13 Nisan 2010, Salı 13:57:17

TALİHSİZLİK YAKALARINI BIRAKMIYOR

Geçen hafta bakım skandalıyla gündeme gelen ACT Havayolları’nın bir uçağı Bahreyn Havaalanı’nda kalkış yapacağı sırada motor arızası yaşadı. Uçak kalkıştan vazgeçti. Motorun alev aldığı kaydedildi.
  • E vet endişeye mahal yok.Sami bu takımın teknik diröktörü,hasan antrönörü ama futbolu sahada oyuncular oynuyor.ACT teknik diröktörü,antrönörü ve oyuncuları ile gerçekten iyi bir takım.Gerektiğinde gece gündüz çalışıp sahaya öyle çıkıyor.Bizler desimizi iyi çalışıyoruz ama futbolda olan şansızlıklar bizim de başımıza gelebiliyor.Bunun bakım eksikliğiyle bir alakası yok.Bizler her türlü dikkati ve özeni gösteriyoruz ama olmayınca olmuyor.
  • derdimizin ortaya cikan aksakliklari ortadan kaldirmak olamsi lazim. yoksa her sirketin basina gelir, baska sirketlerde de oluyor demek sorunlarimizi cozmez. son olarak, act ile cathay pacific'a karsilastiran arkadaslar. cathay pacific dediginiz sirket tk'dan daha buyuk bir sirkettir. Sirketin bi haftada yaptigi ucus sayisini/saatini, ACT henuz omru boyunca yapmamistir. bunu act'yi kotulemek ya da kucumsemek maksadiyle soylemiyorum, sadece elma ile armutu birbirine karistirmayalim diyorum. kaldi ki bu olay cathay pacific hakkinda duydugum tek olay son zamanlarda.
  • canim arkadaslarim...kimseye garezim yok amma velakin 'her sirketin basina gelir'. olur boyle seyler', 'aman talihsizlik iste' seklindeki kafa yapisina karsiyim. sirket iki ay icinde bi ucagini kal etmis, allah korumus murettebatin basina bi sey gelmemis cok sukur...ikinci ucagi da motor patlatmis, yine allah korusun kimsenin basina bi sey gelmemis. bu iki ay icinde sirketin ucaklari, bakimlarini yetkisiz bir yere yaptirdigi icin ground edilmis. demem odur ki ciddi ulkelerde bunlara izin verilmez. FAA Southwestin 130 tane 737'sini bi tane AD atlattigi icin yere indirdi, hepsinin bakimi yapilana kadar. ustune de milyonlarca dolar ceza kesti. aynisi united'in, american airlines'in da basina geldi.
  • Arkadaşlar konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara sesleniyorum. ACT Türk sivil havacılığında kendi alanında en iyilerin toplandığı gerçekten örnek bir şirkettir son yaşanan talihsizlikleride en kısa zamanda atlatıp yoluna devam edecektir bundan kimsenin süphesi olmasın.Tek ihtiyacı olan şey çelme takmayı marifet sayanların biraz kendilerine çeki düzen vermeleri okadar. Saygılarımla efendim
  • Bilip bilmeden yorum yapmaya ve ahkam kesmeye ne kadar meraklıyız böyle..Sanki düşman ülkeni havayollarından bahseder gibi kin ve nefret dolu tutarsız tutarsız yorumlar...Şirketlerin önü açılmalı önü..isdihtama giden tek yol bu...Desteklenmeli ve de denetlenmeli tüm şirketler...yeni istihdamlar oluşturulmalı.SHGM de artık yandaş parti personeli almaktan vazgeçmeli..Bir sürü Sivil Havacılık mezunu varken gidipte alakasız kişileri almaktan vazgeçmeli..Bu üniversiteler niye kuruldu sayın de vletimmmm.
  • acayip dedikodu oluyor bu haberlerde ve yorumlarında, havacılığı enternasyonel anlamda bilmeyenler ahkam kesiyor, taş üstünde taş bırakmıyorlar. havacılık hata kaldırmaz, doğrudur, ama en nihayetinde insan yapımı makina bu tayyareler, hiç istemediğimiz halde gelişen teknolojiye rağmen uçak kazaları hep oluyor, bakım polonya devlet başkanının uçağı düştü daha yeni... bu işler böyle sürer gider, prim peşinden koşanlarda buldukları başaklardan minder minder yaparlar altlarına... Temennim shgm nin aklı selim davranıp dolduruşa gelmemesi
  • Değerli Arkadaşlar,Havacılık ilgili gelişmelerin Türkiye de yayın kuruluşları tarafından yayınlanması gerçekten takdir edilecek bir durum. Farkındaysanız Gelişmeler diyorum. Burdaki Dedi kodu seminerleri ile atıp tutan bir medya ile karşılaşmak inanın üzücü ve olabildiğince gereksiz. Aslında bir yetkili olarak Havayolları sahipleri ile bir toplantı ayarlayıp, Uçakların rötarlarından, ufak defek bir çok sorunu medyaya taşıyan Airport haber ve Tv kuruluşlarına taviz verilmemeleri konusunda gerekli açıklamalar yapmak en güzeli. Olumsuz ne kadar gelişme varsa mahalle hanımları gibi taşıyor.... airport tv gazetesini kimler izler ve takip eder?havacılar havacılığa meraklı olanlar. Arkadaşlar sizde mahalle kadınları gibi olmayın lütfn(yorumcular)
  • sevgili arkadaşım, lüfen bilmeden bilirmiş gibi konuşmayın. Dünya'da şöyle yaparlar böyle yaparlar, nerde gördünüz , örnekleyinde biz de bilelim o dünyanın ileri ülkelerini. Her havayolunun güvenilirlik analizlerinde bu tür olayların yeri vardır, çünkü muhtemeldir, ne kadar bakım yaparsan yap, ama azaltmak elinizde.Havacılık önce tecrübe işidir, masa başında öğrenilmez, sadece eğitim bile yetmez. Gezerek, gerçekten sistemleri inceleyerek, karşılaştırarak, özümseyerek öğrenilir. Umarım, başta otorite olmak üzere herkes gercekten öğrenmek içim uğraşır, öğrenmeden dövmek için değil. Lütfen aklı-selim konuşalım.
  • Nereden çıkardın myTechnic'i?
  • batmadı gitti son direnişleridir act nin çok üzgünüm

