25 Haziran 2012, Pazartesi 08:35:21

SURİYE'NİN YALANI MEYDANA ÇIKTI

Suriye'nin "Kazaydı, biz Türk uçağı olduğunu sonradan öğrendik" ifadeleri tamamen yalan olduğu ortaya çıktı. Türk istihbarat birimleri devlete, “Suriye, uçağın Türkiye’ye ait olduğunu çok net biliyordu. Olayın öncesinde füze ve radarda görevliler uçağımızdan bahsederken Türkçe ‘Komşu’ diyorlar. Bunu saptadık” bilgisi verdi.
  • ama bu planı akp yönetiyor, senaryosunu abd yazıyor,finansörlüğünü israil kuklası s.arabistan ve katar yapıyor.
  • Nelere kaldik ya. Arada bir laf yakalamisiz. Aferin bize. Olen iki evladimizin ve ailelerinin durumu ne olacak. Ne ugruna gonderdik cocuklarimizi Rus fuzelerinin onune? Haftaya bir ucak daha gonderebilecekmiyiz ayni noktaya? Emri, gorevi kim verdi? Bir sahibi yok mu bu isin? Biri cikip erkek gibi, adam gibi " o cocuklari oraya ben gonderdim hataliyim cezam neyse cekmeye hazirim" diyebiliyor mu? Herkes saklanacak delik ariyor.

Başkent'teki devletin zirvesinin katıldığı brifingde diğer bilgilendirmelerin sonrasında bir istihbarat yetkilisi sunumda devletin zirvesine hitaben şunları söyledi: “Efendim, Suriye’nin ‘Sonradan Türk uçağı olduğunu anladık’ açıklaması kesinlikle doğru değildir. Çünkü elimizde olayın hemen öncesi ve sonrasına dair Suriyeliler’e ait dinleme kayıtlarımız var. O bölgede füze ve radar sistemlerindeki Suriyeli görevliler olayın hemen öncesinde telsizde bu konuyu konuşmuşlar. Bunu saptadık. Kendi aralarındaki diyaloglarda uçağımızdan bahsederken ‘KOMŞU’ ifadesini kullanılıyorlar.” Bunun üzerine toplantıda bulunanlardan biri, “Peki, Suriyeliler kendi aralarında Arapça konuşuyor. ‘Komşu’ ifadesini kullanırken Arapça mı söylüyorlar yoksa Türkçe mi” diye sorunca, brifing veren yetkilinin yanıtı şu oldu: “Hayır efendim. ‘Komşu’yu Türkçe ifade ediyorlar ve bizzat ‘komşu’yu Türkçe söylerken uçak kelimesini ise Arapça söylüyorlar.”

Kimlik sistemi açıktı

Ardından bir başka yetkili söze giriyor: “Zaten füze ateşlendiğinde de uçağımızın dost ve düşman tanıma sistemi olan ve çevre radarlarına kimliğini deklare ettiği ‘Dost düşman tanıma’ (IFF) sistemi de açıktı. Bunu da Suriyelilerin, radarlarına bakarak otomatik olarak anlamaları gerekirdi. Bu komşu ifadesi ile de bu uçağın Türk uçağı olduğunun Suriyelilerce bilindiği bir kez daha teyit ediliyor. Olayla kasıt çok açık hale gelmiştir.”

SURİYE'NİN YALANI MEYDANA ÇIKTI

Yorumlar

oraj eylem planı ~ 12 yıl önce
ama bu planı akp yönetiyor, senaryosunu abd yazıyor,finansörlüğünü israil kuklası s.arabistan ve katar yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nelere kaldik ~ 12 yıl önce
Nelere kaldik ya. Arada bir laf yakalamisiz. Aferin bize. Olen iki evladimizin ve ailelerinin durumu ne olacak. Ne ugruna gonderdik cocuklarimizi Rus fuzelerinin onune? Haftaya bir ucak daha gonderebilecekmiyiz ayni noktaya? Emri, gorevi kim verdi? Bir sahibi yok mu bu isin? Biri cikip erkek gibi, adam gibi " o cocuklari oraya ben gonderdim hataliyim cezam neyse cekmeye hazirim" diyebiliyor mu? Herkes saklanacak delik ariyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000