30 Haziran 2015, Salı 14:17:51

Taksi yaptığı sırada ön dikmesi çöktü

Transaero Havayolları'na ait yolcu uçağının taksi yaptığı sırada ön dikmesi çöktü, uçak ekipler yardımıyla bakım alanına çekildi.
  • Gecen ay aynisi bizde yasandi harekatci frene al demeden kaptan frene aldi push back aracinin uzerine coktu ucak
  • Al sana Boeing! Uçak daha yerde gidemiyor!
  • Yorumlardan anladigim kadariyla konu hakkinda teknik bilgileriniz zayif. Bu tip esku odel ucaklarda arabalardaki gibi bir el freni vardir,bu fren devredeyse tekerler kesinlikle kapanmaz. Muhtemelen kAPtan bu levyeyi cekmemis. Bu konu ile ilgili teknik ilave bilgi isteyenler bana not biraksinlar buraya
  • Dikmeyi yuvada dik tutan parçalar zamanla korozyona ve metal yorgunluğuna uğrar bu metal parçalarda dayanımı azaltır ama kesinlikle yerde landing gear a kumanda veremez verse bile toplanmaz.
  • Bilen de yazmış bilmeyende... Öncelikle bilinçli yazarlara teşekkür ediyorum. Ayrıca kendi bildiklerimle yazacak olursam,ucak taksi yaparken pushback aracının kontrolündedir.Pilot takımları topla komutu verse dahi(kaldi ki pushback araci olmadan kendisi taksi yaparken) takımlar toplanmaz.Bunun nedeni ise uçağın yer ile temasta olmasındandır.Ucak neden toplamıştır diyen varsa da genel olarak hidrolik boşalmasında bildiğim kadarı ile sadece çökme oluyor.Büyük ihtimalle dikmede ya çatlak vardı,ya da bir önceki inisinde yaşadığı sert inis neticesinde bir catlak meydana geldi.Soyle bir ihtimalde var.Pushback araçlarının uyguladığı kuvvetten dolayi da dikme zarar gormus olabilir.Detayları avheralddan takip edeceğim. Size de tavsiye ederim.
  • B737 burun iniş takımı öne doğru kapanır. Fotoğrafta burun iniş takımı geriye doğru katlamnış
  • Ucak yerdeyken ve dikmede pin yokken, iniş takımı kolunu üzerinde bulunan tetikle birlikte cekersen ön dikme toplar.toplamaz diyen arkadaslarin bilgisine
  • Pilot askermiymis hahaha
  • THY de olsa pilotlarının işine zevkle son verırlerdi ... Tarzı bu, tuhaf bir şirket ... Sıradaki !!!
  • Pilot hatası olamaz, ground modunda kumanda veremezsin, versen bile dikmeleri toplamaz uçak. Dikme incelenince ortaya çıkar, kırık mı var yoksa kitlenmemiş mi. Hep pushback araçlarının uyguladığı kuvvet altında esneyen dikmeleri gördükce bu dikme zarar görmez mi böyle zamanla diye düşünmüşümdür, acaba katkısı olabilir mi?

Transaero Havayolları'na ait Boeing 737-500 tipi yolcu uçağı Krasnodar'da kalkış öncesi taksi yaptığı sırada beklenmeyen bir kaza yaşadı.

Uçağın taksi sırasında ön dikmesi çökerken, ekipler olaya müdahale etti. İçinde yolcuları bulunan uçak, bakıma alınırken yolcular için başka br uçak tahsis edildi.

Sivil Havacılığın kaza hakkında inceleme başlattığı ve şirketten rapor istediği öğrenildi.





Taksi yaptığı sırada ön dikmesi çöktü

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Fromturk ~ 9 yıl önce
Gecen ay aynisi bizde yasandi harekatci frene al demeden kaptan frene aldi push back aracinin uzerine coktu ucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gecmis olsun ~ 9 yıl önce
nerede oldu bu olay? dikmeyi teslim etmis kaptan diye anliyorum
Vedo ~ 9 yıl önce
Al sana Boeing! Uçak daha yerde gidemiyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 9 yıl önce
O zaman sen de bir yürüyen uçak icat et de insanoğlu yararlansın,kimse tutamaz seni alır yürürsün...
remzi ~ 9 yıl önce
Yorumlardan anladigim kadariyla konu hakkinda teknik bilgileriniz zayif. Bu tip esku odel ucaklarda arabalardaki gibi bir el freni vardir,bu fren devredeyse tekerler kesinlikle kapanmaz. Muhtemelen kAPtan bu levyeyi cekmemis. Bu konu ile ilgili teknik ilave bilgi isteyenler bana not biraksinlar buraya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
not ~ 9 yıl önce
not
NOTT ~ 9 yıl önce
nott
Uçak Teknisyeni ~ 9 yıl önce
Dikmeyi yuvada dik tutan parçalar zamanla korozyona ve metal yorgunluğuna uğrar bu metal parçalarda dayanımı azaltır ama kesinlikle yerde landing gear a kumanda veremez verse bile toplanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyareci ~ 9 yıl önce
Bilen de yazmış bilmeyende... Öncelikle bilinçli yazarlara teşekkür ediyorum. Ayrıca kendi bildiklerimle yazacak olursam,ucak taksi yaparken pushback aracının kontrolündedir.Pilot takımları topla komutu verse dahi(kaldi ki pushback araci olmadan kendisi taksi yaparken) takımlar toplanmaz.Bunun nedeni ise uçağın yer ile temasta olmasındandır.Ucak neden toplamıştır diyen varsa da genel olarak hidrolik boşalmasında bildiğim kadarı ile sadece çökme oluyor.Büyük ihtimalle dikmede ya çatlak vardı,ya da bir önceki inisinde yaşadığı sert inis neticesinde bir catlak meydana geldi.Soyle bir ihtimalde var.Pushback araçlarının uyguladığı kuvvetten dolayi da dikme zarar gormus olabilir.Detayları avheralddan takip edeceğim. Size de tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 ~ 9 yıl önce
B737 uçaklarında burun iniş takımı öne doğru kapanır. Resimde burun iniş takımı geriye doğru katlanmış. Büyük bir baskıyla geriye doğru zorlanmış ve kırılmış. Muhtemel nedenide pushback aracı.
B737 ~ 9 yıl önce
B737 burun iniş takımı öne doğru kapanır. Fotoğrafta burun iniş takımı geriye doğru katlamnış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen ~ 9 yıl önce
Ucak yerdeyken ve dikmede pin yokken, iniş takımı kolunu üzerinde bulunan tetikle birlikte cekersen ön dikme toplar.toplamaz diyen arkadaslarin bilgisine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyer ~ 9 yıl önce
Pilot askermiymis hahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mrdsch ~ 9 yıl önce
THY de olsa pilotlarının işine zevkle son verırlerdi ... Tarzı bu, tuhaf bir şirket ... Sıradaki !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikme ~ 9 yıl önce
Pilot hatası olamaz, ground modunda kumanda veremezsin, versen bile dikmeleri toplamaz uçak. Dikme incelenince ortaya çıkar, kırık mı var yoksa kitlenmemiş mi. Hep pushback araçlarının uyguladığı kuvvet altında esneyen dikmeleri gördükce bu dikme zarar görmez mi böyle zamanla diye düşünmüşümdür, acaba katkısı olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000