26 Kasım 2017, Pazar 10:18:55

TAİ yerli savaş uçağı için 3 yılda 3 bin mühendis alacak

Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, TAİ'nin milli muharip projesi için 3 yıl içerisinde 3 bin mühendis alımı yapacak.
  • neden TAI de ki İ büyük ingilizce kısaltma sonucunda İ olmasa daha iyidi.
  • Temel bey ve götürdüğü ekip çok iyi iiin kötü yanı yerlerine tk da gelenler çok pasif
  • Hangi ilahiyat fakültesinde bu branşlarda eğitim veriliyor. Oradan alalım mühendislerimizi. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir=FEN dir dedi, İstikbal göklerdedir dedi, Uçak ürettirip yurt dışına sattı. Kim di bu adam ya hımmmm, hıh hatırladım= Peygamberimizin(sav) güzel ismine sahip olan MUSTAFAmızdı, KEMAL e ermiş olan Son Osmanlı Paşası. Mübarek insanın 90 sene önce başarmış olduğunu biz hâlâ başaracağız. Ama kesin Paşamız zamanında 5000 uçak mühendisi varmıştır da o yüzden ürettirip satabilmiştir, kesin. Allah(c.c) günahlarımızı affetsin, ülkemizi yanlış kararlar almaktan korusun.
  • içerdeki adamların hepsi de mi ielts 6,5 var merak ediyorum ?
  • Bu aradıkları mühendislik alanları üzerine eğitim veren Türk üniversitelerinde bir bölüm var mı...
  • 5 yıla uçak tamam. Bukadar basit abi. 2023 e yetişir. Boeing falan çok abartıyor. Bugün başlasak yapımı projesi testi taş çatlasın 5 yıl
  • Dikkat edin de alacaklarınız FETÖCÜ olmasın!!! Sonuçta milli muharip savaş uçağı projesinde çalışacaklar. Aman DİKKAT!!!
  • İelts 6.5 alan adamın trde ne isi var merak ediyorum. Agzin laf yapiyor okudugunu da anlayacak kapasitedesin ne diye koreltiyosun kendini tr de anlamam.
  • Tai yukseliyor ancak Kotil gidince tepetaklak geriye gider , Tk da gorduk
  • Soru: Buna kim inanır? Cevap: Kadir İNANIR

Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, "Kendi özgün savaş uçağımızı, helikopterlerimizi, yazılımlarımızı, elektronik harp sistemlerimizi, iletişim araçlarımızı yapmak üzere 600 civarında projeyi yürütüyoruz. Bu projeler, Türkiye'yi ileriye doğru götürecek, bağımsızlık yolunda atılacak en önemli unsurlar." dedi.

Tüfekçi, Adalet ve Medeniyet Derneği bünyesinde çalışmalarını sürdüren Teknikhane tarafından, Alanya ilçesinde bir otelde düzenlenen "Mühendislik Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, mühendislerin Türkiye'nin geleceği olduğunu söyledi.

"Özgürlüğünüz için elinizde olan yegane güç, kendinizi ne kadar güçlü hissettirebileceğiniz ve elinizde bunları sağlayacak silah sistemleriyle bunların altyapısı olan teknolojik sistemlerdir." diyen Tüfekçi, bunları edinmek için Savunma Sanayi Müsteşarlığı olarak yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Savunma sanayinde silahları, uçakları, helikopterleri yapan şirketlerin toplam çalışan sayısının 35 bin civarında olduğunu dile getiren Tüfekçi, şöyle devam etti:

"Yürüttüğümüz projelere ve hayal ettiğimiz yeteneklere baktığımızda, özgün savaş uçağımızı, helikopterlerimizi, yazılımlarımızı, elektronik harp sistemlerimizi, iletişim araçlarımızı yapmak üzere 600 civarında projeyi müsteşarlığımızla yürütüyoruz. Bu projeler, Türkiye'yi ileriye doğru götürecek, bağımsızlık yolunda atılacak en önemli unsurlar fakat bunu yapmak için sadece 35 bin çalışan yetmiyor. Burada çok ciddi bir insan kaynağını programlamamız ve sizlerin yetişmesi gerekiyor. Sadece TAI, milli muharip uçak projesi kapsamında ilk etapta bin, 3 yıl içinde de 3 bin mühendis alacak. Fransa'da sadece uzay alanında 35 bin kişi çalışıyor. Biz uzay alanında da kendi fırlatma sistemlerimizi, uydularımızı yapmak için yola çıktık."

Tüfekçi, savunma sanayinin ilerlediğini ancak bu ilerlemenin kendileri için yeterli olmadığını ifade etti. Çok kritik parçaları ve alt sistemleri yurt dışından almak zorunda kaldıklarını belirten Tüfekçi, "Benim de sorumluluğum altında olan teknoloji ve Ar-Ge yönetimi kapsamında projelerle bunu geliştirmeye çalışıyoruz. Savaş sistemi öyle ticari sistem gibi de değil. Savaş sistemlerinde kimse sizin o yeteneği kazanmanızı istemiyor. Sizin güçlü olmanız, bölgede daha çok söz sahibi olmanız anlamına geliyor." diye konuştu.

