16 Ağustos 2016, Salı 14:30:42

TALPA Başkanı'ndan pilot açığı açıklaması

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 248 savaş pilotunun TSK'dan atılmasıyla oluşan pilot açığı hakkında TALPA Başkanı Ayhan Günal değerlendirmede bullundu.
  • Yahu Ayhan Günal, bilmediğin konularda niye ahkam kesiyorsun?
  • Madem gerisi teferruat buyrun önden siz gidin diğerlerine örnek olun. Kimse gitmeez sefer görev emriyle cagirirmis ortada savaş mi var? Birileri aynı yatakta yattı çocukları heryeri sardı karı koca boşandı çocukları başa bela oldu.gerçek bu.şimdi kendi yavrularını yiyorlar.bize mi sordular evlenirken? Aşktan gözleri kordu kimseyi dinlemediler.
  • 671 sayılı KHK ile üniversiteli pilotlara, F16 pilotu olma yolu açılmıştır.Vatanını seven ( parayı umursamayan)tüm genç pilot arkadaşların katılımı beklenmektedir.
  • talpa darbeye karşı açıklamayı ne zaman yapmaya cesaret edebilmiş? ona bir bakmak lazım. ben 1 hafta takip ettim hala acıklama yoktu
  • Bu insanların pek çoğunun ayrılma sebebi sadece maddi değil , sistemde ciddi manada birilerini kayrılması güzel görevlere getirilmesi diğerlerinin ezilmesi durumu var.. Bundan sonra da kraldan çok kralcılar kayırılacak yine vatan millet aşkı ile görev yapan birilerine yaltaklanmayan insanlar değer görmeyecek.. Konuya sadece para olarak bakmak sığ bir bakış açısı olur TSKnın siyaset cemaat vb şeylerden temizlenmeden geri dönüşlerin çok cazip olmayacağını düşünüyorum
  • Sivilden gonulluleri alin ve savas pilotu yapin da vatan millet pilot gorsun. HHO cikisli pilotlarin yillardir sivilde ve asker uniformasi altında neler yaptigini gorduk-goruyoruz. Turk havaciliginin gelismesinin onundeki en buyuk engel Hava Kuvvetleri pilotlaridir.
  • DAHA KENDI İNSANINI EĞİTMEKTEN BİLE ACİZ, EĞİTTİKLERİNİN BAZILARININ DA TERÖRİST ÇIKTIĞI TÜRK HAVACILIĞINA YAKIŞAN, HER ZAMAN YAPTIĞİ GİBİ YURT DIŞINDAN, HAVA KUVVETLERİNE DE DAHİL YABANCI PİLOT İTHAL ETMESİ ELZEMDİR.YAŞADIKLARINIZI VE YAŞAYACAKLARINIZI, YEDİĞİNİZ KUL HAKLARINA SAYIN.
  • 671 sayili KHK cikti,hadi elleri gorelim mustafi/emekli Hv.K.K. pilotlari.Gosterin vatan sevginizi.Ileri geri konusan sivil tayfanin agzinin payini verme vakti:))
  • Kişiliksiz üyeler derken herhalde kendinden bahsettin süper kişilik!!! Aç TALPA nın sitesine bak aradığın cevabı görürsün. Araştırmadan laf atmak huyunuz mu sizin gibi cahillerin??? TALPA gerektiği duruşu göstermektedir.
  • Bu TALPA darbeyi ve fetöyü kınayan bir açıklama yaptı mı. Yoksa kişiliksiz üyelerinizin birçoğu gibi keşke Darbe olsaydı dediniz mi sayın başkan ve saz arkadaşları ?????

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 248 savaş pilotunun TSK'dan atılmasıyla oluşan pilot açığı hakkında TALPA Başkanı Ayhan Günal değerlendirmede bullundu.

Talpa Başkanı Ayhan Günal, sivil havayollarında görev yapan pilotların sefer görev emriyle çağrılmaları halinde TSK’da görev alabileceğini söyledi.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (Talpa) Başkanı Ayhan Günal, TSK’daki pilot açığına ilişkin CNN Türk’ün sorularını cevapladı.

Yönetim Kurulu üyesi Kartal Mersinoğulları ile birlikte yayına katılan Günal, TSK’daki pilot açığının mutlaka kapatılarak her uçağa 0,8 pilot oranının mutlaka yukarı çıkarılması gerektiğini, dünyada bunun ortalama 1,4-1,5 civarında olduğunu vurguladı.

Günal şöyle konuştu:

“Yılın 365 günü 24 saat görev yapmak zorunda olan TSK bu pilot açığını kapatmalıdır. Bununla ilgili kanun hükmünde kararname hazırlandığını biliyoruz. Oradan çıkacak kararları bilmek lazım. Ama hızlı hareket edilmesi gerektiği de bir gerçek. TSK’dan emekli  olan ve halen orada görev yapan pilotların hocaları, sivil pilot olarak içimizdeler. Bu arkadaşların sefer görev emirleri var. Bir çoğu da aktif durumda. Bunun için OHAL durumunu  da göz önüne alırsak özel sektörde açığı kapatacak pilot var. Ancak TSK’da görev yapan pilotların şartlarının düzeltilmesi ve özel sektörden cazip hale getirilmesi gerekiyor.”

