19 Ekim 2015, Pazartesi 23:01:12

Taliban ABD F-16'sını vurdu

Afganistan'ın doğusunda ABD'ye ait F-16 uçağının Taliban militanları tarafından vurulduğu bildirildi. ABD'li yetkililer uçağın vurulduğunu doğruladı.
  • Amerika yine kendine sahte düşman yaratma Peşinde .. Halkını korkutacak ki toplumunu bir arada tutabilsin .. Sapan ile ucak düşürmeye çalışan bu salaklar da Amerika'ya yardımcı oluyorlar :) F 16 öyle düşmez ...
  • Sinir ihlali yap sonra ucagim diye agla..
  • Taliban'ın elinde Rus-Afgan Savaşı'ndan kalma CIA yardımı Stinger füzeleri vardı. Sanırım onları bitirdiler. Uçak üsse geri dönebildiğine göre muhtemelen 22mm Doçka ile ateş etmişler.
  • Aman allahimm..
  • Sevindim

AFP'nin haberine göre, ABD yetkilileri, F-16 savaş uçağının, büyük bölümü Taliban'ın kontrolünde olan Paktiya eyaletinin Seyyid Karam bölgesinde saldırıya uğradığını açıkladı. Uçağın büyük hasar gördüğü belirtildi.

ABD'li yetkililer, uçağın üsse dönmeden önce yakıt depolarını, 'havadan yere' füzesini ve 2 adet güdümsüz bombayı atmak zorunda kaldığını belirtti.
Haberde, yenilenmiş F-16'nın fiyatının 100 milyon dolara vardığı kaydedildi. Taliban'ın daha önce ABD ve NATO'ya ait çok sayıda helikoptere saldırdığı ancak ilk defa havadaki bir F-16 uçağının vurulduğu belirtildi.

TALİBAN'IN ELİNDEKİ SİLAHLAR YENİDEN GÜNDEME GELDİ
Taliban militanları, 13 Ekim Salı günü, bir Amerikan savaş uçağını düşürdüklerini ileri sürerek uçaktan atılan mühimmatın fotoğraflarını yayınlamıştı.

ABD'li yetkililer uçağın düşmediğini kaydederek vurulduğunu doğruladı. ABD'li yetkililerin yaptığı açıklamada, "ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçağı, 13 Ekim günü, Afganistan'ın Paktiya eyaletinde saldırıya uğradı. Yerden açılan ateş sonucu uçağın bir stabilizatörü ile bir mühimmatı vuruldu. Pilot, 2 yakıt deposunu ve 3 mühimmatı attıktan sonra güvenli şekilde üsse döndü. Pilot yaralanmadı" denildi.

Bir F-16 uçağının hedef alınabilmesi, Taliban'ın elindeki silahları yeniden gündeme getirdi.

Taliban ABD F-16'sını vurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Yalan ~ 9 yıl önce
Amerika yine kendine sahte düşman yaratma Peşinde .. Halkını korkutacak ki toplumunu bir arada tutabilsin .. Sapan ile ucak düşürmeye çalışan bu salaklar da Amerika'ya yardımcı oluyorlar :) F 16 öyle düşmez ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oldu.. ~ 9 yıl önce
Sinir ihlali yap sonra ucagim diye agla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elindeki silahlar... ~ 9 yıl önce
Taliban'ın elinde Rus-Afgan Savaşı'ndan kalma CIA yardımı Stinger füzeleri vardı. Sanırım onları bitirdiler. Uçak üsse geri dönebildiğine göre muhtemelen 22mm Doçka ile ateş etmişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cameran ~ 9 yıl önce
Aman allahimm..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyi olmuş ~ 9 yıl önce
Sevindim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000