24 Ocak 2018, Çarşamba 14:22:37

TAI'den dev iş birliği

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TAI), “Stajyer Mühendis Programı” kapsamında 16 üniversite ile işbirliği anlaşması imzaladı.
  • Kotil neredeyse o firma unilerle anlasma imzalar adam bu konuda thy dede aynisiydi lannn bir degistir kendini ya ruhundaki hocaligi atttt:)
  • doğalgazcı,otoparkçı,belediyecinin yönetici yapıldığı yer değil mi ? bu kafayla neyin işbirliğini yapacak ki ?
  • Havelsan yillardir aday muhendis ismiyle yurutuyor.
  • Anadolu var mi ? Iskur Yetistirme programiyla az surede muhendis cikarabilirler
  • Stajyer Mühendislik Programı ile üniversitelerin kapısını çalan TAI, mühendis eğitiminde öne çıkan 16 üniversiteyle protokol imzaladı. Protokol kapsamında, Ankara, Atılım, Başkent, Bilkent, Çankaya, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul Ticaret, İstanbul Teknik, Orta Doğu Teknik, TED, TOBB ETÜ, Türk Hava Kurumu, Yıldırım Beyazıt ve Yıldız Teknik üniversiteleri ile iş birliği yapılacak. Her sene üniversite sınavında en yüksek puanı alan öğrencilerin girebildiği ülkemizin tartışmasız en gözde üniversitesi olan BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ile işbirliği neden yok acaba?
  • Hangi Üniversiteler acaba bilginiz varmı?
  • Hangi okullar acaba. ? KTÜ var mı ?
  • Yaw tai hergün imza atıyorsun hep yeni proje reklam peşindesin. Başladıklarının durumu nedir? Bir işi de bitirin..
  • TAI'nin içi tamamen boş. Maalesef, bu kadar istihdam boş boş oturmak için var. Ortada hiçbir proje yok! Yorumlarımın hiçbiri de kabul almıyor. Size ne kadar veriyorlar susturmanız için?
  • Çok güzel bir uygulama temennim bu uygulamanın devamlılık arzetmesi ve farklı sektörlerde de hayata geçirilmesidir. Protokol dışında kalan üniversitelerde okuyan mühendis öğrencilerimiz bu imkandan faydalanabileceklermi. Bireysel başvuru yapmaları halinde TAİ tarafından dikkate alınıp değerlendirilmeleri imkan dahilindemidir. Saygılarımla

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TAI), “Stajyer Mühendis Programı” kapsamında 16 üniversite ile işbirliği anlaşması imzaladı. Programda öğrenciler haftada en az 1 gün TAI’de burslu stajyer olarak görev alabilecek. Öğrencilere TAI’deki çalışmaları için de ücret ödenecek.

Stajyer Mühendis Programı için 16 üniversitenin katılımı ile Türkiye’nin en önemli işbirliğine imza atan TAI, Türkiye savunma sanayisine doğrudan katkı sağlamak için önemli bir aşama daha kaydetti. TAI, mühendislerden en kısa sürede verim alabilmek ve gelecek projelerin gerçekleşmesini sağlamak için Türk üniversitelerden yetişen en parlak öğrencilere ulaşarak üniversiteler ile işbirliğine gitti. Stajyer Mühendislik Programı ile üniversitelerin kapısını çalan TAI, böylece alanında öne çıkan 16 üniversiteyle protokol imzaladı. Protokol 13 üniversite rektörü ve TAI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat ve TAI Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil arasında imzalandı. Düzenlenen imza törenine YÖK Denetleme Kurulu Üyesi ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Orhan Aydın da katıldı.
TAİ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Stajyer Mühendis Programı'nın önemine vurgu yaptı. Kotil, TAI bünyesine kazandırılan stajyer mühendislerin okul ortalamalarının bir hayli yüksek olduğunu belirterek, yalnızca yüksek notun istihdam standartları için belirleyici olamayabileceğini anlattı. Kotil, ayrıca üniversite yıllarında çalışmanın önemine dikkat çekerek, şirket bünyesinde devam eden projelerin başarısı için istihdam rakamlarının artması gerektiğini belirtti.

Stajyer Mühendis Programı nedir?

