31 Ağustos 2018, Cuma 15:07:23

Süt izninde limit üstü uçurulan THY pilotu istifa etti!

Türk Hava Yolları’nın tanıtım filmlerinde rol alan pilot Safiye Ademoğlu, süt izninde yasal sürenin üzerinde çalıştırıldığı için istifa etti.
  • kes uza hadi safiyeee, geri gelme bi daha.
  • Herkes neden kendi işina bakmıyor ? Burada atıp tutanların çoğu THY'ye zaten giremez, ne gerek kendilerini düşürüyorlar.
  • ben ingilizce örtmenligi mezunuyum dönemden kızlarla hepimiz başvurduk örtmen olarak calismamiza ragmen bizi almayacaklarda kimi alacak hah hahh şık şekerim şıkk bu hareketler ;) pekii calisma saatleri nasil acaba bazen aksam ucuz oluyormuşşşşşş yazdırmasakkk olmaz mı akşama uçuş :((( elcin sangunun dizisi baslıyor yeni nasıl yetişecegiz... birde haftasonu tatili yok mu acabaaaa??
  • Hiç sevmedigim halde THY nin bu konuda hakkıni yediremez. Bu tip konularda hassas ve anlayışlı bir firmadır. Bir süre sonra Başka bir firmada daha yüksek maaşla ortaya cikarsa sasirmam.
  • Pilotluk bir meslek degildir!! 35 yasina gelip de bi halt olamayan ve birsekilde ucus okulu bitirip THY de ucmaya calisanlarin oldugu bir ortamda pilotluk mesleginden bahsedilemez... tipki 35 yasinda kimsenin bankaci, kimyager, doktor, ogretmen vs. olamayacagi gibi....
  • Hani çocukluk hayalindi burası. Emirates ile görüştüğün aylar öncesinden biliniyordu. Oraya gidince çocuğunu çok mu görebileceksin??? Para için gitmiyorum diyrbilir misin? Simulatorlerde de böyle aslan gibi olsaydın ya!! Yolun açık olsun. Bu şirket senden önce de vardı safiye
  • Sirket zaten cokuyor. Ekonomi anlaminda da ahlak anlaminda da. Mudur maaslari km maaslari, carpik iliskiler, kabinde evlilerin bile yatilardaki pislikleri, ozelikle hostes kesimin, yabanci ozentilikleri, yabanci pilot ile Turk pilot arasindaki esitsiz uygulamalar. Kacan kurtulur. Kaciyorlar da zaten.
  • Öncelikle sınavları geçtiğimi yazmıştım. Ego vb olarak bi feedback de almadım. Kurul mülakatında sebepsiz 15 dk konuşup adam eleyen THY, nereli olduğunuza kadar bakar. Torpili olmadan geçen insanlar tanıyorum, ama dediğim gibi, aileniz, nereli olduğunuz bile önemlidir. Bu umut tacirliğinden başka bir şey değil. O yazdıklarımı bir kez daha okudum, ne kadar haklı olduğumu tekrar anlıyorum. Bu şirketin insan kaynağını değerlendirmesi son yıllarda oldukça değişti. Eğer siz de pilotaja uğraşıyorsanız, umudunuzu kaybetmeyin fakat yazdıklarınızı okursanız sizin gibi saldırgan ve bilmeden konuşan insanları da ne kadar kolay eleyeceklerini göreceksiniz. Tabi siz de onların aradıklarıdan değilseniz :) Öyleyseniz de DLR1 için kolay gelsin. Gerisine kaldığınız an pilotsunuz zaten.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • SÜT İZNİ BAHANE EMIRATES ŞAHANE...

Türk Hava Yolları’nın Florida Institute of Technology Aviation ile yaptığı eğitim anlaşması kapsamında ABD’de pilot eğitimi alan Safiye Ademoğlu, THY’den istifa etti.

2011 yılında ABD’de başarılı bir eğitim sürecinin sonunda THY kokpitinde yerini alan ve bu süreçte THY’nin tanıtım filmlerinde rol alan Ademoğlu, süt izninde yasal sınırın üzerinde çalıştığı için THY’deki görevini bıraktı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ni bitirdikten sonra Yapı Kredi Bankası’nda çalıştığı sırada THY’nin pilot adayı seçimlerini kazanarak kokpite adım atan Ademoğlu, 2011 yılında eğitim için ABD’nin yolunu tuttu. Burada, Kadın Pilotlar Hava Derbisi’ olarak adlandırılan ‘Air Race Classic’ isimli yarışa katılan ilk Türk kadın pilot olma şansına da kavuşan Safiye Ademoğlu, eğitim sürecini başarıyla tamamlayarak THY’de ikinci pilot olarak görev yapmaya başladı.

