09 Şubat 2012, Perşembe 08:45:11

SURİYE'YE TİCARİ UÇUŞLAR YASAKLANIYOR MU?

Avrupa Birliği'nin, vatandaşların Suriye'den tahliyesinin gerekmesi ihtimaline karşı acil durum planları yaptığı ve ülkeye ticari uçuşlara yasağı getirmeyi değerlendirdiği bildirildi...
  • one minute yani
  • dune kadar,dugunlere,maclara,hafta sonu gezilerine gidilmiyormuydu?komsularimizla 0 sorun politikamiz yokmu?sasirdim valla
Avrupa Birliği'nin, vatandaşların Suriye'den tahliyesinin gerekmesi ihtimaline karşı acil durum planları yaptığı ve ülkeye ticari uçuşlara yasağı getirmeyi değerlendirdiği bildirildi. Ancak Libya'da geçen yıl uygulandığı gibi bir uçuşa yasak bölge kararı henüz masada bulunmuyor. Suriye'ye yeni yaptırımlar, AB dışişleri bakanlarının 27 Şubat'taki toplantısının gündeminde olacak.

Rusya ve Çin'in BM kararını vetosunun ardından Suriye'de muhaliflere baskının artması üzerine AB'nin görüştüğü yeni yaptırımlar arasında, ülkeye ticari uçuşların askıya alınması da bulunuyor.
 
AFP'ye konuşan bir üst düzey AB yetkilisi, 'İşleri değiştirmeye çalışıyoruz. Karşımızda bir duvar var ve duvarın üstünden atlayıp devam etmek için yollar arıyoruz. Sonuçta Suriye'ye karşı yeni yaptırım kararları alacağız. Buna şüphem yok. Yaptırımların tam olarak ne olacağını ileride göreceğiz.' dedi.
 
Diplomatların bildirdiğine göre AB aynı zamanda Suriye'den fosfat ithalatını yasaklamayı, Suriye Merkez Bankası'nın varlıklarını dondurmayı ve altın ve diğer değerli metallerin ticaretini yasaklamayı da görüşüyor.
 
Suriye, fosfat ihracatının yüzde 40'ını AB'ye yapıyor.
 
Esad rejimine karşı yeni yaptırım kararları, AB dışişleri bakanlarının 27 Şubat'taki toplantısında alınabilir.
 
Almanya'nın uçuş yasağı önerdiği, ancak bazı ülkelerin acil insani durumlara karşılık buna karşı çıktığı bildirildi.
 
Fransız haber ajansına konuşan bir diğer üst düzey yetkili ise AB'nin 'en kötü senaryoya karşı' acil durum planları yaptığını ve Suriye'den kaçış dalgasına karşı Umman ve Beyrut'taki delegasyonlarını güçlendirdiklerini söyledi. Yetkili, AB üyesi ülkelerin güvenlik ve acil durum konusunda koordineli görüşmeler yürüteceğini belirtti.
 
Suriye'de binlerce Avrupalının bulunduğu tahmin ediliyor ancak hükümetler tam sayıyı belirlemeye çalışıyor.
 
İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya ve Belçika, Suriye büyükelçilerini istişareler için geri çağırırken Almanya, makamı şimdilik boş bıraktı. Ancak büyükelçilerin bir süreliğine geri çağrıldığı ve diplomatların, kısa süre içinde geri döneceği bildirildi.
 
Yetkililer, pek çok AB ülkesinin Şam büyükelçilerini, muhalefetle temas halinde bulunmak için ülkede tutma kararı aldığını; Humus'a yönelik saldırılara rağmen geçen sene Libya'da gerçekleştirilen uçuşa yasak bölge uygulaması dahil olmak üzere askeri müdahaleye dönük bir tartışmanın gerçekleşmediğini bildirdi.
 
AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton düzenli olarak Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşüyor. Üçlü ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile, Libya krizinde olduğu gibi Kahire Grubu'nun da toplanabileceği bildiriliyor.
 
Bir diğer fikir ise yeni bir karar taslağının bu kez Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na getirilmesi. Ancak AB yetkilileri, böyle bir karar metninin Güvenlik Konseyi'nden çıkacak karar kadar yetkiye sahip olmayacağını söyledi. (euractiv)
SURİYE'YE TİCARİ UÇUŞLAR YASAKLANIYOR MU?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
one minute yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dune kadar,dugunlere,maclara,hafta sonu gezilerine gidilmiyormuydu?komsularimizla 0 sorun politikamiz yokmu?sasirdim valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000