Programa, üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında makine, elektrik-elektronik/haberleşme, havacılık, uçak, uzay, endüstri, bilgisayar, metalürji ve malzeme, kimya, mekatronik mühendisliği başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bölümlerden öğrenciler katılabilecek. Stajyer mühendis olarak çalışacak adaylar, haftada en az 1 tam gün TAI'de çalışacak. Şirketin faaliyet göstermediği şehirlerde ise TAI mühendisleri üniversitelere giderek öğrencilerle çalışmalar yürütecek. Öğrenciler çalıştıkları süre boyunca üniversiteleri tarafından sigortalanacak, TAI’deki çalışmaları için de ücret ödenecek. 

TAI'den dev iş birliği

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Kokoko ~ 6 yıl önce
Kotil neredeyse o firma unilerle anlasma imzalar adam bu konuda thy dede aynisiydi lannn bir degistir kendini ya ruhundaki hocaligi atttt:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat ~ 6 yıl önce
Güzel bir yaklaşım işte çekirdekten zehir gibi çocukları şirket bünyesine katmak var elin oğlu gelip almadan.
tai ~ 6 yıl önce
doğalgazcı,otoparkçı,belediyecinin yönetici yapıldığı yer değil mi ? bu kafayla neyin işbirliğini yapacak ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havelsan ~ 6 yıl önce
Havelsan yillardir aday muhendis ismiyle yurutuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu ~ 6 yıl önce
Anadolu var mi ? Iskur Yetistirme programiyla az surede muhendis cikarabilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boğaziçili ~ 6 yıl önce
Stajyer Mühendislik Programı ile üniversitelerin kapısını çalan TAI, mühendis eğitiminde öne çıkan 16 üniversiteyle protokol imzaladı. Protokol kapsamında, Ankara, Atılım, Başkent, Bilkent, Çankaya, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul Ticaret, İstanbul Teknik, Orta Doğu Teknik, TED, TOBB ETÜ, Türk Hava Kurumu, Yıldırım Beyazıt ve Yıldız Teknik üniversiteleri ile iş birliği yapılacak. Her sene üniversite sınavında en yüksek puanı alan öğrencilerin girebildiği ülkemizin tartışmasız en gözde üniversitesi olan BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ile işbirliği neden yok acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 6 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum. Boğaziçinin de kesinlikle yer alması gerekirdi. Ayrıca Koç ve Sabancı gibi üniversiteler yokken İstanbul Ticaret Üniversitesi veya Başkent Üniversitesi gibi üniversitelerin ne işi var orada anlayabilmiş değilim.
Teknik ~ 6 yıl önce
İtü ve Odtü varken gerisi fasa fiso
Robert koleji? ~ 6 yıl önce
Ben uzun süredir boğaziçinin adını bile duymuyorum. Kim gidiyo bu boğaziçine gerçekten? Belki de boğaziçinin sahiplerinden dolayı alınmamışlardır listeye
Bell Air ~ 6 yıl önce
Cunku Ankaraya degil Dallas a tasinmayi tercih ediyorum
Gerek yok ~ 6 yıl önce
Kardesim bogazici son sinif ve emin ol tai son tercihi bile degil bogazicililer icin tai bir hedef degil
~ 6 yıl önce
Boğaziçinin adını duymuyorum diyenler çıkmış. Boğaziçinin sahiplerinden ötürüdür demiş hatta cahil. Boğaziçi devlet üniversitesi de tabi senin Sütçü İmam Üniversitesinden Boğaziçi hakkında bilgi edinmen de zor, anlıyorum seni.
Meraklı ~ 6 yıl önce
Hangi Üniversiteler acaba bilginiz varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadir ~ 6 yıl önce
Hangi okullar acaba. ? KTÜ var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavaş ~ 6 yıl önce
Yaw tai hergün imza atıyorsun hep yeni proje reklam peşindesin. Başladıklarının durumu nedir? Bir işi de bitirin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 6 yıl önce
TAI'nin içi tamamen boş. Maalesef, bu kadar istihdam boş boş oturmak için var. Ortada hiçbir proje yok! Yorumlarımın hiçbiri de kabul almıyor. Size ne kadar veriyorlar susturmanız için?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Protokol ~ 6 yıl önce
Çok güzel bir uygulama temennim bu uygulamanın devamlılık arzetmesi ve farklı sektörlerde de hayata geçirilmesidir. Protokol dışında kalan üniversitelerde okuyan mühendis öğrencilerimiz bu imkandan faydalanabileceklermi. Bireysel başvuru yapmaları halinde TAİ tarafından dikkate alınıp değerlendirilmeleri imkan dahilindemidir. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000