05 Mayıs 2015, Salı 08:45:03

TAI'DEN YERLİ UÇAK AÇIKLAMASI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, 3-4 yıl gibi kısa bir sürede hiçbir ülkenin sıfırdan tasarımla uçak sahibi olamayacağını söyledi.
  • ne demek 3-4 senede olmaz, başkanımız vermiş emrini lamı cimi yok ü re ti le cek!! yapacalar otursun o koltuğa.başkandan iyimi bilecen yapılırmı yapılmazmı?
  • Bırakın insanlar birseyler üretsin, surekli negatif ve pesimistsiniz. Adamlar 1900 den beri uçak üretiyor mühendislik tecrübeleri ortada. Sense 1990 da uçak parcasi uretmeye 2000 li yillarda kendi tasarimin eğitim ucagina ve iha ya baslamissin. Birileri kalkmis neden uretilemiyor, az biraz dusun kardesim neden acaba ? 15 yillik gariban muhendislik bilginle bisiler basarmaya calisiyorsun cunku. Bu arada elindeki kaliteli ve yetismis insanlarida Turkiye'nin basiretsizligi yuzunden disari kaciriyorsun. Bu adamlarin en tecrubelisi (yonetici olmayan )7 8 bin kazanirken hala bu ulke yoneticilerinden bazilari cikip bu adamlar ne yapiyoda bu kadar para kazaniyor diyebiliyor. Birakin adamlar isini yapsin bu adamlarin kösteğe değil desteğe ihtiyacı var.
  • Do 328 askeri ve sivil viplere ancak hizmet edebilir. Zira kapasite cok dusuk siradan yolcu ucagi olabilmesi icin. Hic bir ekonomi yolcusu bu ucaklarin biletlerini alamaz. Hic bir hava yolu bu ucaklarla ekonomi yolcusu alarak rendable olamaz. En az 90-120 koltuklu olmazi lazim yerli ucagin rendable olabilmesi icin.
  • Daha eğitim uçağını bile teslim edememiş adamlar, bir de utanmadan insanlara ders vermeye kalkıyorlar. Ordan bakınca hepimiz salak gibi mi görünüyoruz. Beceremeyeceksen yapma. Ben yapamam de, ki zaten yapamayacağınız da ortada. İnsan az da olsa utanır insan içine çıkmaz.
  • Textron Scorpion 2 yılda yapıldı, üretime hazır. Biz 10 yıldır pervaneli uçakları test ediyoruz..
  • Su-27 4 senede tasarlandı denendi yapıldı üretildi kapak olsun
  • Tersine beyin göçü projeleri derken şu anda savunma sanayinde durum nedir? Söylenmeyeni söylemek gerek, TAI'yi ele alalım, son 5-6 yılda TAI'den ayrılan donanımlı, birikimli mühendislerin haddi hesabı yok. Ayrılanlar ABD, Avrupa, Abu Dhabi'deki şirketlere gitti. Büyük bir kayıp yaşadı TAI ve böyle giderse yaşamaya devam edecek. Sorun neden kaynaklanıyor bu araştırılıp çözülmeli önce.
  • Ayakları yere basan doğru bir açıklama yapmış. Bakanlar vs gibi saçmalamamış. Bir yerden başlamak lazım. Dünyada %100 yerli uçak diye bir şey yok zaten. 30 yılda Brezilya seviyesine gelebiliriz
  • araba uçak bunların üretimi geliştirilmesi hep tecrübe bilgi birikimi kalifiye eleman ister bizde hiçbiri yok nasıl olacakmış bu iş merak ediyorum olan uçak modelini getirip yerli diye yedirecekler
  • Boş boş konuşma. F16 satınalımı sırasında paravan şirket olarak tahsin düdükkaya tarafından para hortumlamak amacıyla kurulmuş bir şirketin başında emir erisin işte. Uçaklar hakkında ne biliyorsun?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, 3-4 yıl gibi kısa bir sürede hiçbir ülkenin sıfırdan tasarımla uçak sahibi olamayacağını söyledi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, bölgesel yolcu uçağı projesine ilişkin olarak, “3-4 yıl gibi kısa bir sürede hiçbir ülkenin sıfırdan tasarımla uçak sahibi olamayacağını belirterek, “Onun için hazır bir ürüne gitmeniz lazım. Devlet anladığım kadarıyla onu tercih edecek. Tüm kabiliyetlerimizle o projeye de yardımcı olacağız, katkıda bulunacağız” dedi.

Dörtkaşlı, “3-4 yıl gibi bir sürede hiç kimse bunu sıfırdan özgün yapamaz. Demek ki hazır bir uçağa yönelinecek, lisansı alınacak, Türkiye’de üretilecek. Üretim aşamasında bizim kabiliyetlerimizin kullanılacağını düşünüyoruz. Bir ihtiyaç, bir pazar, bir takvim  var, takvim kaçırılmak istenmiyor” diye konuştu.

