05 Ocak 2016, Salı 00:55:25

Suudi Arabistan İran seferlerini durdurdu

Suudi Arabistan, Şii din adamı en-Nemr'in idamıyla başlayan kriz sonrası İran'a uçak seferlerini iki yönlü durdurdu.
  • Of nasıl olur da bu iki güzide medeni çağdaş gelişmiş innovasyonel ultra modern teknolojik ülkeler birbirleriyle kapışır anlamış değilim. Savaşa hayır. Hmm hangisini tutuyoduk şimdi biz?
  • amerika pimi çekti bunların eline verdi şimdi oturup güle oynaya izliyor olanları..
  • Hadi bakalım yiyin birbirinizi. Hatta aranıza emirlikleri vs tüm arap ülkelerini de alın topluca savaşa girin. Dünya da rahat etsin.
  • Bu kez İran boykot ediliyor. sırada hangi barış sever ülke var.....
  • Bir siz eksiktiniz...

Suudi Arabistan'ın İran'a uçak seferlerini iki yönlü durdurduğu bildirildi.

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Kurumunca sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yapılan açıklamada, "İran ile diplomatik ilişkilerin kesildiğinin ilan edilmesinin ardından Sivil Havacılık Genel Kurumu, İran'a yapılacak tüm seferlerin iki yönlü durdurulmasına karar verdi" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, daha önce rezervasyon yapmış yolcuların mağdur olmaması için yolcularla koordinasyon içinde gerekli adımların atılacağı belirtildi.

Suudi Arabistan yönetimi, cumartesi aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuş, İran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti. Suudi Arabistan yönetimi de büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik saldırıların ardından İran ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini ve İranlı görevlilerin ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanındığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan İran seferlerini durdurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Jüpiter Valisi ~ 8 yıl önce
Of nasıl olur da bu iki güzide medeni çağdaş gelişmiş innovasyonel ultra modern teknolojik ülkeler birbirleriyle kapışır anlamış değilim. Savaşa hayır. Hmm hangisini tutuyoduk şimdi biz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
amerika pimi çekti bunların eline verdi şimdi oturup güle oynaya izliyor olanları..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kolay gelsin ~ 8 yıl önce
Hadi bakalım yiyin birbirinizi. Hatta aranıza emirlikleri vs tüm arap ülkelerini de alın topluca savaşa girin. Dünya da rahat etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Bu kez İran boykot ediliyor. sırada hangi barış sever ülke var.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aferin ~ 8 yıl önce
Bir siz eksiktiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000