06 Haziran 2012, Çarşamba 08:40:47

TAM BİR FACİA

Nijerya’da Pazar günü meydana gelen uçak kazasında bilanço 163'e çıktı. Uçuş yapan şirketin lisansı incelemeler bitene kadar askıya alındı.
  • ucak bakımdan cıkalı 1sene olmuş yazan arkadaşlar süre zamanını bilmıyorlarmı?
  • VSM den "denemeler"...
  • öncelikle yanlış beyanlarınız var 5 yıllık teknisyenin c kategorisi alması mytechnic değil shgm nin yasalarla verdigi bir yetkidir.bu yetkiyi diğer şirketlerde kullanmaktadır.ayrıca vsm olan kişilere taş atarak üniversiteden oraya gelmiş insanlarada hakaret ediyorsunuz.emekli thy vsm lerinide gördü bu şirket,neyseki yasalar çogu şeyi çözmeye başladı.1-2 senelik teknisyenin team leader olması da hem saçma hemde yanlış yönlendirme.sadece eski adıyla cs yeni adıyla ss olabiliyorlar,kaldıki son 4 aydır yetkilendirmeler hem ingilizce seviye tespitine odaklandı hemde shgm yapıyor bu yüzden yeni yetkili kimse yok.senin sıkıntın işkur projesi ile işe girenler ,gene burda da yanlışsın adam tek başına uçaga dfdr downloada gönderilmiyor ,bence saçmalama başında işi bilen cs le birlikte gidiyorlar ayrıca iş kurcular özellikle kabinde sağlam bir destek kuvvet oldular .üni lerin ve liselerin ilerleyen zamanda çare olmayacagı aşikar olan havacılık da en güzel çözüm bu gözükmekte
  • mytechnic çalışanları yorumlara niye kızıyorlar anlamıyorum. yapılan saldırı sadece mytechnic e degilmiş türk sivil havacılıgına gibi laflar söylemenize gerek yok. bu sektör öyle basit bir sektör degilki beş senelik teknisyenin c yetkisi alıp vsm olması 1-2 senelik teknisyenin teamleader olması download ın ne oldugunu bilmiyecek kadar ing. bilgisi olmayan kişilerin işkur kurslarından mezun olup işbaşı yapmasının meyvesidir bu kaza. kimi kızalım uçagı parlak gören veya bilet ucuzdu diye uçagı kullanan rahmetli yolculara mı kızmamızı, eleştirmemizi bekliyorsunuz.
  • sıra belkide mytechnicde yakın dönemde belki nijerya sivil havacılığı mytechnic in yetkisinide askıya alabilir bunlar sadece surecin gerektirdiği durumlar ama teknik arızadan dusmus olması bakım hatası olduğunun kesin kanıtı değildir sürec ilerleyecek ve kaza raporu ortaya çıkıcak suçlu kimse elbette ceazını çeker burda yapacağımız yorumlar şirketimize zarar vereceğinden ne söylediğimize birazda dikkat etmeliyiz.
  • Buraya yorum yazan HAVACILIK ÜSTADLARI ! Mng'de misin yada TK'da mısın yada Habomda mısın bilemem ama senin yaptığın uçak hiç mi arızalanmadı hiç mi düşmedi ( THY ) Çoluk çocuk bakım yapıyor diyorsun çoluk çocuk dediklerin en azı lise mezunu hepside 5 sene Meslek lisesi yada Anadolu teknik lisesi mezunları neyin ne olduğunu biliyor merak etme. Ama en nihayetinde biz insanız hata yapabiliriz. Yaptığımız hatanın kötü sonuçlanacağını bildiğimiz halde biz işimizi yapacağız. Biz BU MESLEĞE AŞIĞIZ.Kimse elimizden alamaz ! ! ! ŞİMDİ DEFOL ! ! !
  • sevgili my technic çalışanları böyle yorumlara nasıl sessiz kalabiliyorsunuz anlam veremiyorum. sayın müdürlerim sizi göreve davet ediyorum...
  • helal size airport haber, editörler size daha çok helal.... böyle yorumları yayınlayarak, aşağıdaki yorumu yapan; havacılık düşmanı, şuursuz kişilik ile aynı amaca hizmet ediyorsunuz.. bu bel altı saldırı mytechnic e değil türk sivil havacılığına yapılmış saldırıdır. ve ne kadar yazık ki böyle seviyesizler ile aynı mesleği yapıyoruz. muhtemelen kendine teknisyen yada mühendis adını yakıştıran bu kişinin söyledikleri, kendi kabına pisletmekten öte birşey değildir. havacılık senin gibi değersizleri yutar,yok eder.. belki birgün gelirde anlarsın cehaletin sınırlarını nasıl zorladığını. atmaya çalıştığın çamur ne mytechnic i batırır nede sana bir değer katar. ismini bilmesekte havacılık seni bir kara leke olarak anacak. gelelim mytechnic e. belirtilen hiçbir karalalamanın gerçeklikle ilişkisi yoktur. tüm bakımlar kuralına uygun yapılmaktadır. çalışanların özverisi ve emeği herzaman üst seviyededir. ayrıca türkiyede bakım yapan diğer kuruluşları ve çalışanlarını da biliyoruz. emeğe saygı
  • mytechnic calisani olarak ne yaziikki burada cok disiplinsizlikler hakim..bazi durumlar soz konusu...motor arizasi olan bir ucaga gerekli islemler yapilmadan yine sefere verdik..
  • Bu uçakların bakımlarını MyTechnic yapıyor. Hat bakımını da. Aynı patron Worldfocus a da bakıyordu. Şu an Teknik müdür de aynen patrona yalakalanmak için patronunun dediğinden çıkmıyor. Onun da ne olduğunu herkes biliyor. Çoğu şeyi herkes biliyor ama burası Türkiye birileri ölmeden elini kıpırdatan yok. Ve My Technic iç yapısının ne olduğunu herkes biliyor. MyTechnic te uçağı ilk defa orada gören çoluk çocuk bakım yapıyor. Ne yaptıklarını da bilmiyorlar ne söktüklerinden de haberleri yok. Sivil Havacılığın bu şirketi kapatmaması çok enteresan. Daha neler var neler. 2 yıldır bekliyordum My Technic in baktığı uçak düşecek ama bakalım ne zaman diye o da Ne yazık ki Dana Air e patladı. Gerçi bunu sivil havacılık müdürü de söylemiş ben sizin yaptığınız uçağa binmem diye, Allah rahmet eylesin. Bakalım bundan sonra My Technic in baktığı hangi uçak düşecek. Aha buraya yazıyorum...

