07 Ağustos 2010, Cumartesi 08:50:51

Talha Görgülü: "İç hatlara 4 uçakla gireceğiz"

İç hat seferlerine başlayacak olan Sky Havayolları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, “Farklı, kimsenin yapmadığı sürpriz bir konseptle hizmet vereceğiz. Bilet fiyatımız verdiğimiz hizmete göre belirlenecek” dedi.
  • herkes farkında ibu şirket hzla büyüyor...çekemeyenler de kendince yorum yap dursun şirketimiz hem güvenli uçuş hemde kalite yönüden tercih edilen bir firma..güvenilmez olsaydı en başta thy ile kimse uçmazdı değilmi?? :)
  • Ne demek istediğiniz anlayamadım. VIP AIR’in sahibi Yavuz Çizmeci ve Ahmet Özal idi ama şirket şu veya bu sebeple patladı veya patlatıldı. E, o zaman VIP AIR’in patronu olan birisine neyi soracaklar çok merak ediyorum. Bir de insanlarda hep SKY düşmanlığı var acaba neden ? Adamlar işini yapıyor, filolarını büyütmüşler, Almanya'nın en iyi acentelerinden birisini işletiyorlar ve inanılmaz sayıda turist getiriyorlar, bir sürü insana da istihdam yaratıyorlar. Nedir peki derdiniz ? PVT
  • Değişik konsept uygulayacaklarmış :) komik... Acaba Anadolu Jet'e verdikleri uçakları neden yatıyor?!? Emniyetsiz bir şirket olmasalardı inişte lastik yakıp da anlaşmalarını feshettirmezlerdi. Yeni konsept falan hikaye, iç hat sayesinde Türk Halkı da öğrenecek kimin nasıl şirket olduğunu.. İyi, iyi..
  • Ankara-Antalya her şirketin atladığı bir hat değil, ya da SLOT alamıyorlar. Ama, bu hatta tek bir uçak günde 4 sefer yapabileceğine göre 4 uçakla yalnız bu hattan bahsetmek, henüz bazı kararların verilmedigini gösteriyor. Anadolu yolcusu için Ankara'nın Antalya için aktarma merkezi olarak kullanılması söz konusu olabilir. Ama, bu da sürpriz konsept (düşük maliyetli olmayan) ile uygulama şansı zayıf bir planlama. Coşkun
  • Sefer yapsın bineriz zorunamı gidiyor sefer açılması. Sizin zihniyetler yüzünden ülke bu durumda.
  • evet günde 5 sefer açacaklar binecekmisiniz
  • Öyle bir şey yok. Çalışanın emeğini sömürmeden bu paralar birikmiyor. "çalışanın teri kurumdan emeğinin karşılığını verin", bunlar bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor. Çıkmasın diye fotoğrafta kulağında tıkaç var ama!
  • Yeni bir VIP AIR faciası olmasın lütfen...Eski bir çalışanınız olarak Yavuz Beyle görüşün derim....Pls.
  • Şanlıurfa istiyoruz
  • neye göre kalite,biraz bahsedermisiniz? : )) Ayrıca bizi güldürdüğünüz içinde teşekkürler : ))

Uçak sayısını 18’e çıkaran Sky Havayolları, iç hat tarifeli seferlerine başlıyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kayı Group ve Sky Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, “Adam&Eve aşk oteli olarak açtığımızda, turizmin duayenleri bu konsept tutmaz, batar demişlerdi. Şimdi geceliği 800 TL ile Türkiye’nin en pahalı otellerinden biri. İç hat seferimiz de low cost olmayacak. Farklı, kimsenin yapmadığı sürpriz bir konseptle hizmet vereceğiz. Fiyatı verdiğimiz hizmete göre belirlenecek. İlk olarak seferlerimiz Ankara- Antalya temelli olacak. 4 uçakla başlayacağız” dedi.

Kayı Grubu’nun 2010 yılı ciro hedefini 1.5 milyar dolar olduğunu açıklayan Görgülü, “2009 yılında 1.2 milyar dolar ciro yaptık. Ben kriz zamanlarını iyi yönettim. En karlı dönemlerim kriz dönemi olur. Adam&Eve’i hizmete açalı 4 yıl oldu şu anda yüzde 110 dolulukla çalışıyoruz. Otelin cirosu yüzde 60 artırdık. Mısır’ı Türkiye’den sonra ikinci destinasyon olarak belirledik. 1 Kasım’dan itibaren bu ülkeye yoğunlaşacağız” dedi.

