ne uçakmış arkadaş
  • Tanesi 222 milyon dolara Rafale iyi kazık
  • Rafale B: €74M (flyaway cost, FY2013) Rafale C: €68.8M (flyaway cost, FY2013) Rafale M: €79M (flyaway cost, FY2011) 100 milyon eurodan bile hesap etsen 36 uçak 3,6 milyar euro eder. Corruption her yerde.
  • " Kücük " Fransa yapar, kocaman Hindistan öder,yorum degil,bu bir tesbit...

Elysee Sarayı, uzun süredir gündemde olan Hindistan'a 36 adet Rafale tipi savaş uçağı satışında sonuca varıldığını doğruladı.

Fransa tarafından uzun süredir görüşmeleri devam eden Rafale tipi savaş uçaklarının Hindistan'a satışı ile ilgili açıklama yapıldı. Hindistan kaynaklarının daha önce duyurduğu anlaşma, Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee'den yapılan bir açıklama ile doğrulandı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'ı, bugün Yeni Delhi'de düzenlenecek imza törenine katılmak üzere görevlendirdiği ifade edildi. 36 adet Rafale tipi savaş uçağının satışıyla ilgili anlaşmanın iki ülkenin savunma bakanları tarafından imzalanacağı kaydedilirken, Hindistan'ın en az 8 milyar avro ödeyeceği bildirildi.

Anlaşma ile ilgili kararın 4 Eylül'de Çin'de düzenlenen G20 Zirvesi sırasında alındığı ve sözleşmenin imzaya sunulması için son hazırlıkların yapıldığı belirtilirken, Hindistan kaynakları, anlaşmaya dair son kararın bugün verildiğini açıkladı.

2015'in Nisan ayında Paris'i ziyaret eden Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Fransa'dan 36 adet "uçuşa hazır" Rafale tipi savaş uçağı satın almak istediklerini söylemişti. Bugün imzalanacak sözleşme ile Fransız Dassault Aviation'un ürettiği 36 adet uçak Hindistan yönetiminin talep ettiği şekilde teslim edilecek.

En büyük ticari başarı

En az 8 milyar avro değerinde 36 adet Rafale uçağı satışı, Fransa yönetiminin bu tip uçaklarda şimdiye kadar elde ettiği en büyük ticari başarı olarak kayıtlara geçti.

Tarihi anlaşma açıklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Volvo ~ 8 yıl önce
Askeri uçak dediğin Amerikan'dır, Rus'tur, gerisi lüzumsuz heyecandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangisine?.. ~ 8 yıl önce
Savunması haricinde her alanda geri kalmış bir ülkeye savaş uçağı satışı yapıp parasını sömürene mi?, 'ben bu para ile bir halt işleyemiyorum' deyip o savaş uçaklarını talep edene mi sövelim?.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uymaz ~ 8 yıl önce
bize satamdılar piyasayı milli savaş uçağına kaptıracakar bunlar fransızların son satışları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin misin ~ 8 yıl önce
bir uçak 222 milyon avro değerinde.. ne uçakmış arkadaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan ~ 8 yıl önce
Tanesi 222 milyon dolara Rafale iyi kazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
indian ~ 8 yıl önce
Rafale B: €74M (flyaway cost, FY2013) Rafale C: €68.8M (flyaway cost, FY2013) Rafale M: €79M (flyaway cost, FY2011) 100 milyon eurodan bile hesap etsen 36 uçak 3,6 milyar euro eder. Corruption her yerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Realist ~ 8 yıl önce
" Kücük " Fransa yapar, kocaman Hindistan öder,yorum degil,bu bir tesbit...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000