TAI mühendis alımına Ekim ayı sonunda başladı
TAİ (TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) mili muharip uçağı projesi için mühendis alımına Ekim ayı sonunda çıktığı ilanla başlamıştı. 

TAİ'nin ilanında mili muharip uçağı için aranan mühendis kriterlerinde iyi derecede İngilizce (Soniki yıl içerisinde girilmiş olan TOEFL 84+,IELTS 6,5+, TBA 5+ sınavları kabul ediliyor) gerektiği belirtiliyor. Aşağıdaki pozisyonlar için başvuru yapmak isteyenlerin, TAİ'nin resmi internet sitesinde yer alan Aday Takip Sistemi'ne kayıt olmaları gerekiyor. 

Sistem Mühendisi
Uçuş Kontrol Sistem Mühendisi
Yapısal Tasarım/Analiz Mühendisi
Uçak Sistemleri Mühendisi
İtki Sistem Mühendisi
Görev Sistemleri Mühendisi
Yer ve Destek Sistemleri Mühendisi
Beka Mühendisi
Uçuş Bilimleri Mühendisi
Elektromanyetik Tasarım Mühendisi
Silah Entegrasyonu Tasarım Mühendisi
Modelleme ve Simülasyon Mühendisi
Proje Mühendisi

Milli Muharip Uçağı mühendis başvurusu için tıklayın

TAİ yerli savaş uçağı için 3 yılda 3 bin mühendis alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

News ~ 6 yıl önce
neden TAI de ki İ büyük ingilizce kısaltma sonucunda İ olmasa daha iyidi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel bey farkı ~ 6 yıl önce
Temel bey ve götürdüğü ekip çok iyi iiin kötü yanı yerlerine tk da gelenler çok pasif

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmam ~ 6 yıl önce
Hangi ilahiyat fakültesinde bu branşlarda eğitim veriliyor. Oradan alalım mühendislerimizi. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir=FEN dir dedi, İstikbal göklerdedir dedi, Uçak ürettirip yurt dışına sattı. Kim di bu adam ya hımmmm, hıh hatırladım= Peygamberimizin(sav) güzel ismine sahip olan MUSTAFAmızdı, KEMAL e ermiş olan Son Osmanlı Paşası. Mübarek insanın 90 sene önce başarmış olduğunu biz hâlâ başaracağız. Ama kesin Paşamız zamanında 5000 uçak mühendisi varmıştır da o yüzden ürettirip satabilmiştir, kesin. Allah(c.c) günahlarımızı affetsin, ülkemizi yanlış kararlar almaktan korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İng.Seviye ~ 6 yıl önce
içerdeki adamların hepsi de mi ielts 6,5 var merak ediyorum ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ömer ~ 6 yıl önce
Bu aradıkları mühendislik alanları üzerine eğitim veren Türk üniversitelerinde bir bölüm var mı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ömer'e ~ 6 yıl önce
Elektrik, elektronik, makine, uçak bölümlerinden mezun olanlar iş tecrübesi ile bu tarz konular üzerine uzmanlaşabilir.
Thk üniversotosu :) ~ 6 yıl önce
Thk da astronot mühendisliği, emekli asker mühendisliği, tiptronik mühendisliği ne ararsan var :))))
5 yıl ~ 6 yıl önce
5 yıla uçak tamam. Bukadar basit abi. 2023 e yetişir. Boeing falan çok abartıyor. Bugün başlasak yapımı projesi testi taş çatlasın 5 yıl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 yıl ~ 6 yıl önce
1 yılda yapılır zaten biz yapmayacağımız için problem olmaz. Gelir Tai de montajı yapılır ve uçar. Parayı verirsen sıkıntı yok.
FETÖ ~ 6 yıl önce
Dikkat edin de alacaklarınız FETÖCÜ olmasın!!! Sonuçta milli muharip savaş uçağı projesinde çalışacaklar. Aman DİKKAT!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayrullah-Tgs ~ 6 yıl önce
İelts 6.5 alan adamın trde ne isi var merak ediyorum. Agzin laf yapiyor okudugunu da anlayacak kapasitedesin ne diye koreltiyosun kendini tr de anlamam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Foroz ~ 6 yıl önce
İstediğin yere defolup gidebilirsin zorla tutan YÖK.
Kotil ~ 6 yıl önce
Tai yukseliyor ancak Kotil gidince tepetaklak geriye gider , Tk da gorduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAI STAJ 2008 ~ 6 yıl önce
Soru: Buna kim inanır? Cevap: Kadir İNANIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000