TAI'DEN YERLİ UÇAK AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

ne demek! ~ 9 yıl önce
ne demek 3-4 senede olmaz, başkanımız vermiş emrini lamı cimi yok ü re ti le cek!! yapacalar otursun o koltuğa.başkandan iyimi bilecen yapılırmı yapılmazmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadioglu ~ 9 yıl önce
Bırakın insanlar birseyler üretsin, surekli negatif ve pesimistsiniz. Adamlar 1900 den beri uçak üretiyor mühendislik tecrübeleri ortada. Sense 1990 da uçak parcasi uretmeye 2000 li yillarda kendi tasarimin eğitim ucagina ve iha ya baslamissin. Birileri kalkmis neden uretilemiyor, az biraz dusun kardesim neden acaba ? 15 yillik gariban muhendislik bilginle bisiler basarmaya calisiyorsun cunku. Bu arada elindeki kaliteli ve yetismis insanlarida Turkiye'nin basiretsizligi yuzunden disari kaciriyorsun. Bu adamlarin en tecrubelisi (yonetici olmayan )7 8 bin kazanirken hala bu ulke yoneticilerinden bazilari cikip bu adamlar ne yapiyoda bu kadar para kazaniyor diyebiliyor. Birakin adamlar isini yapsin bu adamlarin kösteğe değil desteğe ihtiyacı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dornier 328 ~ 9 yıl önce
Do 328 askeri ve sivil viplere ancak hizmet edebilir. Zira kapasite cok dusuk siradan yolcu ucagi olabilmesi icin. Hic bir ekonomi yolcusu bu ucaklarin biletlerini alamaz. Hic bir hava yolu bu ucaklarla ekonomi yolcusu alarak rendable olamaz. En az 90-120 koltuklu olmazi lazim yerli ucagin rendable olabilmesi icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hala ~ 9 yıl önce
Daha eğitim uçağını bile teslim edememiş adamlar, bir de utanmadan insanlara ders vermeye kalkıyorlar. Ordan bakınca hepimiz salak gibi mi görünüyoruz. Beceremeyeceksen yapma. Ben yapamam de, ki zaten yapamayacağınız da ortada. İnsan az da olsa utanır insan içine çıkmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Textron Scorpion 2 yılda yapıldı, üretime hazır. Biz 10 yıldır pervaneli uçakları test ediyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rus ~ 9 yıl önce
Su-27 4 senede tasarlandı denendi yapıldı üretildi kapak olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arif ~ 9 yıl önce
hocam durun ya, şu iki yerli pırpır uçağın keyfini yirmi otuz yıl daha çıkaralım ne acelemiz var.. Bu arada Çin'in uzay aracı aydan harıl harıl bilgi göndersin, Hindistan'ın Mars yörüngesine yerleştirdiği uydusu dönüp dursun, biz ağırdan alalım. Aheste çekelim kürekleri mehtap uyanmasın :)
red ~ 9 yıl önce
Tersine beyin göçü projeleri derken şu anda savunma sanayinde durum nedir? Söylenmeyeni söylemek gerek, TAI'yi ele alalım, son 5-6 yılda TAI'den ayrılan donanımlı, birikimli mühendislerin haddi hesabı yok. Ayrılanlar ABD, Avrupa, Abu Dhabi'deki şirketlere gitti. Büyük bir kayıp yaşadı TAI ve böyle giderse yaşamaya devam edecek. Sorun neden kaynaklanıyor bu araştırılıp çözülmeli önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tamamen duygusal ~ 9 yıl önce
tamamen duygusal olsa gerek gidişler. giden gider kalan sağlar bizimdir.herkesin yeri dolar devlette sıkıntı yok.
Doğru ~ 9 yıl önce
Ayakları yere basan doğru bir açıklama yapmış. Bakanlar vs gibi saçmalamamış. Bir yerden başlamak lazım. Dünyada %100 yerli uçak diye bir şey yok zaten. 30 yılda Brezilya seviyesine gelebiliriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
d ~ 9 yıl önce
araba uçak bunların üretimi geliştirilmesi hep tecrübe bilgi birikimi kalifiye eleman ister bizde hiçbiri yok nasıl olacakmış bu iş merak ediyorum olan uçak modelini getirip yerli diye yedirecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4kaşlı ~ 9 yıl önce
Boş boş konuşma. F16 satınalımı sırasında paravan şirket olarak tahsin düdükkaya tarafından para hortumlamak amacıyla kurulmuş bir şirketin başında emir erisin işte. Uçaklar hakkında ne biliyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
batı ~ 9 yıl önce
adam taı nin genel müdürü sen necisin sorması? ülkede herkes herbokolog mübarek ayrıca 4 kaşlı demişsin ama bence sen 8 kaşlılardansın evliya çelebinin seyahatnamesinde yazar ne olduklarını

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000