30 Eylül 2009, Çarşamba 07:46:33

Suriye'de uçak teknolojisi fuarı başladı

Suriye 1. Uçak teknolojisi fuarı ve konferansı etkinliklerine Uluslararası Şam Havaalanı'nda başladı.
  • İyi de bugün zaten 30 Eylül. Aynı gün kapanacak mı yani?

12 Arap ve yabancı ülkeden 75 uçak şirketinin katıldığı fuar 30 Eylüle kadar devam edecek. Fuara, sivil havacılık, ulaşım, hava taşımacılığı, uçak sanayisi, hava yolları sistemi,hava denetleme, güvenlik sistemi gibi konularda uzman şirketler katılıyor.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdullah el Derderi; bu etkinlik Suriye'de uçak sanayisi alanında çok önemlidir. Suriye"nin önemli bir uçak pazarı ve bu alanda umut veren bir ülke olduğunun göstergesidir. Hükümet yeni uçaklar satın alma ve uluslar arası şirketlere hava sahasını açma yoluyla, uçak sektöründe gelişme konusunda ciddidir diye belirtti.

El-Derderi SANA Haber Ajansına verdiği demeçte, turizm sektörüne hizmet etmek amacıyla Suriye"den diğer ülkelere ve diğer ülkelerden Suriye'ye yolculuk imkanının her an var olması emelini taşıdıklarını söyledi.Suriye Arap Hava Yolları Kurumunun ve özel şirketlerin bu piyasadan iyi bir pay aldıklarına da işaret etti.

El-Derderi, fuardaki geniş katılım, önümüzdeki on yıl içinde önemli bir Suriye uçak piyasası bulunacağını gösteriyor dedi.
Fuar Organize Şirket Müdürü Bahir Abdülhak ise, bu etkinlikler hava taşımacılığının önemi, ekonomik kalkınmaya etkisi, uçak şirket ve kurumlarının merkezi olması için gözlerin Suriye"ye çevrilmesi nedeniyle düzenlenmiştir dedi.

Abdülhak, fuarın uçak teknolojisi alanında düzenlenen ilk fuar olması itibariyle önem kazandığına dikkat çekti.

Fuar etkinlikleri kapsamında, Şam Kanatları Şirketi ile İngiliz Şirketi arasında işadamlarına özel bir uçağın çalıştırılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Bu arada fuarla eş zamanlı olarak yarın Turizm Bakanlığının Arap Birliği ve Arap Turizm Örgütüyle işbirliği içinde düzenlediği 10. Arap Turizm Uçak Forumu etkinlikleri yarın Şam"da başlıyor.Forum iki gün süresince hava yolları alanında yatırımı, mali krizin uçak sektörüne etkileri, hava taşımacılığı ve ucuz hava ulaşımının turizme etkileri gibi konuları tartışacak.

Suriye'de uçak teknolojisi fuarı başladı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
İyi de bugün zaten 30 Eylül. Aynı gün kapanacak mı yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000