04 Haziran 2016, Cumartesi 09:08:52

"T-129 ATAK helikopterinin testleri başarıyla gerçekleşti"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Pakistan Milli Savunma Bakanı Havaca Muhammed Asif ile görüştü. Bakan Işık, iki ülke arasındaki en önemli potansiyel projelerden birinin T-129 ATAK Helikopter Projesi olduğunu belirterek, bu kapsamda, 1 adet T-129 ATAK helikopterinin Pakistan’da uçuş testleri icra ettiğini söyledi.
  • zafer Allah'ın olacak.İnşallah yabancı uşaklarının sonu gelecek...
  • İtalyan malı helikopteri, yerli malı diye yutturmaya çalışıyorlar
  • Elinxekiler zırt pırt niye arıza yapıyor paralelciler mi bozuyor. Boburlenmekten vazgecin bid yaw kac tane sattınız onu söyleyin. Sıfır. Otur yerine.
  • Iyi de elimizdeki 8 tanesini sik sik agrizalandigi icin Guneydogu'da kullanamiyoruz Neden acaba?

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Pakistan Milli Savunma Bakanı Havaca Muhammed Asif ile görüştü. Bakan Işık, Türkiye ile Pakistan arasında 2003 yılında 262 milyon dolar olan ticaret hacminin, geçen yıl itibarıyla 545 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Işık, Pakistan Savunma Bakanlığında yapılan görüşmede, Pakistan’ın terör ve aşırıcılıkla mücadelesinin tüm bölge coğrafyası için önemli olduğunu belirtti.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ SAVUNMA İŞBİRLİĞİ
Bakan Işık, iki ülke arasındaki en önemli potansiyel projelerden birinin T-129 ATAK Helikopter Projesi olduğunu belirterek, bu kapsamda, 1 adet T-129 ATAK helikopterinin Pakistan’da uçuş testleri icra ettiğini söyledi. Bu testlerin başarıyla tamamlandığını hatırlatan Işık, projenin olumlu bir şekilde sonuçlandırılmasıyla, iki ülkenin askeri ve savunma sanayi alanındaki yakın iş birliğinin daha da gelişeceğine işaret etti.

Başlangıç eğitim Uçağı Tedariki Projesi kapsamında Pakistan üretimi “Super Muşak Uçakları” da dahil olmak üzere tüm tekliflerin alındığını kaydeden Işık, Muşak uçaklarının alımına prensip olarak karar verildiğini ifade etti. Işık, teknik detayları görüşmek üzere Türkiye’den bir heyetin Pakistan’ı ziyaret etmesinin planlandığını söyledi.

"T-129 ATAK helikopterinin testleri başarıyla gerçekleşti"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

efrasyab ~ 7 yıl önce
zafer Allah'ın olacak.İnşallah yabancı uşaklarının sonu gelecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İtalya ~ 8 yıl önce
İtalyan malı helikopteri, yerli malı diye yutturmaya çalışıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bobur ~ 8 yıl önce
Elinxekiler zırt pırt niye arıza yapıyor paralelciler mi bozuyor. Boburlenmekten vazgecin bid yaw kac tane sattınız onu söyleyin. Sıfır. Otur yerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atak ~ 8 yıl önce
Iyi de elimizdeki 8 tanesini sik sik agrizalandigi icin Guneydogu'da kullanamiyoruz Neden acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 8 yıl önce
Efes Tatbikatı'nda ne güzel cayır cayır uçuyordu. Ayrıca Tunceli'deki operasyonlarda gayet güzel kullanıldığını gösteren videolar Yuotube'da mevcut.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000