09 Ağustos 2018, Perşembe 11:24:48

TALPA'dan "Görüşelim Canım" açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı'na iniş yapan iki uçağın pilotu arasında durma çizgisi polemiği tartışmaya dönüşmüştü. TALPA konuyla alakalı yazılı bir açıklama yayınladı.
  • Herşeyden önce bu TALPA da hocayım diye geçinenler,kendilerine verilen öğrencilerin gözüne her fırsatta kitap, SOP, prosedür sokanlar, zahmet buyurup şu DHMİ kontrolörlerine, SHGM yöneticilerine, THY Yöneticilerinin kafasına da Uluslararası ve Ulusal yasal düzenlemelerin, konuşma usullerinin, Hava Trafiği Yönetim Esaslarının, hakkın hukukun ne olduğunu vursalar ya. Hadi bütün bunları yapmıyor, yapamıyorsunuz, ya bu DHMİ de millete, yolcuya hizmet etmesi gereken yönetici ve HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ size ne demeli? Hava Sahasını THY yöneticilerine ve pilotlarına yalakalığınız niye? Yoksa sizde de yemek verenin elini ısırmayan canlı huyu mu var? Siz işinizi layıkı ile yapmaz iseniz biz bunları çok görürüz. Asıl ayıp sizin.
  • atlas sonuna kadar haklı. konunun sızdırılması ayrı skandal. lakin tk sürekli yavaş taksi yapıyor fazla mesai almak için ayıptır.
  • Bıktım artık bu ülkede herkesin birbirinden nefret etmesinden.. kasıtlı olarak toplum mühendisleri bu hale getirdi bu ülkeyi herkes mutsuz.. parası olanda olmayanda.. ne zaman birlik olup bilimin peşinden gidicez o zaman düzelicek bu millette bence artık çok çok geç oldu.. her kurumuyla yıkıldık
  • Bir vatandaş olarak bende kınıyorum. kınamayla sorunlar çözülüyorsa, sorun bitmiştir. Talpa ya üye bazı pilotlar demiş ki ; özel bir şirketimizde çalışma barışını bozan ve iş güvencesini ortadan kaldıran olumsuzluklar yaşandığı anlaşılmıştır. Talpa, basın bildirisi yayınlayınca yetkili kurul görevini yapmış oluyor çok teşekkür ediyorum. SORUYORUM.. çalışma barışını bozan, iş veren mi? yoksa yönetime getirdiği kişilermi ? Çalışanlar mı? Benim anladığım ve bildiğim, iş veren ve onun her dediğini harfiyen yapan yönetime getirdiği kişilerdir. Gönül isterdi ki ; Talpa bildirisinde, yaklaşık 3 yıldır uçuş tazminatları neden verilmiyor.AYRICA ,avro olmuş 6.5 tl sen şirket olarak maaşları 3.75 tl ye sabitliyerek neden kul hakkı yiyorsun bu dünyada suç değil ama allah katında günah değilmi? Maaşlar daha düne kadar neden 3/1 ,3/2 oranında ödenerek pilotlar mağdur edildi.Yada , 35 bin avro peşin aldığın type eğitimi verdiğin 500 saat için her denilene mecburen evet diyen boynu bükük o garip F/O lara aylık verdiğin asgari ücret (1400 tl) neyin nesi, hiç mi için sızlamıyor ey işveren. Çalışma ,çalıştırma koşullarına rest'lere ne kadar uyuyorsun ey işveren. Neymiş efendim iş barışını bozan olumsuzluklar varmış. Talpa yönetiminin yerinde olsam , üyem olsun, olmasın, gider ONUR AİR pilotları ile birebir görüşürdüm, KİMİN İŞ BARIŞINI BOZDUĞUNU BASIN BİLDİRİSİNDE ONDAN SONRA AÇIKLARDIM. (NE ŞİŞ YANSIN NE KEBAP). NEDEN ŞUANA KADAR 9 PİLOT İSTİFA ETTİ, DAHA DA GERİSİ GELECEK.Pilot arkadaşlar neden huzursuz neden rapor alma gereği duyuyorlar adam yerine koyup ,sorunlarını dinledinizmi? Biz bu yöneticilerle çalışmak istemiyoruz diye haykıran pilot arkadaşların sesini duydunmu ? Ey işveren. Madem Talpayım madem basın bildirisi hazırlıyacam , pilot arkadaşlarımın hakkını arıyorum diyorsan; sorunları yerinde araştırır, basın bildirisini ondan sonra yayınlasaydınız daha objektif olmazmıydı..!! ONUR AİRDE 22 YIL EMEK VERMİŞ, ŞİRKET KÜLTÜRÜNÜ HER GELEN KUŞAĞA BENİMSETMİŞ FEDAKARCA ÇALIŞAN, PİLOT ARKADAŞLARIN SORUNLARINI YÖNETİME İLETEREK BABALIK ABİLİK YAPAN ÇOK DEĞERLİ PİLOTUNUZUN İŞ AKDİNİ FESİH EDEREK NE KAZANDINIZ EY İŞ VEREN. SORLUCAK ÇOK SORU VARDA, KARŞINDA DİNLEYEN OLMAYINCA NE SÖYLERSEN SÖYLE. BASIN BİLDİRİSİ İŞVEREN DESTEKLİ DEĞİL, HAKSIZLIĞA UĞRAYAN PİLOTLAR ADINA, ONLARIN SESİ OLSAYDI, YAZILSAYDI DAHA İYİ OLMAZMIYDI? Vatandaş olarak kınıyorum evet hemde bayağı kınıyorum. AMA KİMİ, İŞVERENİ..!! AMA KİMİ, İŞVERENİN HER DEDİĞİNİ YAPAN, FEDAKARCA ÇALIŞAN UÇUŞ EKİBİNİN HAYKIRIŞINI HİÇE SAYAN, O HAYKIRIŞI DUYMAK İSTEMEYEN ŞU ANKİ YÖNETİMİ....
  • bu konusmalar olmasa iyiydi fakat sosyal medyada yayinlamak hos olmadi. DHMI bunu bulup cezalandirilmali, farkli durumlarda olabilirdi hatta istemedikleri sirketleri zor durumda birakabilirler.
  • En küçük bir olayda bile herkes birbirine saldırıyor..Nedir bu sektördeki herkesin birbirine bu kadar kin beslrmesinin sebebi..Herkes birbirine karşı kurulmuş yay gibi ateşe hazır..Ne alaka..2 pilot yakışıksız bir şekilde birbirlerine hitap etmiş olabilir..Bunun onlara küçük düşürücü söylemlerde bulunmakla ne alakası ne gereği var..Hepimizin işi stresli..Aklınızı başınıza toplayın..Soytarılık yapmayın..Hemen cabin teknik cockpit dalıyorsunuz birbirinize..Kimse kimsenin işi ile dalga geçmesin..Bize bundan 25 yıl önce uçuş okulunda teknisyene hürmet ve saygı öğretildi..Uçuş öğretmenlerimize soramadığımız çoğu şeyi teknisyen ve makinist abilerimizden arkadaşlarımızdan öğrendik..Gelenekler bunu gerektirir..Yakışanı da budur..Herkes hangi branşta olursa olsun lisansının değerini bilsin..Ayağa düşürmeye kalkmayın yaptığınız işi..Kendinizi geliştirin..Dışarıda bir sürü adam var iş bekleyen ..Eğer yetersizseniz gidin hakedenler ve hakkını verecekler gelsin..
  • Bu resmen mevzudan uzak direk Atlasa yazılmış bir yazı olmuş
  • Oldu canım, oldu ciğerim, tamam aslanım.
  • Ben de yogun calisiyorum ama ne kimsenin uzerine saldiriyorum ne de kimseye hakaret edio sesimi yukseltiyorum. Medeniyetsizlik ve kustahlik bunun sebebi ve kesinlike en agir sekilde cezalandirilmali.
  • Salla babam salla yok 2kt taksiymiş de yok .72 mach mış da. Kendini update et, 15 yıl önceydi o canım şimdi senin kokpitte yediğin halt 1. dk da uçuş emniyete gidio sana uçaktaki printerdan geliyor neden bunu yaptınız diye.