Ademoğlu, 2016 yılının Eylül ayında doğum iznini kullanmak üzere THY’deki görevini geçici olarak bıraktı. Kasım 2017’ye kadar doğum iznini kullananan Ademoğlu, yeniden görevine döndü.

Bu süreçte THY’nin yoğun uçuş programından dolayı bebeğinin süt ihtiyacını karşılamakta zorlanan genç pilot, şirket ile görüşmeler yaparak günde 13-14 saat olan mesai süresinin yasal sınırlara çekilmesini istedi. THY yönetimi genç anne pilotun bu talebini olumsuz olarak değerlendirdi ve Ademoğlu günde 13-14 saat mesai yapmaya devam etti. Bu sırada bebeğini sağlıklı şekilde emziremediği için hem kendisinde hem de bebeğinde sık sık sağlık problemleri ortaya çıkmaya başladı.

33 yaşındaki Safiye Ademoğlu, THY yönetiminin mesai süresi konusunda geri adım atmayacağını düşündüğü için görevinden istifa etti.

SÜT İZNİNDEKİ ANNE GECE UÇMUYOR

Toplu İş Sözleşmesi’ne göre, THY’de süt izinleri, doğumdan sonra ilk aldı ay ücretli, sonraki bir yıl ise ücretsiz olarak kullanılıyordu. Mart ayındaki protokol sonrası ücretsiz doğum izni süresi iki yıla çıkarılırken önümüzdeki sözleşme döneminde bu sürenin üç yıla çıkarılmasının konuşulduğu belirtildi.

Öte yandan süt izninde olan bir uçucu personele ayda en fazla 40 saat uçuş verilebildiği, uçuş zamanlarının ise sabah 08.00 ile 22.00 saatleri arasında planlanabileceği toplu iş sözleşmesinde kesin olarak belirtiliyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

Süt izninde limit üstü uçurulan THY pilotu istifa etti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (253)

