18 Temmuz 2018, Çarşamba 10:08:08

Tarihi karar... Kadın pilot yetiştirecekler

Suudi Arabistan Havacılık Akademisi, kapılarını ilk kez kadınlara açarak pilot eğitimi vermeye başlıyor.
  • Az dursaydınız da araba kullanmayı öğrenselerdi bii
  • Burc halife arap seyhine girsin
  • 2005 yilinda dahi Suudi topraklarinda JED base de kadin F.O. ile ucmustum ancak ucak Turk bayrakli Onur Air wet lease ucagiydi.
  • Çok da şey yapmayın. 10 yıl sonra türkiye işte :d
  • din imandan bahsedersiniz ama her haltı yersiniz,gayri müslümün icatları olmasa benzini nasıl çıkarır,nasıl satar da yaşarsınız,onların icatlarıyla kime nasıl hava atarsınız acaba?
  • Yil 2018 ve bu tip haberler hala var. Kadinlara daha yeni yeni haklar veriyor Suudi Kralligi...Vay anam vay birde Turkiye mize laf soylerdi bunlar. Ataturk un sayesinde Turk kadini hayatin her kademesinde yer aliyor ve calisiyor. Gelin buna sahip cikin kadin-erkek olarak.
  • günaydın..
  • Daha araba kullanamıyorlar şimdi de pilot mu olacaklar.
  • Guleyim bari, hahayytt

Suudi Arabistan Havacılık Akademisi, kapılarını ilk kez kadınlara açarak pilot eğitimi vermeye başlıyor. Veliaht Prens Selman'ın ılımlı İslam politikaları çerçevesinde haziran ayında kadınların araba kullanması yasağının kalkmasının ardından kadınlara yönelik bir kısıtlama daha son buluyor.

Yasağın kalkması üzerine yüzlerce kadın, pilot olmak için Ad Dammam’daki Oxford Havacılık Akademisi'de eylül ayında başlayacak derslere kayıt başvurusunda bulundu.

‘Kadınlara tüm yollar açıldı’

Havacılık Akamedisi’ne başvuran Dalal Yashar isimli bir kadın önceden pilot olmak isteyen kadınların başka ülkelere gitmek zorunda kaldığını belirterek, "Seyahat etmek kadınlar için erkeklere nazaran daha zordu. Artık kadınların sadece belirli alanlarda çalışabildiği dönemleri geride bırakmış oluyoruz. Yeteneği ve arzusu olan kadınlara tüm yollar açıldı” dedi.

300 milyon dolarlık proje

Öğrencilerin 3 yıl boyunca teorik ve pratik eğitimlerden geçeceği akademi 300 milyon dolarlık bir projenin parçası. Proje dahilinde bir uçak bakımı okulu ve uluslarası uçuş simulatörü merkezi yapımı da bulunuyor.

İlk Suudi kadın pilot kendi ülkesinde uçamıyordu

Suudi Arabistanlı ilk kadın pilot Hind El-Zahid uçuş lisansını 2005 yılında Ürdün’deki Ortadoğu Ticari Havacılık Akademisi’nde almıştı. El-Zahid pilot olduktan sonra Suudi Prens El-Velid bin Telal’e ait holdingte özel jet pilotu olarak göreve başlamış ancak yasak nedeniyle ülke hava sahasında uçamıyordu. El-Zahid daha sonra mayıs 2017'de Damman Havaalanları Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilmişti. (EuroNews)

Tarihi karar... Kadın pilot yetiştirecekler

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Dssd ~ 6 yıl önce
Az dursaydınız da araba kullanmayı öğrenselerdi bii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ehliyet ~ 6 yıl önce
Daha her yolda araba kullanmaları yasak.
—- ~ 6 yıl önce
Burc halife arap seyhine girsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kusbeyin ~ 6 yıl önce
2005 yilinda dahi Suudi topraklarinda JED base de kadin F.O. ile ucmustum ancak ucak Turk bayrakli Onur Air wet lease ucagiydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 6 yıl önce
Çok da şey yapmayın. 10 yıl sonra türkiye işte :d

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arabül kebapp ~ 6 yıl önce
din imandan bahsedersiniz ama her haltı yersiniz,gayri müslümün icatları olmasa benzini nasıl çıkarır,nasıl satar da yaşarsınız,onların icatlarıyla kime nasıl hava atarsınız acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2018 ~ 6 yıl önce
Yil 2018 ve bu tip haberler hala var. Kadinlara daha yeni yeni haklar veriyor Suudi Kralligi...Vay anam vay birde Turkiye mize laf soylerdi bunlar. Ataturk un sayesinde Turk kadini hayatin her kademesinde yer aliyor ve calisiyor. Gelin buna sahip cikin kadin-erkek olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a ~ 6 yıl önce
günaydın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Daha araba kullanamıyorlar şimdi de pilot mu olacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanun degisti ~ 6 yıl önce
araba kullaniyorlar artik. suudi arabistan degisiyor artik.
Kanun ~ 6 yıl önce
Suudi Arabistan değişiyormuş. Gidip görün ondan sonra konuşun veya yazın. Suudi arabistanın adam olması en az 100 sene lazım. Tarih öncesinden kurtulmaları lazım önce
Keh keh ~ 6 yıl önce
Guleyim bari, hahayytt

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000