16 Ağustos 2010, Pazartesi 14:14:45

Suudi Arabistan'a 12 yeni Sikorsky

ABD merkezli Sikorsky, Suudi Arabistan Krallığı İçişleri Bakanlığı ile 12 adet S-76D helikopter için sözleşme imzaladığını, ayrıca sekiz adet S-76D hava aracı için de opsiyon aldığını açıkladı.
Sikorsky tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, anlaşması yapılan hava araçları güvenlik, nakliye ve diğer görevlerde kullanılacak. İlk helikopterin ise 2012 başlarında teslim edilmesi planlanıyor.

Aynı açıklamada Sikorsky Global Helikopterleri Başkan Yardımcısı Shane Eddy, bugüne kadarki en büyük S-76D filo siparişini aldıklarını açıklayarak, "Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı ile çalışmak bize gerçekten onur veriyor. Bu güne kadarki en büyük S-76D filo siparişini duyurmaktan gurur duyuyoruz. S-76D helikopterinin Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu üstün performans ve kabiliyeti temin edeceğini ve bölge genelinde operasyonlara uygun olduğunu gösterme fırsatını bize verdikleri için müteşekkiriz" dedi.

Açıklamaya göre Sikorsky, bugüne kadar yaklaşık 800 adet S-76 helikopter üreterek, teslim etti. Suudi Arabistan Krallığı İçişleri Bakanlığı'na verilen S-76D helikopterinin özellikleri arasında tam kompozit, hata toleranslı ana rotor pali, gelişmiş Thales havacılık elektroniği sistemi ve otopilot, sessiz konumda çalışma ve aktif titreşim kontrolü sağlayan ikili rotor hızı, güçlü Pratt & Whitney 210S motorları, sessiz konum ve tüm hava şartlarında çalışma imkânı veren opsiyonel Rotor Buz Koruma Sistemi (RBKS) gösteriliyor. S-76D helikopteri, ayrıca, şu anda saha hizmeti veren S-76C ve S-76C hava araçlarına göre, yararlı yükte artış ve uzatılmış menzil performansı sunuyor.
Suudi Arabistan'a 12 yeni Sikorsky

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000