Avherald adlı sitede yer alan habere göre; Afganistan’ın Bagram kentinde birkaç hafta önce pistten çıkan ACT Havayolları’nın bir başka uçağı bu kez Bahreyn Havaalanı’nda tehlike atlattı.

DHX-521 sefer sayılı 7 mürettebatın bulunduğu Airbus 300 B4 tipi Buçak Bahreyn-Bagram uçuşunu yapmak üzere Bahreyn Havalimanı pistinde koşmaya başladı.

Kalkış hızına henüz erişmeyen uçağın motorundan şiddetli bir ses duyuldu. Uçağın kaptan pilotu kalkıştan vazgeçti. Motorun alev aldığı kaydedilirken uçak güvenli şekilde durdu.

Uçağın motorundan piste sıvı döküldüğü, pistin yaklaşık 2.5 saat trafiğe kapandığı kaydedildi.

Bahreyn Havalimanı’na inmesi gereken uçaklardan 8’i Suudi Arabistan’a, 5’i Katar Doha’ya, biri de Abu Dhabi’ye yönlendirildi.

Bahreyn’deki havacılık otoriteleri motorun bütün parçalarının yandığını açıkladı. Bazı parçaların motordan koptuğu ve piste dağılan parçaların tek tek toplandığı bildirildi.

Filosundaki uçakların bazı bakımlarını yetkisi olmayan SAS Havacılık şirketine yaptıran ACT Havayolları’nın bir süre önce 4 uçağı kontroller için yere indirilmişti.
 