İlk olarak uçakta bulunan 153 kişiden kurtulan olmadığı açıklanmıştı, uçağın çarptığı bina enkazından da 10 kişinin çıkarılmasıyla ölü sayısı 163 olarak düzeltildi.

Cesetlerin birçoğu yandığı için yakınlarını kaybedenlerin teşhis için hastanelerdeki DNA testi sonuçları bekleyişi sürüyor.

Havaalanı yetkilileri kazanın hemen öncesinde kuleye uçakta teknik arıza olduğu yönünde mesaj gönderildiği açıklandı.

Uçağın iki motorunun da uçuş sırasında arızalandığı öğrenilirken, havayolu şirketi üzerindeki soruşturma derinleştirildi.

Soruşturmanın ilk aşamasında uçuşun işletmecisi Dana Air’in uçuş lisansı askıya alındı.

TAM BİR FACİA

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

mytechnic ~ 12 yıl önce
ucak bakımdan cıkalı 1sene olmuş yazan arkadaşlar süre zamanını bilmıyorlarmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:D ~ 12 yıl önce
VSM den "denemeler"...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik yorumuna istinaden ~ 12 yıl önce
öncelikle yanlış beyanlarınız var 5 yıllık teknisyenin c kategorisi alması mytechnic değil shgm nin yasalarla verdigi bir yetkidir.bu yetkiyi diğer şirketlerde kullanmaktadır.ayrıca vsm olan kişilere taş atarak üniversiteden oraya gelmiş insanlarada hakaret ediyorsunuz.emekli thy vsm lerinide gördü bu şirket,neyseki yasalar çogu şeyi çözmeye başladı.1-2 senelik teknisyenin team leader olması da hem saçma hemde yanlış yönlendirme.sadece eski adıyla cs yeni adıyla ss olabiliyorlar,kaldıki son 4 aydır yetkilendirmeler hem ingilizce seviye tespitine odaklandı hemde shgm yapıyor bu yüzden yeni yetkili kimse yok.senin sıkıntın işkur projesi ile işe girenler ,gene burda da yanlışsın adam tek başına uçaga dfdr downloada gönderilmiyor ,bence saçmalama başında işi bilen cs le birlikte gidiyorlar ayrıca iş kurcular özellikle kabinde sağlam bir destek kuvvet oldular .üni lerin ve liselerin ilerleyen zamanda çare olmayacagı aşikar olan havacılık da en güzel çözüm bu gözükmekte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 12 yıl önce
mytechnic çalışanları yorumlara niye kızıyorlar anlamıyorum. yapılan saldırı sadece mytechnic e degilmiş türk sivil havacılıgına gibi laflar söylemenize gerek yok. bu sektör öyle basit bir sektör degilki beş senelik teknisyenin c yetkisi alıp vsm olması 1-2 senelik teknisyenin teamleader olması download ın ne oldugunu bilmiyecek kadar ing. bilgisi olmayan kişilerin işkur kurslarından mezun olup işbaşı yapmasının meyvesidir bu kaza. kimi kızalım uçagı parlak gören veya bilet ucuzdu diye uçagı kullanan rahmetli yolculara mı kızmamızı, eleştirmemizi bekliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dana air ~ 12 yıl önce
sıra belkide mytechnicde yakın dönemde belki nijerya sivil havacılığı mytechnic in yetkisinide askıya alabilir bunlar sadece surecin gerektirdiği durumlar ama teknik arızadan dusmus olması bakım hatası olduğunun kesin kanıtı değildir sürec ilerleyecek ve kaza raporu ortaya çıkıcak suçlu kimse elbette ceazını çeker burda yapacağımız yorumlar şirketimize zarar vereceğinden ne söylediğimize birazda dikkat etmeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEVAP ! ~ 12 yıl önce
