17 Aralık 2018, Pazartesi 16:34:24

TALPA'dan Hava-İş'e CFR yanıtı

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu Hava-İş Sendikası, geçtiğimiz hafta Call For Roster uygulaması hakkında bir açıklama yayınlamıştı. Hava-İş'in açıklaması sonrası TALPA konuyla alakalı bir bildiri yayınladı.
  • Sen bi sus talpa zaten ortalık karışık.
  • Talpa deyince gulesim geliyor
  • ekibinden bir garson yok mu? biz 2 çay alalım haberler güzel.
  • diye; TALPA bişeyler demeye çalışmış. Hava İş sen de bi dur yahu. Kızdırmayın küçük enişteyi.
  • What does it mean?
  • ..ya da tercuman; "amaaan iyi dil biliyorum bee nolcak oturur kuleyle konusurum solda kaptan var nasılsa 7 senem var bakarız, azcık mikrofonla ugrasırım" gibi zihniyetler geliyor..Ya da işletmeci, "ya ben iyi ekonomi bilgisine sahibim; hesap kitap iyi herhalde iyi ucarım" diye gelmiş..Ardı arkası yok..Kaliteyi kontrol edin; bırak şimdi CFR yi FTL yi..senede 10 saat fazla ucsan ne eksik ucsan ne; gündemi değiştirmeyin..Tipe geleni yap bi 100 soruluk pratik zeka testi; arkasından bi analitik test; orda bari adam azcık kafayı çalıştırsın..Ucak zaten hesaplıyor yakıtı, gazı, yaklaşmayı; mimarlar işletmeciler mi yaptı bu otopilotu? Mühendisler yaptı. Seckin mühendisler hem de. Nasıl çalıştığını da seckin mühendisler bilir; mülakatta tenerrifeyi internetten okuyup gelen, ağzında sigarayla Flight Simulator oynayan mimar tayfası değil.
  • Si Ef Ar diye okunur. Sendika zaten yazmıs zamanında uygun değil diye söyledik, Talpa da itiraz etti diye. Olanı yazmıs. Bırakın CFR'ı falan; kalite arayın kokpitte kalite düşüyor. İş bulamayıp baba parası ile pilot olanı mı ararsın; üniversite terk garson olanı mı ararsın; ingilizcesi "request; taxi; wilco; outbound; inbound ; engine" gibi kelimelerden ibaret olanı mı ararsın; tek bildiği phrasal verb "start up" olanı mı ararsın..Ne ararsın? Emergency durumda zaten 5 kelime de puff diye uçup gidiyor; ten rengi değişiyor bunu mu ararsın; sonra vay efendim pilotluk şöyledir de böyledir de.. asansör selfieleri cabası..Ama merak etmeyin, 2 sene evvel DLR2 ile giren; zehir gibi bir tayfa geliyor..Geçti o artık kaptanların "höööyt" deyip susturdugu FO zamanı..Kıssasa kıssas..Ha 2 seneden bu yana olanlar mı? onları ne sen sor ne ben söyleyeyim..Bilimum işsiz; analitik zekası yerlerde olan gariban tayfalar yine geldi..Adam mimar, iyi ev yapıyorum herhalde ucagı da iyi ucururum diye gelmiş
  • Noldu yine işinize gelmeyen ne var? Çıkarınızın olmadığı ne var bu sefer? Beleşçiler sizi
  • Bak sen otoparkcilara aciklamada yaparlarmis.Secimi kaybedecegini anlayanlar tutusmuslar
  • Kafanıza Havaiş kadar taş düşsün, siz hangi dünyadasınız ya, kanarya derneği, otopark işi bitince zor üye bulursun sen.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş), geçtiğimiz Cuma günü Call For Roster uygulaması ile ilgili önemli bir açıklama yapmıştı. Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Hava İş'in açıklamasına yanıt verdi.

Hava İş'in yaptığı açıklamada Call For Roster uygulaması TALPA ve THY eski Uçuş İşletme Başkanlığı'nın itirazları sonucunda rafa kaldırıldığı ancak uygulama için yeniden anlaşıldığı açıklanmıştı. 

TALPA ise bugün gerçeklerin farklı olduğunu vurgulayan açıklama yaptı. 

İşte TALPA'nın Hava İş'e yanıtı;
Hava-İş sendikasının 14 Aralık’ta üyelerine mail olarak gönderdiği ve havacılık internet sitelerinde yayınlanan Call For Roaster (CFR) ile ilgili açıklaması yaşanan gerçekleri yansıtmamaktadır. 

GERÇEKLER ÇOK FARKLI
CFR süreci, SHGM ve THY A.O. birimlerinden tarafımıza ulaşan mailler ile başlamıştır ve iletişimimiz bu kurumlarla olmuştur. Sadece THY A.O. ve uçuş ekiplerini ilgilendiren ve başta uçuş ekiplerine fayda sağlayacağını düşündüğümüz 8 maddelik CFR taslak teklifimizi ilgili FTL kurallarını da dikkate alarak SHGM ve THY A.O. birimlerine ilettik.

22 Kasım akşamında SHGM yetkililerin başkanlığında THY A.O. ekip planlama başkanı ve çalışanları, TALPA, TASSA ve Hava-İş temsilcilerinin katılım sağladığı yaklaşık 1 saat süren toplantının sonunda TALPA’nın 8 maddelik CFR taslak metni SHGM tarafından esas alınmıştır. Bazı küçük değişikliklerle ve paydaşların onayıyla son şekli oluşmuştur. SHGM bu sürecin doğrudan planlayıcısı, kanun yapıcısı ve otoritesidir.