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı'na iniş yapan iki uçağın pilotu arasında durma çizgisi polemiği tartışmaya dönüşmüştü.

Kule konuşmalarına yansıyan tartışmada pilotlardan birinin "Çıkışta bekliyorum" sözlerine diğer pilot, "Görüşelim canım görüşelim" diyerek cevap vermiş ve olay basına yansımıştı.

Tüm Türkiye'nin konuştuğu olay üzerine Türkiye Havayolu Pilotları Derneği yazılı bir açıklama yayınladı.

İşte TALPA tarafından yapılan o açıklama:

"Geçtiğimiz günlerde standart dışı havacılık konuşmaları ile ilgili sosyal medyaya ve basına da yansımış olan mesleki etik değerlerimizle örtüşmeyen söylem ve davranışları uygun bulmuyoruz. Bununla beraber yoğun çalışma temposunun meslektaşlarımız üzerinde fiziksel ve zihinsel yorgunluğunun göstergesi olması açısından da düşündürücü olduğunu değerlendiriyoruz. Ayrıca bu konuşma kayıtlarının kamu oyuna açık sosyal medyada paylaşılmasını kınıyoruz..

Üyelerimiz tarafından yapılan bilgilendirmeler sonucunda bir özel şirketimizde çalışma barışını bozan ve iş güvencesini ortadan kaldıran olumsuzluklar yaşandığı anlaşılmıştır. Bunun sonucunda sayısı azımsanmayacak meslektaşımızın sağlık problemi yaşayarak istirahat almak zorunda kaldığını, yine bazı meslektaşlarımızın iş akitlerinin fesh edildiğini üzülerek öğrendik.

Özellikle pilot istihdamının yeterli olmadığı ve yetişmiş insan gücü kaybına tahammül edilemeyecek olan havacılık sektörümüzde iş barışını ortadan kaldıran bu olumsuzluklar kaygı vericidir.

Ülke sivil havacılığı ve meslektaşlarımızın zarar görmesini engelleyecek düzeltici adımların atılması için havacılık sektörümüzün bütün paydaşlarını sağduyulu olmaya ve ortak akılda buluşmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

TALPA YÖNETİM KURULU

TALPA'dan "Görüşelim Canım" açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

