05 Mart 2011, Cumartesi 13:16:09

TAM PİSTTE KOŞMAYA BAŞLAMIŞTI Kİ...

Kokpitteki elmalar pistte hızlanan uçağı durdurdu.
  • bir bayanın kullandığı uçağa şahsen asla binmem
  • Havacılık ciddi bir iştir. Yapacagınız en ufak bir hata 180 yolcunun hayatına mal olabilir... Dışarı çıkın bakın bayanların en ufak arabaları nasıl zorla kullandıgını, dışardakı en komik kazaları nasıl bayanların yaptıgını görürsünüz. Erkek de kaza yapıyor ama bayanların kazası tamamen beceriksizlik ve yeteneksizlikten kaynaklanıyor. Hükümetin yerinde olsam kadınlara ''Ehliyet alma sınavını'' ''Ehliyet Okuluna'' çevirir ve 2 yıl eğitim verirdim. İnsanlarımızın canı bu kadar ucuz olmamalı !!! Erkeğin toplumdaki yeri farklıdır, kadının yeri farklıdır. Kadınlarımızın kendilerine yakışarak yapabileceği dünya kadar iş varken fiziki beceri ve kabiliyet isteyen erkek işlerine lütfen karışmasınlar ! DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
  • bu nasıl bir haber hazırlamaktır yaa! haberde özellikle bastıra bastıra "kadın pilot" yazmışlar. erkek elma almaz, aynı hatayı yapmaz sanki. ben bir erkeğim, havacılığın en stresli noktalarından birinde çalışıyorum ve bayanları aşağılamak ister gibi "kadın pilot" vurgusunun defalarca yapılmasını çok ayıp ve ayrımcı buluyorum. bizim de meslektaş bayan arkadaşlara kızdığımız noktalar oluyor ama hiç mi erkeklere kızmıyoruz? bayanları eleştirdiğimiz çok konu varsa erkekleri eleştirdiğimiz en az o kadar konu var. haberin hazırlanış şeklini çok yanlış buluyorum ve ayrımcılık yapanları da kınıyorum.
  • Haklısın kadın ve erkek kesinlikle farklıdır, çünkü kadınlar erkeklerden daha duyarlı ve akıllıdır, Keşiflere gelince atmadan biraz daha araştırsaydın. Mary Anderson - araba silecekleri, Ada Byron Lovelance - ilk bilgisayar yazılımı, Ann Tsukamoto - kök hücre izolasyonu, Patricia Bath - lazerle katarak ameliyatı, Sara Mather - denizalı lambası ve teleskobu, Marie Currie Sklodowski - kimyasal elementler, vs. vs. Erkekler tabiki rol oynamıştır, kadınlara daha fazla icaatlarını yapmayı izin vermeyerek !!! Ha bu arada ben de bir erkeğim, yobaz olmayan !!
  • Kadınlara vereceğiniz en büyük uçan arac tek kişilik tarım uçağı olmalıdır :))) Kadın ile erkek birbirinden farklıdır. Zekaları, fiziksel güçleri ve becerileri bakımından erkek her zaman egemen olmuştur. Şimdik ve geçmişe bakarsanız tüm buluşlarda, keşiflerde ve yeniliklerde erkekler rol oynamıştır. Kadınların dünyada keşfettiği tek yenilik ise sütyendir. 1913 de New York da yahudi asıllı Mary Phelps Jacob isminde bir kadın ilk defa sütyeni yapmış :)
  • frenini çekmiiiiş.
  • THY'ye başvursun DLR'sız mülakatsız hemen alırlar.
  • v2' da frenler tutmayabilir... DİKKAT ETMEK GEREKİR..
  • un, şeker, felanda alsaymış düz uçuşa geçince hamur açıp gözleme yapardı. Kadın milleti değilmi... ahaha
  • Hemen alalım, çağıralım, gelsin güzel memleketimizde uçsun. Ne de olsa bunlar yabancı pilot; herseyin iyisini onlar bilir.
Hindistan Havayolları'na ait (Air İndia) bir uçağın kokpitine bırakılmış elmalar yere düşünce kadın pilot 'arıza var' düşüncesiyle pistte hızlanan uçağı fren yararak güçlükle durdurabildi.


Kanwaljit Kaur isimli pilotun daha önce de yanlışlıkla Pakistan hava sahasına girerek Hindistan otoritelerini zor durumda bıraktığı belirtildi. Şubat ayında Air India IC-406 sefer sayılı uçağının Varanashi Havaalanı'ndan Yeni Delhi'ye gitmek için pistte hızlandığı esnada yaşanan olay şöyle gerçekleşti: Kadın kaptan pilot 'uçakta yerim' düşüncesiyle bir miktar elmayı alıp kokpitin yüksekçe bir noktasına koydu. Yaklaşık 100 yolcuyu alıp hazırlıkları da tamamlandıktan sonra pilot kuleden kalkış izni aldı ve pist başından hızlanmaya başladı. Ancak bir süre sonra elmalar ses çıkartarak tek tek yere düştü. Pistte hızlanarak ilerlerken elmaların çıkardığı sesi 'motorda arıza meydana geldi' şeklinde yorumlayan pilot, aniden frene bastı. Saatte 240 kilometre hızla giderken yapılan fren nedeniyle uçağın lastikleri patladı. Pist sonuna doğru güçlükle durabilen uçakta yolcular panik yaşadı. Yolcular sorunsuz şekilde tahliye edilip, terminale alındı.