‘Eksen kayması yok’

Öger Grubu’nun yabancıya satılmasına üzüldüğünü ifade eden Görgülü, şunları söyledi: “Öger benim en ciddi rakibim olmasına karşın o kadar büyük bir şirketin yabancıya satılmasına çok üzüldüm. İspanya’ya 45 milyon turist geliyor, 25 milyar dolar gelirleri var. Bize 27 milyon turist 22 milyar dolar gelir geliyor. Çünkü tur operatörleri, uçak şirketleri, otellerimiz Türklere ait. Gelir Türkiye’de kalıyor. Almanya’da İngiltere’de büyük turizm şirketlerini devlet zor zamanlarında koruyor. Türkiye’de de böyle olmalı.”

Görgülü, turizmde pazar çeşitlenmesinin iyi olduğunu belirterek, “Ortadoğu’da yeni pazarlar bulmak güzel. Eksen kayması yok ancak hükümet Almanya, Rusya, İngiltere gibi gibi pazarları ihmal ediyor. O pazarlar bizim için çok önemli” dedi.

3 bin kişi çalışıyor

-  Kayı Group bünyesinde Adam&Eve Hotel, Almanya’nın en büyük Türk tur operatörü GTI Travel Almanya (German Travel International ), GTI Travel Hollanda, DTI Travel Hollanda, GTI Travel Polonya, GTI Travel Rusya, Kayı Tur ve Sky Havayolları bulunuyor.

-  Kayı Group sektörde 21 yıldır faaliyet gösteriyor.

-  2009 yılını yüzde 35’lik büyümeyle kapatan ve Türkiye’ye yaklaşık 722 bin turist getiren grup, 2010 yılında da en az yüzde 15 büyümeyi hedefliyor.

-  Kayı Group’ta yaklaşık 3 bin kişi çalışıyor.

Talha Görgülü: "İç hatlara 4 uçakla gireceğiz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 14 yıl önce
herkes farkında ibu şirket hzla büyüyor...çekemeyenler de kendince yorum yap dursun şirketimiz hem güvenli uçuş hemde kalite yönüden tercih edilen bir firma..güvenilmez olsaydı en başta thy ile kimse uçmazdı değilmi?? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne demek istediğiniz anlayamadım. VIP AIR’in sahibi Yavuz Çizmeci ve Ahmet Özal idi ama şirket şu veya bu sebeple patladı veya patlatıldı. E, o zaman VIP AIR’in patronu olan birisine neyi soracaklar çok merak ediyorum. Bir de insanlarda hep SKY düşmanlığı var acaba neden ? Adamlar işini yapıyor, filolarını büyütmüşler, Almanya'nın en iyi acentelerinden birisini işletiyorlar ve inanılmaz sayıda turist getiriyorlar, bir sürü insana da istihdam yaratıyorlar. Nedir peki derdiniz ? PVT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Değişik konsept uygulayacaklarmış :) komik... Acaba Anadolu Jet'e verdikleri uçakları neden yatıyor?!? Emniyetsiz bir şirket olmasalardı inişte lastik yakıp da anlaşmalarını feshettirmezlerdi. Yeni konsept falan hikaye, iç hat sayesinde Türk Halkı da öğrenecek kimin nasıl şirket olduğunu.. İyi, iyi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ankara-Antalya her şirketin atladığı bir hat değil, ya da SLOT alamıyorlar. Ama, bu hatta tek bir uçak günde 4 sefer yapabileceğine göre 4 uçakla yalnız bu hattan bahsetmek, henüz bazı kararların verilmedigini gösteriyor. Anadolu yolcusu için Ankara'nın Antalya için aktarma merkezi olarak kullanılması söz konusu olabilir. Ama, bu da sürpriz konsept (düşük maliyetli olmayan) ile uygulama şansı zayıf bir planlama. Coşkun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sefer yapsın bineriz zorunamı gidiyor sefer açılması. Sizin zihniyetler yüzünden ülke bu durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet günde 5 sefer açacaklar binecekmisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öyle bir şey yok. Çalışanın emeğini sömürmeden bu paralar birikmiyor. "çalışanın teri kurumdan emeğinin karşılığını verin", bunlar bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor. Çıkmasın diye fotoğrafta kulağında tıkaç var ama!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yeni bir VIP AIR faciası olmasın lütfen...Eski bir çalışanınız olarak Yavuz Beyle görüşün derim....Pls.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şanlıurfa istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neye göre kalite,biraz bahsedermisiniz? : )) Ayrıca bizi güldürdüğünüz içinde teşekkürler : ))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000