23 Haziran 2012, Cumartesi 17:18:59

TAM OLARAK NELER YAŞANDI?

Suriye yönetimi, uçak krizi ile ilgili ilk resmi açıklamayı A Haber’e yaptı.
  • SİZ SURİYE KENDİNİZİ RUSYAYA, BİZ İSE KENDİMİZİ ABD YE TESLİM ETTİĞİMİZ SÜRECE , DAHA ÇOOK BAŞKALARI İÇİN ÖLMEYE DEVAM EDERİZ.
  • Askerler bu durumda şehit mi olmuş oluyor..?

Dün tam olarak neler oldu, bilgiler nelerdir?

Savunma Bakanlığı'nın resmi açıklamasına göre tanınamayan uçan cisim hava sahasına girdi. Bunun sonucunda maalesef indirildi, ancak daha sonra bir Türk uçağı olduğu anlaşıldı. Şu an için önemli olan şu ki Türk ve Suriyeli deniz yetkilileri pilotları bulmak için birlikte çalışıyor. Umarım pilotları en kısa zamanda buluruz ve bu olayın üstesinden geliriz. Şuna dikkat edilmeli, Türkiye'ye karşı herhangi bir düşmanlık yoktu, sadece egemenliğimiz için savunmada bulunuldu. Dolayısıyla, kamuoyunuza belirtmek isterim ki bu olay hiçbir şekilde bir saldırı değildi.
Pilotların akıbeti hakkında herhangi bir bilgi var mı?

Herhangi bir gelişmenin yaşanması durumunda savunma bakanlığı bilgi yayınlayacak, emin olduğum tek şey şu an iki ülkenin pilotları bulmak için birlikte çalıştıkları.

Suriye, uçağın Türk olduğunu bilmediği açıklamıştı

Aynen söylediğim gibi, tanınmayan bir cisim Suriye hava sahasına giriş yaptı. Umarım bu olayın üstesinden çabucak geliriz.

Suriye acaba uçakla irtibata geçmeye çalışmış mıydı?

O konu hakkında açıkçası bilgiye sahip değilim, Savunma Bakanlığı'na sormak lazım. Söyleyebileceğim tek şey, yapılan açıklamalar ve Suriye'nin resmi tutumudur; Türk hükümeti ve halkına karşı herhangi bir düşmanlık söz konusu değil.

Suriye'nin özür dileyeceğine dair söylentiler var. Aslı var mı?

Yaptığımız her şey resmi olarak açıklanacaktır, saklayacak bir şeyimiz yok. Şimdilik önemli olan tek şey her iki tarafın yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarıdır. Tekrarlıyorum, bu bir kaza, kesinlikle saldırı değil.

Bildiğiniz üzere NATO'nun 5'inci maddesine göre bir ülkeye yapılan saldırı tüm ülkelere yapılmış sayılıyor ve savaşla sonuçlanabilir. Ne düşünüyorsunuz?

Bunun bir saldırı olmadığını bilmelisiniz, ayrıca bu sivil bir uçak değildi, askeri bir uçaktı. Bu olay Suriye topraklarında Suriye hava sahasında meydana geldi.

Olayın Suriye hava sahasında gerçekleştiğinden emin misiniz? Bunu doğrulayan kesin bilgi ve raporlarınız var mı?

Tam da bu yüzden Suriye karasuları içerisinde koordineli arama çalışmaları yürütüyoruz. Olay Suriye hava sahasının içerisinde oldu.

Dışişleri Bakanlığı'yla temas halinde misiniz?

Bilmiyorum, bunun için bakanlarla görüşmem lazım, şu an söyleyebileceğim tek şey, pilotların bulunması için beraber çalıştığımızdır.

A-Haber/ Orhan Sali

TAM OLARAK NELER YAŞANDI?

Yorumlar

ACZ ~ 12 yıl önce
SİZ SURİYE KENDİNİZİ RUSYAYA, BİZ İSE KENDİMİZİ ABD YE TESLİM ETTİĞİMİZ SÜRECE , DAHA ÇOOK BAŞKALARI İÇİN ÖLMEYE DEVAM EDERİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şehit ~ 12 yıl önce
Askerler bu durumda şehit mi olmuş oluyor..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000