22 Nisan 2018, Pazar 13:19:32

TAI'nin o programına rekor başvuru

Yeni uçak ve helikopter projeleriyle çekim merkezi olan TAI, kısa süre önce başlattığı Stajyer Mühendislik Programı'na 3 bin 185 başvuru aldı.
  • Göz boyamak icin yapiliyor.Ekonomi yerlerde surunuyor kimse maasini tam alamayacak seviyeye gelecek o zaman simdikileri savunan sürüleri gorecegim.TAI kabul sarti askeriyeden ust rutbeli,bakanliklardan musavirler,iceriden ust duzey yonetici torpilin varsa girersin yoksa sansina küs.4 yildir basvuru yapiyorum cevap yok havacilik fakultesi mezunuyum son 14 senede torpil pinokyonun burnu gibi uzamaya basladi.Sonra cikip dinden bahsederler
  • Temel Bey elini attığı her çölü yeşertiyor. THY yi bıraktı çalışma ortamının, şartlarınin geldiği durum ortada. Yönetimin sendika avcılıgını söylemiyorum bile. Eğitim vizyon şart...
  • Bir yandan tk’da yabanci pilotlara kapak atip yurtdisinda kolay yasami sevmeye calisan hostesler, bir yanda TAI gibi ulusal sirketlerde ulkeleri icin calisacak gencler
  • is yok is usta, krizin babasi geliyor. dolar 8 tl olunca uyanirsiniz umarim. 8tl mi? evet 8 tl hemde 1019 basinda
  • Binlerce başvuru var da bu alınan mühendisler, stajyerler ne yapıyor? Ortada bir proje var mı?

Yeni uçak ve helikopter projeleriyle çekim merkezi olan TAI, kısa süre önce başlattığı Stajyer Mühendislik Programı'na 3 bin 185 başvuru aldı. Şirketin yerleşkelerinde 532 öğrenci, eğitimlerini sürdürürken TAI bünyesinde görev almaya başladı.

Havacılık ve uzay sanayisindeki yeni projeleriyle önemli bir iş gücü ihtiyacı ortaya çıkan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ/TAI) hayata geçirdiği Stajyer Mühendislik Programı büyük ilgi gördü.

Türkiye'nin yerli ve milli hava platformu ihtiyacını karşılamak için faaliyet gösteren TAI, T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, ANKA İnsansız Hava Aracı, HÜRKUŞ Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı projelerinde ürünlerini ortaya koydu.

TAI, ortaya çıkan yeni ihtiyaç, talep ve öngörüler doğrultusunda bir dizi yeni projeyi gündemine aldı. T625 Genel Maksat Helikopteri ile bu yıl ilk uçuş heyecanı yaşayacak TAI, Milli Muharip Uçak, Jet Eğitim ve Yakın Hava Destek Uçağı Geliştirme Projesi (HÜRJET), 10 Ton Sınıfı Genel Maksat Helikopteri Projesi, ATAK-2, insansız hava araçları ve uydu projeleriyle önemli bir proje yüküyle karşı karşıya bulunuyor.

TAI Genel Müdürü Temel Kotil'in, "Projelerimizi gerçekleştirebilmemiz için 2 bin olan mühendis sayımızı 12 bine çıkartmamız gerekiyor" tespitinden hareketle şirket, insan kaynaklarını genişletmek için bir dizi yönteme başvuruyor.

Mühendis kadrolarına alım yapan, teknoloji geliştirme bölgelerindeki mühendislik birikiminden yararlanmaya çalışan, projelere yönelik çeşitli iş birliği ve ortaklıklara giden TAI, geleceğin mühendislerini kazanmak için de Stajyer Mühendislik Programı'nı hayata geçirdi.

TAI, ihtiyaç duyduğu binlerce mühendisin yetişmesine doğrudan katkıda bulunmak üzere de 16 üniversiteyle ocak ayında Stajyer Mühendislik Programı protokolü imzaladı.

Yüksek teknoloji odaklı projeleriyle mühendislik eğitimi alan öğrenciler için çekim merkezi olan TAI'ye, kısa sürede 3 bin 185 başvuru ulaştı. Değerlendirmelerin ardından şirketin Ankara ve İstanbul yerleşkelerinde 532 öğrenci, eğitimlerini sürdürürken TAI bünyesinde görev almaya başladı.

Projelere uyum süreci kısalacak

TAI'nin projelerinin başarısında insan kaynağı kritik önemde bulunuyor.

Şirket, Stajyer Mühendislik Programı'yla, istihdam ettiği yeni mühendislerin 2 yılı bulan projelere adaptasyonun kısaltılmasını ve kısa sürede bu kişilerden katkı almayı amaçlıyor.

Programa, üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında makine, elektrik-elektronik/haberleşme, havacılık, uçak, uzay, endüstri, bilgisayar, metalürji ve malzeme, kimya, mekatronik mühendisliği başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bölümlerden öğrenciler katılabiliyor.

Stajyer mühendis olarak çalışacak adaylar haftada en az 1 tam gün TAI'de çalışıyor. Şirketin faaliyet göstermediği şehirlerde ise TAI mühendisleri üniversitelere giderek öğrencilerle çalışmalar yürütecek.

TAI'nin o programına rekor başvuru

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Emmy ~ 6 yıl önce
Göz boyamak icin yapiliyor.Ekonomi yerlerde surunuyor kimse maasini tam alamayacak seviyeye gelecek o zaman simdikileri savunan sürüleri gorecegim.TAI kabul sarti askeriyeden ust rutbeli,bakanliklardan musavirler,iceriden ust duzey yonetici torpilin varsa girersin yoksa sansina küs.4 yildir basvuru yapiyorum cevap yok havacilik fakultesi mezunuyum son 14 senede torpil pinokyonun burnu gibi uzamaya basladi.Sonra cikip dinden bahsederler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel Kotil ~ 6 yıl önce
Temel Bey elini attığı her çölü yeşertiyor. THY yi bıraktı çalışma ortamının, şartlarınin geldiği durum ortada. Yönetimin sendika avcılıgını söylemiyorum bile. Eğitim vizyon şart...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 6 yıl önce
Bir yandan tk’da yabanci pilotlara kapak atip yurtdisinda kolay yasami sevmeye calisan hostesler, bir yanda TAI gibi ulusal sirketlerde ulkeleri icin calisacak gencler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
is ~ 6 yıl önce
is yok is usta, krizin babasi geliyor. dolar 8 tl olunca uyanirsiniz umarim. 8tl mi? evet 8 tl hemde 1019 basinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dyx ~ 6 yıl önce
katiliyorum usta,negatif ayrisma...dyx endeksine gore...boyle giderse hAyal degil...yogun talepmis...sanki basvuranlar is adami...mezun issiz guzelim muhendisler...ulke cok fena yerlere gidiyor cok...krizin ag babasi geliyor ...duyrulur...gecen senede demistim millet dusucek oglum 3 tl altina..seneye 4 dedik okuduklarimizdan analistlerden( ALlah yardimcimiz olsun ,batan batana
Başvuru var da ~ 6 yıl önce
Binlerce başvuru var da bu alınan mühendisler, stajyerler ne yapıyor? Ortada bir proje var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ohoooo ~ 6 yıl önce
Projeden geçilmiyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000