20 Kasım 2017, Pazartesi 08:54:42

Suudi Arabistan ANKA almak istiyor

Türkiye'de kendi İHA üretimine giriştikten sonra Türk Silahlı Kuvvetleri için başarılı bir şekilde testler tamamlanmış ve seri üretime geçilmişti. Şimdi ise Suudi Arabistan yerli ve milli olarak geliştirilen İHA'lardan satın almak istediği ile gündeme geldi.
  • Hemen başlamışlar anka mi bayraktar mi. Ne o bayraktar başarısı rahatsız mi etti. Yada hayırdır ANKA başarılı mi diyeceksiniz. Bayraktar ve Anka arasında mi kaldınız :))). Yaptık oldu. Israilin horonlarından iyisini yaptık. Cıvata sıkarak emekli olanlar zorunuza mi gitti
  • Asıl haberde sadece Anka var. Ama burada Bayraktar ön planda...
  • abd ve israil egemenliğinde bulunan suudi hükmeti nasıl bizden anka yı alıcak?
  • Yerli malı yurdun malı. PÖH-JÖH herkes onunla bombalamalı
  • teknolojiyi transfer etsen ne olur verdiğin bilgiyi anlayıp onu işleyip geliştirecek faydalı ürün haline getirecek ülke mi arabistan. rahat olun öyle bi dertleri yok şimdi kardeş kardeşi öldürme derdindeler.
  • Bu haberin konusu Bayraktar mı ANKA mı yoksa genel olarak Türk yapımı İHA mı anlayamadım. Tusaşın adamının Bayraktarla ne ilgisi var?
  • Anka statik display olarak kullanılabilir. Fuara götürüp gövde gösterisi yaparsın mesela
  • "Elektronik aksamlarından tutun, yazılım, tasarım ve alt ana sistemlerinin hepsi milli" kısmından sonra parantez acip, "motor haric" demeyi unutmuslar sanırım.
  • İsrail maşa kullanıyordur Suudi ne yapsın Anka yı
  • Yahu anka daha tsk ya yeni teslim edildi seri üretime geçmedi deneme yapıyor silahlısı ise hiç kullanılmadı nasıl 4 bin terörist etkisiz hale getirdi. Bu terörist kaç tane bide her ay binlerce ölüyor ama sonu gelmiyor amip mi bunlar bu kadar hızlı çoğalıyor biraz pr gibi . Ama ülkemiz için önemli bi silah tamamen yetli olmasıümidiyle ama yalana algıya hayır hizmete üretime evet

Şimdiye kadar milli İHA'lar ile 3 bin 895 terörist öldürülerek etkisiz hale getirildiği gibi, şimdi de Suudi Arabistan kendi güvenliğini sağlamak amacı ile Türkiye ile aynı masaya oturmaya hazırlanıyor.

Defence News tarafından aktarılan habere göre, TUSAŞ'ta görevli olan Görkem Bilgi, satış konusunda Suudi Arabistan ile bir süredir görüştükleri ve aynı zamanda Suudi Arabistan'ın İHA'lar için indirim istediği belirtildi. Görkem Bilgi ise "Suudiler özellikle keşif uçuşları için bizden talep ettikleri şeyler üzerine yoğunlaşıyorlar. Bu talepler üzerinde hala görüşmeler devam ediyor." şeklinde açıklamalar yaptı.

Elektronik aksamlarından tutun, yazılım, tasarım ve alt ana sistemlerinin hepsi milli ve özgün imkanlar ile üretildikten sonra, 2014 yılında 30 adet Bayraktar adında silahlı İHA'lar envantere girmiş oldu. Sonrasında ise dış ülkeler bizi yakın markaja alarak takip etmeye başladılar. Şimdi ise güncellenen ve daha da güçlenen İHA'larımız yurt dışına satılmak üzere çalışmalara başlanmış durumda.

Eğer anlaşma sağlanabilirse, Suudiler ilk etapta bizden 6 adet ANKA ve 2 adet yer kontrol istasyonu satın alacaklar.

27 Saat Havada Kalabiliyor

Bayraktar İHA'mız yapılan testler sonucunda 27 saat kesintisiz bir şekilde havada kalabildiği gibi, şimdiye kadar 26 bin 876 saat uçuş gerçekleştirmiş durumda. Akıllı mühimmatlar ile güçlendirildikten sonra tekrar güncellenen modeller ise şimdi hedefini 8 kilometre uzaktan net vurabilme kabiliyetine sahip. İlerleyen zamanlarda ise bu rakamın 20 kilometreye çıkartılması hedefleniyor.

Suudi Arabistan ANKA almak istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Ruhi ~ 6 yıl önce
Hemen başlamışlar anka mi bayraktar mi. Ne o bayraktar başarısı rahatsız mi etti. Yada hayırdır ANKA başarılı mi diyeceksiniz. Bayraktar ve Anka arasında mi kaldınız :))). Yaptık oldu. Israilin horonlarından iyisini yaptık. Cıvata sıkarak emekli olanlar zorunuza mi gitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Defense News ~ 6 yıl önce
Asıl haberde sadece Anka var. Ama burada Bayraktar ön planda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nurz ~ 6 yıl önce
abd ve israil egemenliğinde bulunan suudi hükmeti nasıl bizden anka yı alıcak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no pain its gain ~ 6 yıl önce
Yerli malı yurdun malı. PÖH-JÖH herkes onunla bombalamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknoloji transferi ~ 6 yıl önce
teknolojiyi transfer etsen ne olur verdiğin bilgiyi anlayıp onu işleyip geliştirecek faydalı ürün haline getirecek ülke mi arabistan. rahat olun öyle bi dertleri yok şimdi kardeş kardeşi öldürme derdindeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bi karar verin ~ 6 yıl önce
Bu haberin konusu Bayraktar mı ANKA mı yoksa genel olarak Türk yapımı İHA mı anlayamadım. Tusaşın adamının Bayraktarla ne ilgisi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Statik display ~ 6 yıl önce
Anka statik display olarak kullanılabilir. Fuara götürüp gövde gösterisi yaparsın mesela

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruhi ~ 6 yıl önce
Yav he he .
no subject ~ 6 yıl önce
"Elektronik aksamlarından tutun, yazılım, tasarım ve alt ana sistemlerinin hepsi milli" kısmından sonra parantez acip, "motor haric" demeyi unutmuslar sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruhi ~ 6 yıl önce
Taktınız motora. 50 yıldır teknik yağ değişimi yapacağına bir kenarda motor yapsaydı. Adamlar yaptı kabul edin. Bu adamlara kadar sanayide şahinlere tüp takmayı beceren bir millettik. Bak imkan verilince neler oluyor
Hasan ~ 6 yıl önce
Bu arada Türkiye nin nasa si kuruldu. Eleştirin durmayın kötüleyin hemen.
Bulanık ~ 6 yıl önce
İsrail maşa kullanıyordur Suudi ne yapsın Anka yı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4 bin terörist mi ~ 6 yıl önce
Yahu anka daha tsk ya yeni teslim edildi seri üretime geçmedi deneme yapıyor silahlısı ise hiç kullanılmadı nasıl 4 bin terörist etkisiz hale getirdi. Bu terörist kaç tane bide her ay binlerce ölüyor ama sonu gelmiyor amip mi bunlar bu kadar hızlı çoğalıyor biraz pr gibi . Ama ülkemiz için önemli bi silah tamamen yetli olmasıümidiyle ama yalana algıya hayır hizmete üretime evet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruhi ~ 6 yıl önce
Yapıldı yapıldı. O deneme lerin çoğu teröristler üzerinde yapıldı. Rah at ollk

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000