Laf-ı Güzaf ~ 6 yıl önce
Herşeyden önce bu TALPA da hocayım diye geçinenler,kendilerine verilen öğrencilerin gözüne her fırsatta kitap, SOP, prosedür sokanlar, zahmet buyurup şu DHMİ kontrolörlerine, SHGM yöneticilerine, THY Yöneticilerinin kafasına da Uluslararası ve Ulusal yasal düzenlemelerin, konuşma usullerinin, Hava Trafiği Yönetim Esaslarının, hakkın hukukun ne olduğunu vursalar ya. Hadi bütün bunları yapmıyor, yapamıyorsunuz, ya bu DHMİ de millete, yolcuya hizmet etmesi gereken yönetici ve HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ size ne demeli? Hava Sahasını THY yöneticilerine ve pilotlarına yalakalığınız niye? Yoksa sizde de yemek verenin elini ısırmayan canlı huyu mu var? Siz işinizi layıkı ile yapmaz iseniz biz bunları çok görürüz. Asıl ayıp sizin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk-atlas ~ 6 yıl önce
atlas sonuna kadar haklı. konunun sızdırılması ayrı skandal. lakin tk sürekli yavaş taksi yapıyor fazla mesai almak için ayıptır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 6 yıl önce
Bıktım artık bu ülkede herkesin birbirinden nefret etmesinden.. kasıtlı olarak toplum mühendisleri bu hale getirdi bu ülkeyi herkes mutsuz.. parası olanda olmayanda.. ne zaman birlik olup bilimin peşinden gidicez o zaman düzelicek bu millette bence artık çok çok geç oldu.. her kurumuyla yıkıldık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hıdır kocakaya ~ 6 yıl önce
Bir vatandaş olarak bende kınıyorum. kınamayla sorunlar çözülüyorsa, sorun bitmiştir. Talpa ya üye bazı pilotlar demiş ki ; özel bir şirketimizde çalışma barışını bozan ve iş güvencesini ortadan kaldıran olumsuzluklar yaşandığı anlaşılmıştır. Talpa, basın bildirisi yayınlayınca yetkili kurul görevini yapmış oluyor çok teşekkür ediyorum. SORUYORUM.. çalışma barışını bozan, iş veren mi? yoksa yönetime getirdiği kişilermi ? Çalışanlar mı? Benim anladığım ve bildiğim, iş veren ve onun her dediğini harfiyen yapan yönetime getirdiği kişilerdir. Gönül isterdi ki ; Talpa bildirisinde, yaklaşık 3 yıldır uçuş tazminatları neden verilmiyor.AYRICA ,avro olmuş 6.5 tl sen şirket olarak maaşları 3.75 tl ye sabitliyerek neden kul hakkı yiyorsun bu dünyada suç değil ama allah katında günah değilmi? Maaşlar daha düne kadar neden 3/1 ,3/2 oranında ödenerek pilotlar mağdur edildi.Yada , 35 bin avro peşin aldığın type eğitimi verdiğin 500 saat için her denilene mecburen evet diyen boynu bükük o garip F/O lara aylık verdiğin asgari ücret (1400 tl) neyin nesi, hiç mi için sızlamıyor ey işveren. Çalışma ,çalıştırma koşullarına rest'lere ne kadar uyuyorsun ey işveren. Neymiş efendim iş barışını bozan olumsuzluklar varmış. Talpa yönetiminin yerinde olsam , üyem olsun, olmasın, gider ONUR AİR pilotları ile birebir görüşürdüm, KİMİN İŞ BARIŞINI BOZDUĞUNU BASIN BİLDİRİSİNDE ONDAN SONRA AÇIKLARDIM. (NE ŞİŞ YANSIN NE KEBAP). NEDEN ŞUANA KADAR 9 PİLOT İSTİFA ETTİ, DAHA DA GERİSİ GELECEK.Pilot arkadaşlar neden huzursuz neden rapor alma gereği duyuyorlar adam yerine koyup ,sorunlarını dinledinizmi? Biz bu yöneticilerle çalışmak istemiyoruz diye haykıran pilot arkadaşların sesini duydunmu ? Ey işveren. Madem Talpayım madem basın bildirisi hazırlıyacam , pilot arkadaşlarımın hakkını arıyorum