TALİHSİZLİK YAKALARINI BIRAKMIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 14 yıl önce
E vet endişeye mahal yok.Sami bu takımın teknik diröktörü,hasan antrönörü ama futbolu sahada oyuncular oynuyor.ACT teknik diröktörü,antrönörü ve oyuncuları ile gerçekten iyi bir takım.Gerektiğinde gece gündüz çalışıp sahaya öyle çıkıyor.Bizler desimizi iyi çalışıyoruz ama futbolda olan şansızlıklar bizim de başımıza gelebiliyor.Bunun bakım eksikliğiyle bir alakası yok.Bizler her türlü dikkati ve özeni gösteriyoruz ama olmayınca olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
derdimizin ortaya cikan aksakliklari ortadan kaldirmak olamsi lazim. yoksa her sirketin basina gelir, baska sirketlerde de oluyor demek sorunlarimizi cozmez. son olarak, act ile cathay pacific'a karsilastiran arkadaslar. cathay pacific dediginiz sirket tk'dan daha buyuk bir sirkettir. Sirketin bi haftada yaptigi ucus sayisini/saatini, ACT henuz omru boyunca yapmamistir. bunu act'yi kotulemek ya da kucumsemek maksadiyle soylemiyorum, sadece elma ile armutu birbirine karistirmayalim diyorum. kaldi ki bu olay cathay pacific hakkinda duydugum tek olay son zamanlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
canim arkadaslarim...kimseye garezim yok amma velakin 'her sirketin basina gelir'. olur boyle seyler', 'aman talihsizlik iste' seklindeki kafa yapisina karsiyim. sirket iki ay icinde bi ucagini kal etmis, allah korumus murettebatin basina bi sey gelmemis cok sukur...ikinci ucagi da motor patlatmis, yine allah korusun kimsenin basina bi sey gelmemis. bu iki ay icinde sirketin ucaklari, bakimlarini yetkisiz bir yere yaptirdigi icin ground edilmis. demem odur ki ciddi ulkelerde bunlara izin verilmez. FAA Southwestin 130 tane 737'sini bi tane AD atlattigi icin yere indirdi, hepsinin bakimi yapilana kadar. ustune de milyonlarca dolar ceza kesti. aynisi united'in, american airlines'in da basina geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara sesleniyorum. ACT Türk sivil havacılığında kendi alanında en iyilerin toplandığı gerçekten örnek bir şirkettir son yaşanan talihsizlikleride en kısa zamanda atlatıp yoluna devam edecektir bundan kimsenin süphesi olmasın.Tek ihtiyacı olan şey çelme takmayı marifet sayanların biraz kendilerine çeki düzen vermeleri okadar. Saygılarımla efendim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bilip bilmeden yorum yapmaya ve ahkam kesmeye ne kadar meraklıyız böyle..Sanki düşman ülkeni havayollarından bahseder gibi kin ve nefret dolu tutarsız tutarsız yorumlar...Şirketlerin önü açılmalı önü..isdihtama giden tek yol bu...Desteklenmeli ve de denetlenmeli tüm şirketler...yeni istihdamlar oluşturulmalı.SHGM de artık yandaş parti personeli almaktan vazgeçmeli..Bir sürü Sivil Havacılık mezunu varken gidipte alakasız kişileri almaktan vazgeçmeli..Bu üniversiteler niye kuruldu sayın de vletimmmm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
acayip dedikodu oluyor bu haberlerde ve yorumlarında, havacılığı enternasyonel anlamda bilmeyenler ahkam kesiyor, taş üstünde taş bırakmıyorlar. havacılık hata kaldırmaz, doğrudur, ama en nihayetinde insan yapımı makina bu tayyareler, hiç istemediğimiz halde gelişen teknolojiye rağmen uçak kazaları hep oluyor, bakım polonya devlet başkanının uçağı düştü daha yeni... bu işler böyle sürer gider, prim peşinden koşanlarda buldukları başaklardan minder minder yaparlar altlarına... Temennim shgm nin aklı selim davranıp dolduruşa gelmemesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Değerli Arkadaşlar,Havacılık ilgili gelişmelerin Türkiye de yayın kuruluşları tarafından yayınlanması gerçekten takdir edilecek bir durum. Farkındaysanız Gelişmeler diyorum. Burdaki Dedi kodu seminerleri ile atıp tutan bir medya ile karşılaşmak inanın üzücü ve olabildiğince gereksiz. Aslında bir yetkili olarak Havayolları sahipleri ile bir toplantı ayarlayıp, Uçakların rötarlarından, ufak defek bir çok sorunu medyaya taşıyan Airport haber ve Tv kuruluşlarına taviz verilmemeleri konusunda gerekli açıklamalar yapmak en güzeli. Olumsuz ne kadar gelişme varsa mahalle hanımları gibi taşıyor.... airport tv gazetesini kimler izler ve takip eder?havacılar havacılığa meraklı olanlar. Arkadaşlar sizde mahalle kadınları gibi olmayın lütfn(yorumcular)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sevgili arkadaşım, lüfen bilmeden bilirmiş gibi konuşmayın. Dünya'da şöyle yaparlar böyle yaparlar, nerde gördünüz , örnekleyinde biz de bilelim o dünyanın ileri ülkelerini. Her havayolunun güvenilirlik analizlerinde bu tür olayların yeri vardır, çünkü muhtemeldir, ne kadar bakım yaparsan yap, ama azaltmak elinizde.Havacılık önce tecrübe işidir, masa başında öğrenilmez, sadece eğitim bile yetmez. Gezerek, gerçekten sistemleri inceleyerek, karşılaştırarak, özümseyerek öğrenilir. Umarım, başta otorite olmak üzere herkes gercekten öğrenmek içim uğraşır, öğrenmeden dövmek için değil. Lütfen aklı-selim konuşalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nereden çıkardın myTechnic'i?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
batmadı gitti son direnişleridir act nin çok üzgünüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000