Kartal Mersinoğulları da, çağrılmaları halinde herkesin şeref duyarak bu görevi kabul edeceklerini belirterek, “ Asıl olan vatan, gerisi teferruattır” dedi.

Mersinoğulları, halen sivil havayollarında görev yapan pilotların F16 tipi uçaklarda görev almalarının güç olduğunu ancak nakliye, tanker ve AWACS uçaklarında görev yapabileceklerini belirterek, bir savaş pilotunun yetişme süresinin 5-6 yıl sürdüğünün de altını çizdi.

TALPA Başkanı'ndan pilot açığı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (72)

ahkam ~ 8 yıl önce
Yahu Ayhan Günal, bilmediğin konularda niye ahkam kesiyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ask bu ~ 8 yıl önce
Madem gerisi teferruat buyrun önden siz gidin diğerlerine örnek olun. Kimse gitmeez sefer görev emriyle cagirirmis ortada savaş mi var? Birileri aynı yatakta yattı çocukları heryeri sardı karı koca boşandı çocukları başa bela oldu.gerçek bu.şimdi kendi yavrularını yiyorlar.bize mi sordular evlenirken? Aşktan gözleri kordu kimseyi dinlemediler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanun ~ 8 yıl önce
671 sayılı KHK ile üniversiteli pilotlara, F16 pilotu olma yolu açılmıştır.Vatanını seven ( parayı umursamayan)tüm genç pilot arkadaşların katılımı beklenmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
darbe girişimi ~ 8 yıl önce
talpa darbeye karşı açıklamayı ne zaman yapmaya cesaret edebilmiş? ona bir bakmak lazım. ben 1 hafta takip ettim hala acıklama yoktu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eros ~ 8 yıl önce
Bu insanların pek çoğunun ayrılma sebebi sadece maddi değil , sistemde ciddi manada birilerini kayrılması güzel görevlere getirilmesi diğerlerinin ezilmesi durumu var.. Bundan sonra da kraldan çok kralcılar kayırılacak yine vatan millet aşkı ile görev yapan birilerine yaltaklanmayan insanlar değer görmeyecek.. Konuya sadece para olarak bakmak sığ bir bakış açısı olur TSKnın siyaset cemaat vb şeylerden temizlenmeden geri dönüşlerin çok cazip olmayacağını düşünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan Evladı ~ 8 yıl önce
Sivilden gonulluleri alin ve savas pilotu yapin da vatan millet pilot gorsun. HHO cikisli pilotlarin yillardir sivilde ve asker uniformasi altında neler yaptigini gorduk-goruyoruz. Turk havaciliginin gelismesinin onundeki en buyuk engel Hava Kuvvetleri pilotlaridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçmalama ~ 8 yıl önce
Biraz Allah korkun varsa burada insanların arkasından atıp tutmazsın bilader. Elbet bi yerlerde açık verir yakalanırsın. Sonra da söylediklerinden utanç duyarsın. Sakın karanlık şövalyeliği yapmayın. Herkes bu ülkeye bir şekilde hizmet ediyor. Birlik olma zamanıdır. Ayrışma değil Cumhurbaşkanının söylediği gibi.
CRM-MİŞ ~ 8 yıl önce
DAHA KENDI İNSANINI EĞİTMEKTEN BİLE ACİZ, EĞİTTİKLERİNİN BAZILARININ DA TERÖRİST ÇIKTIĞI TÜRK HAVACILIĞINA YAKIŞAN, HER ZAMAN YAPTIĞİ GİBİ YURT DIŞINDAN, HAVA KUVVETLERİNE DE DAHİL YABANCI PİLOT İTHAL ETMESİ ELZEMDİR.YAŞADIKLARINIZI VE YAŞAYACAKLARINIZI, YEDİĞİNİZ KUL HAKLARINA SAYIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mobydick ~ 8 yıl önce
671 sayili KHK cikti,hadi elleri gorelim mustafi/emekli Hv.K.K. pilotlari.Gosterin vatan sevginizi.Ileri geri konusan sivil tayfanin agzinin payini verme vakti:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TALPA'başlığına ~ 8 yıl önce
Kişiliksiz üyeler derken herhalde kendinden bahsettin süper kişilik!!! Aç TALPA nın sitesine bak aradığın cevabı görürsün. Araştırmadan laf atmak huyunuz mu sizin gibi cahillerin??? TALPA gerektiği duruşu göstermektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TALPA ~ 8 yıl önce
Bu TALPA darbeyi ve fetöyü kınayan bir açıklama yaptı mı. Yoksa kişiliksiz üyelerinizin birçoğu gibi keşke Darbe olsaydı dediniz mi sayın başkan ve saz arkadaşları ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000