Havacılık uzmanları, kadın kaptan pilotun sadece sese odaklanıp göstergelere bakmadan frene basmasının sorumsuz bir davranış olduğunu belirterek, frenin V1 hızındayken yapıldığını eğer V2 hızında yapılsaydı pistten çıkıp daha büyük bir tehlike yaşanabileceğine işaret etti.

Ayrıca, kokpit ve kabine alınan eşyaların savrulacak şekilde gelişi güzel yerlere bırakılamayacağı, bunun kuralları olduğu vurgulandı.

(Zaman)

TAM PİSTTE KOŞMAYA BAŞLAMIŞTI Kİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 13 yıl önce
bir bayanın kullandığı uçağa şahsen asla binmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havacılık ciddi bir iştir. Yapacagınız en ufak bir hata 180 yolcunun hayatına mal olabilir... Dışarı çıkın bakın bayanların en ufak arabaları nasıl zorla kullandıgını, dışardakı en komik kazaları nasıl bayanların yaptıgını görürsünüz. Erkek de kaza yapıyor ama bayanların kazası tamamen beceriksizlik ve yeteneksizlikten kaynaklanıyor. Hükümetin yerinde olsam kadınlara ''Ehliyet alma sınavını'' ''Ehliyet Okuluna'' çevirir ve 2 yıl eğitim verirdim. İnsanlarımızın canı bu kadar ucuz olmamalı !!! Erkeğin toplumdaki yeri farklıdır, kadının yeri farklıdır. Kadınlarımızın kendilerine yakışarak yapabileceği dünya kadar iş varken fiziki beceri ve kabiliyet isteyen erkek işlerine lütfen karışmasınlar ! DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu nasıl bir haber hazırlamaktır yaa! haberde özellikle bastıra bastıra "kadın pilot" yazmışlar. erkek elma almaz, aynı hatayı yapmaz sanki. ben bir erkeğim, havacılığın en stresli noktalarından birinde çalışıyorum ve bayanları aşağılamak ister gibi "kadın pilot" vurgusunun defalarca yapılmasını çok ayıp ve ayrımcı buluyorum. bizim de meslektaş bayan arkadaşlara kızdığımız noktalar oluyor ama hiç mi erkeklere kızmıyoruz? bayanları eleştirdiğimiz çok konu varsa erkekleri eleştirdiğimiz en az o kadar konu var. haberin hazırlanış şeklini çok yanlış buluyorum ve ayrımcılık yapanları da kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haklısın kadın ve erkek kesinlikle farklıdır, çünkü kadınlar erkeklerden daha duyarlı ve akıllıdır, Keşiflere gelince atmadan biraz daha araştırsaydın. Mary Anderson - araba silecekleri, Ada Byron Lovelance - ilk bilgisayar yazılımı, Ann Tsukamoto - kök hücre izolasyonu, Patricia Bath - lazerle katarak ameliyatı, Sara Mather - denizalı lambası ve teleskobu, Marie Currie Sklodowski - kimyasal elementler, vs. vs. Erkekler tabiki rol oynamıştır, kadınlara daha fazla icaatlarını yapmayı izin vermeyerek !!! Ha bu arada ben de bir erkeğim, yobaz olmayan !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kadınlara vereceğiniz en büyük uçan arac tek kişilik tarım uçağı olmalıdır :))) Kadın ile erkek birbirinden farklıdır. Zekaları, fiziksel güçleri ve becerileri bakımından erkek her zaman egemen olmuştur. Şimdik ve geçmişe bakarsanız tüm buluşlarda, keşiflerde ve yeniliklerde erkekler rol oynamıştır. Kadınların dünyada keşfettiği tek yenilik ise sütyendir. 1913 de New York da yahudi asıllı Mary Phelps Jacob isminde bir kadın ilk defa sütyeni yapmış :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
frenini çekmiiiiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY'ye başvursun DLR'sız mülakatsız hemen alırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
v2' da frenler tutmayabilir... DİKKAT ETMEK GEREKİR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
un, şeker, felanda alsaymış düz uçuşa geçince hamur açıp gözleme yapardı. Kadın milleti değilmi... ahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hemen alalım, çağıralım, gelsin güzel memleketimizde uçsun. Ne de olsa bunlar yabancı pilot; herseyin iyisini onlar bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000