19 Mayıs 2013, Pazar 15:45:46

TALİHSİZ KAZA BÖYLE YAŞANDI

Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'ndaki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları dolayısıyla yaptığı gösteri uçuşu sırasında uçağı düşen Akrobasi Pilotu Murat Öztürk'ün kazası kameralara böyle yansıdı.
  • Hocam, elevatorun sıkışma ihtimali yok mu sizce ? Düşünün son ana kadar elevatorunuz var sanıyorsunuz tam kullanacakken kotu bir supriz ? Bana gore sanki elevator gorevini yapamamış ?
  • Öncelikle Murat hocaya Allahtan rahmet,kederli ailesine ve havacılık camiasına başsağlığı diliyorum.Yorumu'ma gelince;kendisi ile (3 sene önce)bir telefon görüşmesin de hocam bu iş artık bizden geçiyor demiştim.(Benim yaşım o zaman 62 idi şimdi 65) Ve bana cevaben aynen şu ifade de bulundu,dur bakalım benim yaşım 57 ben hala akrobasi yapıyorum,daha önümüz de çok zaman var demişti.Ben de olabilir hocam deyip geciştirmiştim.Şimdi görüşüm şu bana göre bir tansiyon problemi veya bir baş dönmesi yaşamış olabilir.Dikkat ederseniz çekilen video da dönüşten çıktıktan sonra tam başı kaldırıyor gibi ve hemen arkasından lövyeyi bıraktı gibi oldu ve yere vurdu.İşte ne oldu ise o arada oldu (bir anlık tansiyon,bilinç kaybı veya kalp kırizi gibi)Her ne ise olan oldu Tekrar kendisine Allahtan rahmet,kederli ailesine ve havacılık camiasına başsağlığı diliyor,bu hadisenin her kese ders olmasını temenni ediyorum.Her keze saygılarımla. 20 mayıs 2013.
  • kaza uğur mumcu meydanında yaşanmadı sabah saatlerınde 19 mayıs gösterısını yaptı ve hava oyunları festıvalınde kaza yaandı allah rehmet eylesın
  • Belli bir yastan sonra akrobasi pilotlugu yapilmamali ,baktigimiz zaman uzucu kazalar yasli pilotlarda yasaniyo.sivil hav. yonetmeligi degistirmeli. Allah rahmet eylesin ne oldudugunu genede su an icin bilmiyoruz.
  • Allah rahmet eylesin.. ailesine sabırlar versin..
  • Şimdi yapacağım yorumu seviyesiz bulanlar olabilir fakat Uçaklar Ciddi makinalardır ve Onlarla şaka olmaz,yapılan en ufak hata pilotaj veya teknik can ve canlara mal olabilir istediği kadar tecrübeli olsun bu şekilde akrobasi uçuşlarını desteklemiyoruz yok işte barış kartalı yok inci kartalı yok cart yok curt bunlar onaylanacak dürtüsü olmayan şeyler amaçsız bir düz uçuş sergilersiniz bir boya aktarırsınız olay biter.. Allah rahmet eylesin..
  • Allah rahmet eylesin,kalanlara sabir versin.Çok üzüldük bu kazaya,insallah boyle kazalar birdaha yasanmaz.
  • Seni görmek,tanımak imkanı varmı ? Nasıl ulaşılabilr sana?
  • Allah rahmet eylesin. Nur içinde yat hocam. Mekanın Cennetin gökleri olsun inşallah
  • ucusa giderken mi cekilmis?rahmetlinin basindaki kalabalik nedir oyle? ucus emniyeti acisindan ne kadar dogru? halk ne bilsin kumandalara zarar verebilir,telleri koparabilir.laleli illaki yorum yapman mi lazim?

Bugün öğlen saatlerinde Adana'da yaptığı gösteri uçuşu sırasında kaza yapan Murat Öztürk'ün kaza anı kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali'ne katılan Murat Öztürk, havalandıktan sonra 10 dakika akrabasi gösterisi yaptı.

