30 Mart 2008, Pazar 12:33:18

"Tarifeli uçuşlar eksik"

ETS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, tarifeli uçak sayısının yeterli olmadığını iddia etti. Peki, bu sözü nerede ve hangi şehir için söyledi? İşte Mehmet Ersoy’un tarifeli uçuş az dediği şehir ve ayrıntılar.

"Turizmde marka olmak" paneli'nde konuşan BETUYAB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, Antalya'ya tarifeli uçuş eksikliğine dikkat çekti. Ersoy, Devletin Belek'te artık yatak teşviki yerine ortak kullanım alanını teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

Belek'in, "Turizmde marka olmak" paneli'nde konuşan BETUYAB Yönetim Kurulu Üyesi, Mehmet Ersoy, Belek'in devletin tahsisiyle bir turizm bölgesi olma şansı yakaladığını belirterek ürünü tamamlayan unsurların geliştirildiğini söyledi. Belek'in dünyanın önde gelen seyahat acentelerinin kataloglarında yer aldığını ifade eden Ersoy, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Konaklama ünitelerine bakarsak 50'ye yakın 5 yıldızlı otelimiz var. Havalimanı yapılan eklemeler ile son derece yeterli hale geldi. Ancak sorun uçuşlarda. Doğrudan uçuşları geliştirmemiz gerekiyor. Markalaşmış havayollarının tarifeli seferlerle gelmelerini sağlamalıyız. Geceliğine bin dolar veren yolcu, charterla gelmek istemiyor.

Belek'te golf sahaları sayesinde önemli bir marka yaratıldığına dikkat çeken Ersoy, "Yatırımcılar olarak yapılması gereken herşeyi yapıyoruz. Artık Devletin Belek'te yaptığı başarılı planlamayı ikinci aşamaya getirip ortak kullanım alanı oluşturması gerekiyor.

Devletin, Belek bölgesinde yapması gereken yatağa teşvik yerine ortak kullanım alanları gerçekleştirmek. Mesela Aspendos'un bir kopyası inşaa edilebilir. Haftada birkaç dünya starına orada konser verdirilebilir. Orayı gören insanları gerçek Aspendos'u görmeleri için teşvik edici olur. Böylece her şey dahille gelen turistin otelinden çıkması sağlanabilir" şeklınde konuştu.

"Tarifeli uçuşlar eksik"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000