Buraya yorum yazan HAVACILIK ÜSTADLARI ! Mng'de misin yada TK'da mısın yada Habomda mısın bilemem ama senin yaptığın uçak hiç mi arızalanmadı hiç mi düşmedi ( THY ) Çoluk çocuk bakım yapıyor diyorsun çoluk çocuk dediklerin en azı lise mezunu hepside 5 sene Meslek lisesi yada Anadolu teknik lisesi mezunları neyin ne olduğunu biliyor merak etme. Ama en nihayetinde biz insanız hata yapabiliriz. Yaptığımız hatanın kötü sonuçlanacağını bildiğimiz halde biz işimizi yapacağız. Biz BU MESLEĞE AŞIĞIZ.Kimse elimizden alamaz ! ! ! ŞİMDİ DEFOL ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mytechnic. çalışanlarına ~ 12 yıl önce
sevgili my technic çalışanları böyle yorumlara nasıl sessiz kalabiliyorsunuz anlam veremiyorum. sayın müdürlerim sizi göreve davet ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ö.y. ~ 12 yıl önce
helal size airport haber, editörler size daha çok helal.... böyle yorumları yayınlayarak, aşağıdaki yorumu yapan; havacılık düşmanı, şuursuz kişilik ile aynı amaca hizmet ediyorsunuz.. bu bel altı saldırı mytechnic e değil türk sivil havacılığına yapılmış saldırıdır. ve ne kadar yazık ki böyle seviyesizler ile aynı mesleği yapıyoruz. muhtemelen kendine teknisyen yada mühendis adını yakıştıran bu kişinin söyledikleri, kendi kabına pisletmekten öte birşey değildir. havacılık senin gibi değersizleri yutar,yok eder.. belki birgün gelirde anlarsın cehaletin sınırlarını nasıl zorladığını. atmaya çalıştığın çamur ne mytechnic i batırır nede sana bir değer katar. ismini bilmesekte havacılık seni bir kara leke olarak anacak. gelelim mytechnic e. belirtilen hiçbir karalalamanın gerçeklikle ilişkisi yoktur. tüm bakımlar kuralına uygun yapılmaktadır. çalışanların özverisi ve emeği herzaman üst seviyededir. ayrıca türkiyede bakım yapan diğer kuruluşları ve çalışanlarını da biliyoruz. emeğe saygı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhendis ~ 12 yıl önce
mytechnic calisani olarak ne yaziikki burada cok disiplinsizlikler hakim..bazi durumlar soz konusu...motor arizasi olan bir ucaga gerekli islemler yapilmadan yine sefere verdik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MyTechnic ~ 12 yıl önce
Bu uçakların bakımlarını MyTechnic yapıyor. Hat bakımını da. Aynı patron Worldfocus a da bakıyordu. Şu an Teknik müdür de aynen patrona yalakalanmak için patronunun dediğinden çıkmıyor. Onun da ne olduğunu herkes biliyor. Çoğu şeyi herkes biliyor ama burası Türkiye birileri ölmeden elini kıpırdatan yok. Ve My Technic iç yapısının ne olduğunu herkes biliyor. MyTechnic te uçağı ilk defa orada gören çoluk çocuk bakım yapıyor. Ne yaptıklarını da bilmiyorlar ne söktüklerinden de haberleri yok. Sivil Havacılığın bu şirketi kapatmaması çok enteresan. Daha neler var neler. 2 yıldır bekliyordum My Technic in baktığı uçak düşecek ama bakalım ne zaman diye o da Ne yazık ki Dana Air e patladı. Gerçi bunu sivil havacılık müdürü de söylemiş ben sizin yaptığınız uçağa binmem diye, Allah rahmet eylesin. Bakalım bundan sonra My Technic in baktığı hangi uçak düşecek. Aha buraya yazıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000