Kameralara yansıya görüntülerde, dalışa geçen Öztürk'ün kullandığı gösteriği uçağı motoru çalışmayınca bölgedeki portakal bahçesine düşüyor. Öztürk'ün olay yerinde hayıtını kaybettiği kazada alev alan uçak dumanlar arasında kalıyor.

Öztürk'ün kaza anı;



Kazadan önceki son fotoğrafı;




 

TALİHSİZ KAZA BÖYLE YAŞANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Hikmet Senturk beye ~ 11 yıl önce
Hocam, elevatorun sıkışma ihtimali yok mu sizce ? Düşünün son ana kadar elevatorunuz var sanıyorsunuz tam kullanacakken kotu bir supriz ? Bana gore sanki elevator gorevini yapamamış ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HİKMET ŞENTÜRK ~ 11 yıl önce
Öncelikle Murat hocaya Allahtan rahmet,kederli ailesine ve havacılık camiasına başsağlığı diliyorum.Yorumu'ma gelince;kendisi ile (3 sene önce)bir telefon görüşmesin de hocam bu iş artık bizden geçiyor demiştim.(Benim yaşım o zaman 62 idi şimdi 65) Ve bana cevaben aynen şu ifade de bulundu,dur bakalım benim yaşım 57 ben hala akrobasi yapıyorum,daha önümüz de çok zaman var demişti.Ben de olabilir hocam deyip geciştirmiştim.Şimdi görüşüm şu bana göre bir tansiyon problemi veya bir baş dönmesi yaşamış olabilir.Dikkat ederseniz çekilen video da dönüşten çıktıktan sonra tam başı kaldırıyor gibi ve hemen arkasından lövyeyi bıraktı gibi oldu ve yere vurdu.İşte ne oldu ise o arada oldu (bir anlık tansiyon,bilinç kaybı veya kalp kırizi gibi)Her ne ise olan oldu Tekrar kendisine Allahtan rahmet,kederli ailesine ve havacılık camiasına başsağlığı diliyor,bu hadisenin her kese ders olmasını temenni ediyorum.Her keze saygılarımla. 20 mayıs 2013.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adem soğukknalı ~ 11 yıl önce
kaza uğur mumcu meydanında yaşanmadı sabah saatlerınde 19 mayıs gösterısını yaptı ve hava oyunları festıvalınde kaza yaandı allah rehmet eylesın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 11 yıl önce
Belli bir yastan sonra akrobasi pilotlugu yapilmamali ,baktigimiz zaman uzucu kazalar yasli pilotlarda yasaniyo.sivil hav. yonetmeligi degistirmeli. Allah rahmet eylesin ne oldudugunu genede su an icin bilmiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Allah rahmet eylesin.. ailesine sabırlar versin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 11 yıl önce
Şimdi yapacağım yorumu seviyesiz bulanlar olabilir fakat Uçaklar Ciddi makinalardır ve Onlarla şaka olmaz,yapılan en ufak hata pilotaj veya teknik can ve canlara mal olabilir istediği kadar tecrübeli olsun bu şekilde akrobasi uçuşlarını desteklemiyoruz yok işte barış kartalı yok inci kartalı yok cart yok curt bunlar onaylanacak dürtüsü olmayan şeyler amaçsız bir düz uçuş sergilersiniz bir boya aktarırsınız olay biter.. Allah rahmet eylesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fangio ~ 11 yıl önce
Allah rahmet eylesin,kalanlara sabir versin.Çok üzüldük bu kazaya,insallah boyle kazalar birdaha yasanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laleli Lions'a ~ 11 yıl önce
Seni görmek,tanımak imkanı varmı ? Nasıl ulaşılabilr sana?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 11 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Nur içinde yat hocam. Mekanın Cennetin gökleri olsun inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cumbur cemaat ~ 11 yıl önce
ucusa giderken mi cekilmis?rahmetlinin basindaki kalabalik nedir oyle? ucus emniyeti acisindan ne kadar dogru? halk ne bilsin kumandalara zarar verebilir,telleri koparabilir.laleli illaki yorum yapman mi lazim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000