24 Nisan 2012, Salı 10:02:50

TAKSİCİLER EYLEM YAPACAK

Berlin'li taksiciler bugün Saat 08.30'dan itibaren kentteki iki havaalanından ve saat 10.00'dan itibaren de ana tren istasyonundan yolcu almayacak.
  • Ne boş ve fuzuli bir haber bu...
  • siz bizim kahramanmaraşlaştıramadıklarımızdan mısınız da grev yapıyorsunuz? :)
  • Bize ne Berlin'deki taksicilerden ya....
Almanya'nın başkenti Berlin'de taksiciler bugün kontak kapatıyor. Berlin'de 3 Haziran'da hizmete girecek olan Berlin Brandenburg Willy Brandt Havaalanı'nda taksicilerden yolcu başına 150 Cent talep edilmesi nedeniyle yapılacak iş bırakma eylemine destek veren kentteki 7 bin 244 taksi, bugün Tegel ve Schönefeld Havaalanları ile ana tren garında yolcu almayacak.

Tüm dernek ve birlikler destekliyor
Berlin Taksiciler Birliği, Berlin Taksiciler Odası, Taksi Deutschland-Berlin, Berlin Brandenburg Taksiciler Derneği ve İranlı Taksiciler Derneği eyleme destek veriyor. Beş kuruluşun 3 bin 200 üye taksi şirketine bağlı 12 bin şoför bugün direksiyon başına oturmayarak eyleme destek verecek.

Tarihi Brandenburg Kapısı önünde yapılacak eyleme taksiciler üç koldan gelerek katılacak. Saat 10.00'da Olimpiyat Stadı, Berlin Ana Tren Garı ve Schönefeld Havaalanı'ndan olmak üzere üç koldan şehri dolaşarak 17. Juni Caddesi üzerinde buluşacak olan taksiciler, yolcu başına 150 Cent ödemeyecekleri konusundaki kararlıklarını gösterecek.

Eşit muamele istiyoruz
Taksi Deutschland-Berlin Derneği Eşbaşkanı Ertan Uçar eylem ile ilgili yaptığı açıklamada “Yeni havaalanının işletmesini kazanan şirket takcilerden her tur başına 150 Cent talep ediyor. Biz ise bunun adil olmadığını ve taksicilerin sırtında haksız kazanç elde etmek olduğunu düşünüyoruz. Havaalanında hem özel şirketler hem de Berlin ve Brandenburg toplum taşıma araçları yolcu alıyor. Bunlardan para talep edilmezken sadece taksicilerden ücret talebi büyük haksızlık. Eğer yaptığı bu eylemden sonra geri adım atılmazsa eylemlerimiz sürecek” dedi.
TAKSİCİLER EYLEM YAPACAK

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Ne boş ve fuzuli bir haber bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
siz bizim kahramanmaraşlaştıramadıklarımızdan mısınız da grev yapıyorsunuz? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bize ne Berlin'deki taksicilerden ya....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000