emirates safiye ~ 6 yıl önce
kes uza hadi safiyeee, geri gelme bi daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ba ~ 6 yıl önce
Tez zamanda sen öl nefret pıtırcığı
THY ~ 6 yıl önce
Herkes neden kendi işina bakmıyor ? Burada atıp tutanların çoğu THY'ye zaten giremez, ne gerek kendilerini düşürüyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilkel demode ~ 6 yıl önce
ben ingilizce örtmenligi mezunuyum dönemden kızlarla hepimiz başvurduk örtmen olarak calismamiza ragmen bizi almayacaklarda kimi alacak hah hahh şık şekerim şıkk bu hareketler ;) pekii calisma saatleri nasil acaba bazen aksam ucuz oluyormuşşşşşş yazdırmasakkk olmaz mı akşama uçuş :((( elcin sangunun dizisi baslıyor yeni nasıl yetişecegiz... birde haftasonu tatili yok mu acabaaaa??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 6 yıl önce
Hiç sevmedigim halde THY nin bu konuda hakkıni yediremez. Bu tip konularda hassas ve anlayışlı bir firmadır. Bir süre sonra Başka bir firmada daha yüksek maaşla ortaya cikarsa sasirmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Pilotluk bir meslek degildir!! 35 yasina gelip de bi halt olamayan ve birsekilde ucus okulu bitirip THY de ucmaya calisanlarin oldugu bir ortamda pilotluk mesleginden bahsedilemez... tipki 35 yasinda kimsenin bankaci, kimyager, doktor, ogretmen vs. olamayacagi gibi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik egolu ufak beyinli ~ 6 yıl önce
Sen çocukken başlamıştın dimi kullanmaya,hep öyle dersiniz ya . Tabi canım bi yetenek sende var . Egonu al da yürü anca gidersin. Sanki uzay mekiği kullanıyorsun.Bıktık sizden bi gidin artık.
Pilot arkadaşa ~ 6 yıl önce
Pilot arkadaş azimli olduktan sonra yaşın önemi yoktur.İnsan istedikten sonra her şeyi yapabilir.Ben 37 yaşından sonra stil yüzme öğrendim.Yüzme esastan zordur.Bunu milli yüzücüler bile söyler.35 yaşından sonra fırsat verilirse her şey olunabilir.ABD de 50 sinden sonra pilot olanlar da var.Hatta orada bölgesel havayollarında çalışanlar sürünürler.Orada işi seven pilot olur.Kendim ev tipi simülatörle uçarım.El becerimi çok geliştirdi.Bazı pilotlar simülatörü küçümser ve dalga geçer.Ama simülatör gerçeğinden daha zordur.Bunu bile bilmezler.Helikopter uçaktan zordur.Bunu bile bilmezler.Teknoloji çok gelişti.Bizim paramız olmadığı için pilot olamıyoruz.Bunu anlayın.Kimseye de tepeden bakmayın.Demek istediğim hiç bir şey için geç değildir.
Ucan garsona ~ 6 yıl önce
Lise mezununla 2-3 ay egitim alip km oluyorsun. Pilot ise muhendislik gecmisli ve 2 yil ucus egitimiyle geliyor. Tatava yapma cay getir icine de limon koy
ilkel ve demode ~ 6 yıl önce
yas onemli degil asil gramaji agirligi onemli sizinki pek agir gelmiyor herhalde kurtarmiyor agirligi ondan mi kuyruk acisi :)
Fasafiso yapma ~ 6 yıl önce
Hani çocukluk hayalindi burası. Emirates ile görüştüğün aylar öncesinden biliniyordu. Oraya gidince çocuğunu çok mu görebileceksin??? Para için gitmiyorum diyrbilir misin? Simulatorlerde de böyle aslan gibi olsaydın ya!! Yolun açık olsun. Bu şirket senden önce de vardı safiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
qwe ~ 6 yıl önce
aslan gibiymişki emirates e girebilmiş. lafa değil işe bakmak lazım.
mühendis ~ 6 yıl önce
hiç unutamıyorum 5 yıl önce DLR1 ve DLR2 sınavlarını hiç bir sorun yaşamadan geçmiştim, havacılık tecrübemi de göz önüne alınca potansiyeli yüksek en uygun pilot adaylarından birisiydim. buna karşılık 5 dk sürmeyen bir mülakat ile 1 yıllık emeğim çöp olmuştu. şimdi bu kadar yatırım yapılan kişilerin iş kanununda ki açıkları fırsata çevirerek gemiyi en önde terk etmesi gerçekten bana çok ilginç geliyor. ne kadar adeletli bir süreç yönetimi yapılmış değil mi..
Dogru karar ~ 6 yıl önce
Sirket zaten cokuyor. Ekonomi anlaminda da ahlak anlaminda da. Mudur maaslari km maaslari, carpik iliskiler, kabinde evlilerin bile yatilardaki pislikleri, ozelikle hostes kesimin, yabanci ozentilikleri, yabanci pilot ile Turk pilot arasindaki esitsiz uygulamalar. Kacan kurtulur. Kaciyorlar da zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin amiri ~ 6 yıl önce
Bizlere siz bu şekilde itham edemezsiniz! Herkes bir değildir!! 9 yıldır namusumla çalışan biri olarak ve benim gibide edepli arkadaslarımında görev aldıgı şirketimizi ve bizleri bu şekilde karalayamazsınız siz!! Hadsizsiniz!! Benim bacaklarım variz corabı giydiğim halde 9 yılda ayakta durmak ve bu cok agır sartlarda calısmaktan variz doldu !! Bu yüzden müdür maaşını hak ediyor olabilir miyiz? Belli ki sizin takılmak istediğiniz ama takılamadıgınız ve yüzünüze bile bu zihniyetiniz yüzünden bakmayan hosteslerle dolu etrafınız:) ne acı :) sonrada yabancı kaptanlara bok atın! Beter olun be!
Kabin amirine cevap ~ 5 yıl önce
Varis'e variz demekten vazgeçin. :))) Eğitim önemli
Pilot seçimi ~ 6 yıl önce
Öncelikle sınavları geçtiğimi yazmıştım. Ego vb olarak bi feedback de almadım. Kurul mülakatında sebepsiz 15 dk konuşup adam eleyen THY, nereli olduğunuza kadar bakar. Torpili olmadan geçen insanlar tanıyorum, ama dediğim gibi, aileniz, nereli olduğunuz bile önemlidir. Bu umut tacirliğinden başka bir şey değil. O yazdıklarımı bir kez daha okudum, ne kadar haklı olduğumu tekrar anlıyorum. Bu şirketin insan kaynağını değerlendirmesi son yıllarda oldukça değişti. Eğer siz de pilotaja uğraşıyorsanız, umudunuzu kaybetmeyin fakat yazdıklarınızı okursanız sizin gibi saldırgan ve bilmeden konuşan insanları da ne kadar kolay eleyeceklerini göreceksiniz. Tabi siz de onların aradıklarıdan değilseniz :) Öyleyseniz de DLR1 için kolay gelsin. Gerisine kaldığınız an pilotsunuz zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYATI REKLAM ~ 6 yıl önce
SÜT İZNİ BAHANE EMIRATES ŞAHANE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khan ~ 6 yıl önce
Hayatınız palavra pislik. Süt izni diyor kadın öyle hak var mı? Varsa bitti, şirket verecek.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000