TALPA ve TASSA’nın iyi niyetli çalışmalarını değersiz göstermek ve yok saymak emek hırsızlığıdır. Hava-İş, söylemleriyle kendi görev, birikim ve yetkisi dışındaki işlere müdahil olma çabası içerisindedir. TALPA’ yı hedef alan çabaların içerisine dâhil olmasının esas sebebi de budur.

TALPA, SHGM, havayolu şirketleri ve sivil havacılık kamuoyu önünde tüm pilotları temsil eden yaklaşık 60 yıllık kurumsal kültüre sahip yekpare bir kurumdur. Bu nedenle TALPA, SHGM’ nin öncelikli muhatabıdır ve paydaşlar arasında örnek gösterilen bir sivil toplum örgütüdür.

HAVA-İŞ AMACINI AŞMAKTADIR
Hava-İş’ in açıklamasının zamanlaması CFR toplantısından yaklaşık bir ay sonra ve TALPA Genel Kurulu’ndan 10 gün önce yapılmış olmasını manidar buluyoruz. Bu haliyle açıklamanın Genel Kurulumuza müdahaleci ve tarafgir olduğunu düşünmekteyiz. Hava-İş’ in bu zamansız açıklamasını Ocak ayında başlayacak Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerindeki sorumluluğundan dikkatleri uzaklaştırma isteği ve TALPA Genel Kurulu’na müdahil olma çabası olarak değerlendirmekteyiz.
Genel Kurulumuza yöneltilen bu tarafgir ve kasıtlı yaklaşımları üyelerimiz adına reddediyoruz. TALPA yönetimi olarak bu tür demokratik olmayan müdahalelere müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

TALPA YÖNETİM KURULU

TALPA'dan Hava-İş'e CFR yanıtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Talpa ~ 5 yıl önce
Sen bi sus talpa zaten ortalık karışık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ? ~ 5 yıl önce
Neden karışık ortalık.Nooldu ki ?
Gülesim geliyor ~ 5 yıl önce
Talpa deyince gulesim geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 5 yıl önce
ekibinden bir garson yok mu? biz 2 çay alalım haberler güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 5 yıl önce
Garson kalmadi söför versek
Haberlere Cıkalım ~ 5 yıl önce
diye; TALPA bişeyler demeye çalışmış. Hava İş sen de bi dur yahu. Kızdırmayın küçük enişteyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 5 yıl önce
What does it mean?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CFR (devam) ~ 5 yıl önce
..ya da tercuman; "amaaan iyi dil biliyorum bee nolcak oturur kuleyle konusurum solda kaptan var nasılsa 7 senem var bakarız, azcık mikrofonla ugrasırım" gibi zihniyetler geliyor..Ya da işletmeci, "ya ben iyi ekonomi bilgisine sahibim; hesap kitap iyi herhalde iyi ucarım" diye gelmiş..Ardı arkası yok..Kaliteyi kontrol edin; bırak şimdi CFR yi FTL yi..senede 10 saat fazla ucsan ne eksik ucsan ne; gündemi değiştirmeyin..Tipe geleni yap bi 100 soruluk pratik zeka testi; arkasından bi analitik test; orda bari adam azcık kafayı çalıştırsın..Ucak zaten hesaplıyor yakıtı, gazı, yaklaşmayı; mimarlar işletmeciler mi yaptı bu otopilotu? Mühendisler yaptı. Seckin mühendisler hem de. Nasıl çalıştığını da seckin mühendisler bilir; mülakatta tenerrifeyi internetten okuyup gelen, ağzında sigarayla Flight Simulator oynayan mimar tayfası değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 5 yıl önce
Sen ne diyon yaaaaa ;))))))))))))takmış mühendise..otopilotu mühendis yapmışta,tercüman uçuramamzmışda,mikrofona takılcakmış;))))))lan senin gb dingozları pilot yapan sistem,bu gençleri ne yapmaz!!!koca koca adamlar,ne haset çıktınız beeee...alıcaz o koltukları sizden!!!az bekle!!
CFR ~ 5 yıl önce
Si Ef Ar diye okunur. Sendika zaten yazmıs zamanında uygun değil diye söyledik, Talpa da itiraz etti diye. Olanı yazmıs. Bırakın CFR'ı falan; kalite arayın kokpitte kalite düşüyor. İş bulamayıp baba parası ile pilot olanı mı ararsın; üniversite terk garson olanı mı ararsın; ingilizcesi "request; taxi; wilco; outbound; inbound ; engine" gibi kelimelerden ibaret olanı mı ararsın; tek bildiği phrasal verb "start up" olanı mı ararsın..Ne ararsın? Emergency durumda zaten 5 kelime de puff diye uçup gidiyor; ten rengi değişiyor bunu mu ararsın; sonra vay efendim pilotluk şöyledir de böyledir de.. asansör selfieleri cabası..Ama merak etmeyin, 2 sene evvel DLR2 ile giren; zehir gibi bir tayfa geliyor..Geçti o artık kaptanların "höööyt" deyip susturdugu FO zamanı..Kıssasa kıssas..Ha 2 seneden bu yana olanlar mı? onları ne sen sor ne ben söyleyeyim..Bilimum işsiz; analitik zekası yerlerde olan gariban tayfalar yine geldi..Adam mimar, iyi ev yapıyorum herhalde ucagı da iyi ucururum diye gelmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 5 yıl önce
Noldu yine işinize gelmeyen ne var? Çıkarınızın olmadığı ne var bu sefer? Beleşçiler sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 5 yıl önce
Bak sen otoparkcilara aciklamada yaparlarmis.Secimi kaybedecegini anlayanlar tutusmuslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talpa ~ 5 yıl önce
Kafanıza Havaiş kadar taş düşsün, siz hangi dünyadasınız ya, kanarya derneği, otopark işi bitince zor üye bulursun sen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000