diyorsan; sorunları yerinde araştırır, basın bildirisini ondan sonra yayınlasaydınız daha objektif olmazmıydı..!! ONUR AİRDE 22 YIL EMEK VERMİŞ, ŞİRKET KÜLTÜRÜNÜ HER GELEN KUŞAĞA BENİMSETMİŞ FEDAKARCA ÇALIŞAN, PİLOT ARKADAŞLARIN SORUNLARINI YÖNETİME İLETEREK BABALIK ABİLİK YAPAN ÇOK DEĞERLİ PİLOTUNUZUN İŞ AKDİNİ FESİH EDEREK NE KAZANDINIZ EY İŞ VEREN. SORLUCAK ÇOK SORU VARDA, KARŞINDA DİNLEYEN OLMAYINCA NE SÖYLERSEN SÖYLE. BASIN BİLDİRİSİ İŞVEREN DESTEKLİ DEĞİL, HAKSIZLIĞA UĞRAYAN PİLOTLAR ADINA, ONLARIN SESİ OLSAYDI, YAZILSAYDI DAHA İYİ OLMAZMIYDI? Vatandaş olarak kınıyorum evet hemde bayağı kınıyorum. AMA KİMİ, İŞVERENİ..!! AMA KİMİ, İŞVERENİN HER DEDİĞİNİ YAPAN, FEDAKARCA ÇALIŞAN UÇUŞ EKİBİNİN HAYKIRIŞINI HİÇE SAYAN, O HAYKIRIŞI DUYMAK İSTEMEYEN ŞU ANKİ YÖNETİMİ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahlak ~ 6 yıl önce
bu konusmalar olmasa iyiydi fakat sosyal medyada yayinlamak hos olmadi. DHMI bunu bulup cezalandirilmali, farkli durumlarda olabilirdi hatta istemedikleri sirketleri zor durumda birakabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 6 yıl önce
En küçük bir olayda bile herkes birbirine saldırıyor..Nedir bu sektördeki herkesin birbirine bu kadar kin beslrmesinin sebebi..Herkes birbirine karşı kurulmuş yay gibi ateşe hazır..Ne alaka..2 pilot yakışıksız bir şekilde birbirlerine hitap etmiş olabilir..Bunun onlara küçük düşürücü söylemlerde bulunmakla ne alakası ne gereği var..Hepimizin işi stresli..Aklınızı başınıza toplayın..Soytarılık yapmayın..Hemen cabin teknik cockpit dalıyorsunuz birbirinize..Kimse kimsenin işi ile dalga geçmesin..Bize bundan 25 yıl önce uçuş okulunda teknisyene hürmet ve saygı öğretildi..Uçuş öğretmenlerimize soramadığımız çoğu şeyi teknisyen ve makinist abilerimizden arkadaşlarımızdan öğrendik..Gelenekler bunu gerektirir..Yakışanı da budur..Herkes hangi branşta olursa olsun lisansının değerini bilsin..Ayağa düşürmeye kalkmayın yaptığınız işi..Kendinizi geliştirin..Dışarıda bir sürü adam var iş bekleyen ..Eğer yetersizseniz gidin hakedenler ve hakkını verecekler gelsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlas ~ 6 yıl önce
Bu resmen mevzudan uzak direk Atlasa yazılmış bir yazı olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talpa ~ 6 yıl önce
Oldu canım, oldu ciğerim, tamam aslanım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meslektas ~ 6 yıl önce
Ben de yogun calisiyorum ama ne kimsenin uzerine saldiriyorum ne de kimseye hakaret edio sesimi yukseltiyorum. Medeniyetsizlik ve kustahlik bunun sebebi ve kesinlike en agir sekilde cezalandirilmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ye ~ 6 yıl önce
Salla babam salla yok 2kt taksiymiş de yok .72 mach mış da. Kendini update et, 15 yıl önceydi o canım şimdi senin kokpitte yediğin halt 1. dk da uçuş emniyete gidio sana uçaktaki printerdan geliyor neden bunu yaptınız diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne yazıyorsun? ~ 6 yıl önce
ACARS tan gelen uyarıya sen ne yazıyorsun? "TAKSİ SÜRESİ BUSSINESS CLASS TAKİLERİN PIŞPIŞLANMASINA YETMEDİĞİNDEN 3 KT İLE TAKSİ YAPMAK ZORUNDA KALDIK" diye değil mi? Her şeyi kitabına uydurursunuz siz. Olmadı kitabı kendinize uydurursunuz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000